ג'רקי – חטיף בשר מושלם שלא תוכלו להפסיק לאכול!
דמיינו לעצמכם את הרגע שבו אתם מתיישבים בסלון אחרי יום ארוך, לרגע שעון על הספה עם חטיף ביד אחת ודרמה מרתקת בטלוויזיה. פתאום, הבנתם שהתבלתם את יום שלכם באחד מהחטיפים המדהימים ביותר – ג'רקי! חטיף הבשר המושלם הזה יקח אתכם למקומות שלא חשבתם עליהם, הוא מרגש, ממכר, מעלף ואפילו שובר שיניים לחלוטין, כל מה שאתם צריכים כדי לשבור את השגרה ולהתענג על טעמים משגעים. המשיכו לקרוא וגלו איך להכין את הג'רקי המושלם בבית, כך שכולם יבקשו מכם מתכון!
זמן הכנת המתכון: 24 שעות. רמת קושי: בינוני. המנה מספיקה ל-6 אנשים.
- הזמן הממוצע להחמיץ את הבשר – 24 שעות
- רמת קושי: בינוני – קצת סבלנות עם ההכנה
- מספיק ל-6 חובבי בשר
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנס למלאכת ההכנה, כדאי להכיר את המרכיבים שדרושים לנו. כדי לייצר את היצירה הזו באופן מושלם ומדהים, עליכם לדאוג להיות מצוידים עם:
- 1 קילוגרם בשר בקר או הודו (משובח!)
- ¼ כוס סויה איכותית
- 2 כפות שמן שומשום (או שמן זית)
- 2 כפות דחוסות של סוכר חום (ממתיק טבעי)
- 2 כפות מלח דק
- 1 כף פפריקה מעושנת (או פפריקה מתוקה)
- 1 כפית כמון
- ½ כפית קמח שום (או שום קצוץ)
- ¼ כפית פלפל שחור (באופן אישי אני ממליץ על קלייה לפני הטחינה)
- 1 כף של רוטב צ'ילי מתוק (למי שאוהב את התיבול האגדי)
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו מתקדמים לשלב הפנימי של ההכנה, ולא תפסתם את עצמכם במצב רוח של סבלנות? אל תדאגו. כי התוצאה הסופית שווה כל דקה!
- פשוט חותכים את הבשר למקלות באורך של 1 ס"מרוחב של 0.5 ס"מ. כאן נדרשת מעט עדינות כדי שהבשר יתייבש בצורה אחידה.
- מניחים את מקלות הבשר בקערה גדולה.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים לקערה ומערבבים היטב עם הבשר.
- מומלץ להשאיר את הבשר במרינדה למשך 24 שעות לפחות, כך שהסוכר ומשטרי התיבול חודרים פנימה בצורה מושלמת.
- מחממים תנור ל-70 מעלות צלזיוס ומניחים רשת צלייה על תבנית.
- מניחים את מקלות הבשר על הרשת, אך לא צפופים מדי.
- מייבשים את הבשר בתנור במשך 6-8 שעות, עד שהמנה יושבת בביטחון ולא רפויה בזמן שמהצד נראה כמו צל עוגן.
- לאחר שהבשר יבש ופריך, מכבים את התנור ומניחים לג'רקי להתקרר.
- כשאספתם את עצמכם, יכולים להיכנס למיכל ולשמור במקרר. מודה! זה לא יישאר שם הרבה זמן.
מרכיבי חלופיים
אם רוצים לגוון או להיות על טעם כלשהו, ישנם מרכיבים חלופיים שאפשר לשלב בקלות:
- בשר צמחוני: אפשר להשתמש באנגוס טופו בשלבים כחלופה לגידול בקר.
- רוטב סויה ללא גלוטן: החליפו את הרוטב רוטב סויה ברוטב ייחודי סויה דל פחמימות.
- מתיקות: אם אתם מעדיפים משהו טבעי, אפשר להחליף את הסוכר חום במעט דחוס סוכר קוקוס או תמרים טחונים.
- תיבול: ניתן להוסיף מרכיבים נוספים כמו זעתר, ג’ינג’ר או קימל – זה משגע!
שדרוגים ודברים שאפשר להוסיף
האם אתם שואלים את עצמכם מה עוד אפשר להוסיף או לשדרג? יש לנו כמה רעיונות לאגדי!
- אווירה מתוקה: להפתיע את כולם במתיקות נוספת בעזרת טיפות דילול של דבש.
- תיבול נוסף: אפשר לשחק עם תבלינים קטנים כמו חילבה או חרדל, כך שכל אחד תוכלו למצוא את השילוב המושלם עבורו.
- סגנון גולש: לנסות עם בשרים אחרים כמו עוף או אפילו דגים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בבשר טחון לג'רקי?
לא מומלץ, מאחר והמרקם והטעמים שונים מדי. עדיף לרכוש בשר חתוך!
כמה זמן אפשר לאחסן ג'רקי?
אם שמרתם במיכל סגור היטב במקרר, זה יכול להחזיק מעמד כמה שבועות. אם אתם ממש רציניים, אפשר גם להקפיא!
האם אני יכול להכין ג'רקי מדגים?
בוודאי, אבל שימו לב, תהליך הייבוש עלול להשתנות וייקח פחות זמן.
האם חייבים להשתמש בגריל או בתנור?
לא! אפשר גם לייבש במדף יבש או סדנאות נידוף.
אני מתעניין בג'רקי מתוק, איך להכין?
לשלב כמות קטנה של דחוס סוכר קנים עם מרכיבי תיבול.
מה עדיף – בשר בקר או הודו?
זה תלוי בטעם שלכם! בשר הודו פחות שומני ולכן ישלב טעמים יותר ניטרלים.
איך אני יודע שהג'רקי ממש יבש?
אם הוא שביר למשמע טפיחה, והמרקם הנכון הוא שיש שיכולות להתפצל כמו קליפת בננה.
האם אתם ממליצים על גישה טבעונית לג'רקי?
כמובן! ישנם תחליפים מעולים המיוצרים מטופו בערבוב עם תיבול.
האם חייבים לסנן את הבשר מנוזלים לאחר הייבוש?
חשוב לא לגעת בבשר שהתייבש יותר מדי, והבשר הופך יבש ומגוון!
אפשר להכין עבור קבוצות או מסיבות?
ויכול להיות אופציה מצוינת לאורחים – אנחנו ממליצים להגיש במנות קטנות עם רטבים.
אם נהניתם מהמתכון הזה וחשבנו על חומרי גלם נהדרים, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים שלכם!