איך להכין כרובית מטוגנת בנינג'ה – מתכון אגדי!
אם יש מנה שעושה לכולנו חשק להפסיק את השיחה ולעבור למנה ישר, זאת בטוח כרובית מטוגנת! עם הפריכות המושלמת, הטעמים המדהימים, והניואנסים הקטנים שמייחדים כל נגיסה – מדובר במנת חובה בכל שולחן. והפעם, אנחנו לא סתם מטגנים אותה, אלא מכניסים אותה למכשיר הקסם שנקרא נינג'ה! זה הזמן להפתיע את המשפחה והחברים עם טעמים שמאוד קל ללקק את האצבעות מהם.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנצלול לתוך הטיגון האגדי הזה, בואו נדבר על מה שאנחנו צריכים כדי לקבל את הכנת הכרובית המעלפת הזו.
- 1 כרובית בינונית (בערך 800 גרם)
- 1/2 כוס קמח (אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן אם רוצים)
- 1/2 כוס פנקו (או פירורי לחם רגילים)
- 1/4 כוס פרמזן מגורר (או גבינה טבעונית)
- 1 ביצה (או רסק תפוחים כמסמך טבעוני)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית שטוחה של כמון
- 1/4 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
- שמן ספראי (לרסס על הכרובית)
גרסה טבעונית
כדי להפוך את המתכון הזה לטבעוני, פשוט נחליף את הביצה ברסק תפוחים או בזרעי צ'יה עם מים. תוצאות מדהימות! וכמובן, נוודא שאנחנו משתמשים בקמח ובפנקו ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
אחרי שצברנו את המרכיבים המושלמים, הגיע הזמן לעבור לשלבים המופלאים. הנה הדרך המלאה להכנת כרובית מטוגנת בנינג'ה שתמטוך לכולם את הלב.
- חושבים על כרובית ונשארים עם 1 כרובית בינונית. חותכים את הכרובית לפרחים.
- מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים למשך 3-4 דקות, עד שהן רכות אך לא יתמוטטו.
- סננים את פרחי הכרובית ומניחים להן להתקרר כמה דקות.
- ב מכן נניח את הקמח בקערה, את פנקו ופרמזן בקערה שנייה, ובקערה שלישית נשים את הביצה.
- מכניסים את פרחי הכרובית לקמח, לאחר מכן טבול את הכרובית בביצה ולבסוף לגלגל בפרורי הלחם.
- מסדרים את פרחי הכרובית המטוגנת בתבנית נינג'ה, בשכבה אחת.
- רססו קצת שמן ספראי מעל לצורך פריכות נוספת.
- מניחים את התבנית בנינג'ה ומבשלים בטמפ' של 200 מעלות במשך 15 דקות.
- מסובבים את הכרובית ל-10 דקות נוספות עבור פריכות מעלה.
- מגישים חם עם מטבל מעולה או סלט ליד ושיהיה בתיאבון!
תוספות או שדרוגים אפשריים
הכרובית המטוגנת הזו גמישה מאוד! תוכלו לנסות להוסיף תבלינים נוספים כמו קימל או שום כתוש לטעם משגע יותר. אם יש לכם מטבלים אהובים, אל תהססו לצלול לקרם יוגורט, רוטב פיקנטי או אפילו טחינה. אם אתם רוצים להרים את הרמה, הכניסו לתוך הכרובית גבינה בצורת קוביות. היא תימס לכם בפה!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי קמח פנקו?
פנקו הוא מדריך הפירורים האהוד בהכנת טיגונים, אבל אם אין, פירורי לחם רגילים יעשו את העבודה. יש כאלה שטוענים שפנקו נותן טקסטורה טובה יותר, אז אם רוצים, זה בהחלט שדרוג מדהים.
כמה זמן אפשר לשמור את הכרובית לאחר הבישול?
שמרו את הכרובית בכוס או קופסה אטומה במקרר. היא תישאר טרייה למשך 2-3 ימים, אבל באמת – נינג'ע המחמם יהיה כיפי יותר לשימוש.
האם אני יכול להכין את הכרובית מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הכרובית מראש ולשמור במקרר. בשביל שתהיה אכילה כמו ביום הראשון, פשוט חכו 5-10 דקות בטוסטר כדי לחמם אותה על טמפ' גבוהה, כמו לתת לה מגהץ.
מה אני יכול להגיש לצד הכרובית המטוגנת?
שילובים נפלאים הם סלט ירוק רענן, או ממרחים שונים כמו טחינה. כמו כן, גם מוצרי חלב כמו יוגורט קונספט טוב. זה משהו שממש מיוחד!
האם אני יכול להשתמש בירקות אחרים עם המתכון הזה?
בהחלט! תוכלו לנסות גזר, קישואים, או פלפלים. השימוש באותם שלבים יעבוד מצוין.
האם הטיגון בנינג'ה שונה בטכנולוגיה ממטגנים רגילים?
בהחלט! המכשיר הזה משתמש בטכנולוגיית אוויר חם שמסייעת לייצר פריכות מדהימה תוך הפחתת השמן שצריך – הבריאות מקבלת את המנצחת.
להיכן עוד אני יכול להכניס את ההכנה?
במקום טיגון עם שמן, תוכלו גם להכין מאפה עם אותם מרכיבים בתנור. זה ייצור קונספט נימוח ומתוק שמסקרן כולם שזה מדהים.
האם איך אפשר להוסיף שטות למתכון?
אם רוצים להתפרע, נסו להוסיף קצת חזרת טחונה. זה יביא חריפות מהמשוגע!
מה לעשות אם לא אוהבים את הטעם של כרובית?
כמו שציינו קודם, כרובית זקוקה לתוספות. אפשר לנסות עם מגוון ירקות אחרים שהצליל המתמלא?
איזו עונה הכי טובה לעשות את המתכון?
כרובית נמצאת בשיא תקופה בסתיו ובחורף, אבל בזכות החקלאות המודרנית, אפשר למצוא אותה לרוב בכל השנה. תיהנו בחורף עם טעמים רעננים!
אז קולגות – זהו! אתם עכשיו מוכנים להכין כרובית מטוגנת בנינג'ה שמדהימה את כל הסביבה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כולם! הגיע הזמן להפיץ את האהבה!