מרק צ'ורבה צמחוני – חוויה טעימה ומזינה
בכל חורף, כשמזג האוויר מתקרר והצבעים מתכהים, עולה התיאבון למרק מדהים, תבשיל שמח warms the heart . המרק הזה, שאותי מחזיר לבית סבתא, הוא ממש אגדי! הוא מצליח לאחד את הטעמים המפתיעים עם הצבעים המרהיבים והממכרים של הירקות, וכשהוא מתבשל, כל הבית מתמלא בריחות שמשגעים את החושים. אז קחו לכם רגע, חפשו את הסיר הגדול מהארון, כי אנחנו הולכים לצלול ולעשות מתכון צ'ורבה צמחוני מושלם!
זמן הכנת המתכון
סה"כ זמן: 1.5 שעות
רמת קושי: קל
מנות: 6-8
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק המושלם אנחנו זקוקים למגוון ירקות טריים, שהתכנסו יחד לחגיגה של טעמים. המרכיבים לא רק ששוברים את השגרה אלא גם מביאים איתם שפע של ויטמינים ותוספת בריאות למנה הנפלאה הזו.
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזר, קלופים וחתוכים לנתחים קטנים
- 3 סלרי, קצוצים (גבעולים ופול)
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 קישוא, חתוך לקוביות
- 1 דלורית, קצוצה
- 4 כוסות מים או ציר ירקות
- 1 קופסה של קוביות עגבניות (400 גרם)
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר לשים גם קפואים)
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או דשא לימון) לקישוט
שדרוגים ורכיבים חלופיים
חשוב להדגיש, שאפשר לשדרג את המרק בשפע של עוד אפשרויות. אם אתם טבעונים, פשוט השאירו את השמן והגבינות הרגילות הרחק מהמטבח שלכם. אפשר גם להחליף את הגזר בבטטה, או להוסיף כמה פטריות. לא אוהבים חומוס? אפשר לשים קוויד לאגר עם מעט תיבול – יעניק טעם נוסף שלא תשכחו לגמרי. יש לכם חומרים בסלט? אל תהססו – כל ירק שאהוב עליכם יתמזג בצורה יוצאת דופן במרק.
שלבי ההכנה
ממשיכים על מנת שנוכל ללקק את האצבעות בסיום עם מרק של סבתא!
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו.
- מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, הקישוא והדלורית ומערבבים היטב.
- מעבירים את קוביות העגבניות וסוחטים את המים והמרק שיישארו בסיר.
- מוסיפים את המים או ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את גרגרי החומוס, הכמון, הפפריקה, מלח ופלפל, ומערבבים.
- מבשלים על חום נמוך כ-40 דקות, עד שהירקות רכים, וטעמים מתמזגים בצורה מושלמת.
אם עד עכשיו הייתם שחקני חיזוק, עכשיו מגיע שלב הקינוח: תוספות! אתם יכולים להוסיף שמן זית, קצת לימון סחוט, מוצרלה טבעונית, ולמנף את הטעמים ככה שזה יהיה משגע.
שאלות ותשובות
מה ניתן להחליף במקום חומוס?
תשובה: אפשר לשים עדשים מבושלות במקום החומוס אם אתם אוהבים. זה ייתן טעם עשיר במיוחד.
האם אפשר להוסיף עוד תוספות?
אפשר בהחלט! כוסברה קצוצה, ושום ממש משדרגים את החוויה.
אם אני רוצה שהמרק יהיה יותר סמיך, מה לעשות?
פשוט להוסיף יותר ירקות קצוצים חתוכים גס, או חצי כוס של אורז סופר.
לכמה ימים המרק מחזיק במקרר?
המרק הזה ממש מושלם, אך הוא מחזיק במקרר בין 3-5 ימים.
אילו תיבול כדאי להוסיף למי שאוהב חריף?
תקפצו על קמצוץ של צ'ילי יבש או טבסקו – התוצאה תוציא את השמחה מכל הטעמים!
האם המרק הזה מתאים לקינוח?
מה שכן, יש маршруты, כך שאת מרק הצ'ורבה הזה אפשר להזמין גם כמו קינוח קיץ, כתוספות עם סמינר של סלטים קיץ.
האם ישנה אפשרות לשדרגו עם יותר חלבון?
בהחלט! להוסיף לקטחים של טופו מטוגן זה ללקק את האצבעות!
מאיפה הגיע המתכון הזה?
כבפרת נשאבו טעמים ממטבחים שונים והוא שואב השראה מרמון מטבחים בכל רחבי העולם.
האם זה מתכון קל לילדים?
זה אכן מתכון נהדר עבור ילדים! פשוט עליהם להכיר את הירקות.
האם ניתן להפשיט את ירקות?
להפחית הרבה יותר ירקות חתוכים לחתיכות קטנות – כך לילדים יהיה קל לאכול את זה!
אז אם אתם מחפשים את הגרסה שלכם למרק הצ'ורבה המושלם, אל תהססו לנסות את המתכון הזה! אתם תגלו עולם חדש של טעמים ובריאים, שלא תרצו להפסיק לאכול. אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים, בפייסבוק, וואטסאפ וכל מקום שבו תרצו – בואו נפיץ אהבה עם טעמים!