מתכון לסלט סלק מרוקאי – טעמים של אבן גבירול
לאחר יום ארוך של עבודה, כשאתם רק רוצים לאכול משהו קליל, טעים ומרענן, צריך מופע של צבעים וטעים לצלחת שלכם? סלט הסלק המרוקאי המדהים הזה הוא הפתרון המושלם! הוא כמו מסיבה לסנסורים, מביא את המיטב מהמטבח הצפון-אפריקאי ומקפיץ את החושים. בואו נגיד שכבר מהרגע הראשון שתטבלו בו את המזלג, תבינו שהמנה הזו פשוט ממכרת! לא מומלץ לנסות להכין כמות קטנה של סלט, כי סביר להניח שלא תצליחו להפסיק לאכול אותו!
זמן הכנת מתכון – בערך 30 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנס למתכונים, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך כדי להכין את הסלט המעלף הזה. קיבצנו עבורכם את המרכיבים החיוניים וגם כמה תוספות שיכולות לשדרג את הסלט אפילו עוד יותר.
- 4 סלקים בינוניים, עטופים בנייר כסף
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית כמון כתוש
- 1/4 כוס מים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
- לאבנה (אופציונלי) – להגיש לצד
מרכיבים חלופיים
לכל מי שמחפש גרסה בריאה או ללא גלוטן, אפשר להמיר את הטחינה ביוגורט טבעי, ומה שמיותר בסלט הזה זה פשוט לא קיים! אתם יכולים גם לשלב ירקות אחרים כמו גזר או קישוא קלויים כדי להוסיף עוד צבע וטעימות.
שלבי ההכנה
ועכשיו – קשה לדמיין פרופסור לסלטים מדבר על מתכונים, אבל זה בדיוק מה שנעשה. בואו נתחיל, ותראו איך הכל מתחבר!
- נשכיב את הסלקים עטופים בנייר כסף בתנור, בחום של 200 מעלות צלזיוס. נפעיל עליהם קסם וניתן להם להתבשל במשך כ-40 דקות, או עד שהם רכים.
- בעוד הסלקים מתבשלים, נכין את הרוטב: בקערה, נחליף לאט לאט בין הטחינה, מיץ הלימון, השום הכתוש והכמון. נוסיף מים בהדרגה ועד שנקבל מרקם נעים.
- כשיסתיים הזמן, נוציא את הסלקים מהתנור ונניח להם להתקרר. לאחר מכן, נקלף את הקליפה ונחתוך לקוביות.
- נשים את קוביות הסלק בקערה גדולה ונתבל עם רוטב הטחינה שמכנו.
- נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, ונערבב היטב כדי שהרוטב יעטוף את הסלקים.
- נזלף מעט שמן זית מעל ונקשט עם פטרוזיליה קצוצה לפיניש המושלמת.
- אם רוצים, נעטוף בלבנון ונגיש לצד הסלט.
והנה, סלט הסלק המרוקאי משגע שלכם מוכן! גם צבעוני, גם טעים, וגם מזין – מתאים לכל ארוחה או כמנה ליד הבירה. לא נעים להחמיץ את הקרפצ'ו המדהים הזה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הסלט הזה הוא אחלה בסיס לא לקחת דברים לידי זה, אלא כשאתם מרגישים יצירתיים. רוצים להוסיף עוד פרי? חום באפרסק קלוי בהחלט יוסיף טוויסט מגניב. אפשר גם להוסיף קצת אגוזי פקאן או חמניות קלויים עבור צפיפות נוספת.
שאלות ותשובות
האם אני יכול להוסיף קשיו לסלט?
כן, בהחלט! קשיו קלוי יוסיף קראנץ' מדהים.
כמה זמן הסלט נשאר טרי במקרר?
הסלט יישאר טוב למשך 2-3 ימים במקרר, כך שאפשר להכין כמות ולהתענג עליו כמה ימים!
האם אפשר להכין את הסלט ללא סלק?
כמובן! אפשר להחליף בסלט גזר או קישואים קלויים.
מה לעשות אם אני לא אוהב טחינה?
אתם יכולים להמיר ביוגורט טבעי או גם בשמנת חמוצה – נותן טעם קרמי וגם מתמרד עם הסלק!
מהי הדרך הכי טובה לשתף את הסלט הזה?
יש להעביר אותו לקופסה אטומה ולחלק לשולחן – אז כולם ייהנו ביחד!
האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?
בהחלט! כל המרכיבים טבעוניים לחלוטין, כך שניתן ליהנות מבלי לחשוש.
האם אני יכול להקפיא את הסלט הזה?
לא מומלץ להקפיא סלטים – זה פוגע במרקם ובטעם.
האם אפשר להשתמש בסלק מבושל למנה?
כן, זה מאוד נוח ואם יש לכם סלקים קנויים, זה יעשה את העבודה מהר יותר.
האם אני יכול להוסיף תבלינים אחרים לסלט?
לגמרי! הוספת פפריקה מתוקה או חריפה יכולה להוסיף קפיצה מדהימה!
איזה לחם כדאי להגיש עם הסלט?
חלה מרוקאית או פיתות טריות – והלכה על הילולה אמיתית.
נשמע מעניין? קדימה, הכינו את הסלט המרוקאי המושלם הזה, תנו לעטיפה של טעמים ויופי להשתולל שטחים שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי כל טעם טוב צריך להופיע בצלחת של כולם!