עוגות ב-10 דקות: טעים, מהיר ומכמירן!
מה אתם עושים כשמתחשקת לכם עוגה, אבל אין לכם שעה שלמה לשבת במטבח? כאן אנחנו נכנסים לתמונה! עוגות הללו לא רק שהן מהירות מאוד להכנה, אלא גם מושלמות לכל אירוע, חוגגים או אפילו סתם סיבה לפינוק עם כוס תה חם. מדובר במתכון שעוד לא הכרתם, שמשלב בין חדשנות, טעמים עשירים ורכיבים פשוטים לכל כך. אנחנו נשמש כלים ידידותיים וגם נשקול עד כמה הכל איכותי ובריא. מכאן, השמים הם הגבול!
זמן הכנה והגשה
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נבצע חיפוש אחר רכיבים שאיתם נוכל להכין עוגות ב-10 דקות. מדובר במרכיבים זמינים מאוד, חלקם כנראה נמצאים כבר במטבח שלכם בבית. לדוגמה:
- 1 כוס קמח לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/3 כוס חלב (או חלב צמחי למי שרוצה גרסה טבעונית)
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס (אופציונלי, אבל למה לא?)
שלבי ההכנה
כעת, נצא לדרך עם ההכנה של עוגות פשוט מדהימות, רכיבים מגוונים וטעימים משגע! שמרו על עניין וסבלנות, כי בשעה שאנו בוחרים לעקוב אחרי ההוראות, בסוף תוכלו ללקק את האצבעות!
- מניחים את כל הרכיבים היבשים (קמח, סוכר, מלח וסודה לשתייה) בקערה גדולה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הרכיבים הנוזליים (שמן, חלב, ביצים ותמצית וניל) ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- אם בחרתם להוסיף שוקולד צ׳יפס – זה הזמן לקפל אותם לפנים.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה במידות 20×20 ס"מ, משומנת מראש.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים למשך 20-25 דקות.
- בוחנים בעזרת קיסם, אם הקיסם יוצא יבש זה הזמן להוציא מהתנור.
- מניחים להתקרר ולחתוך לריבועים.
- נאכל ומיוחד, כמה טעים שזה מריח במטבח!
בוחרים וריאציות!
עכשיו, לאחר שמסיימים את המתכון הבסיסי, מה אפשר להוסיף? היו יצירתיים! אתם יכולים לשדרג את העוגות עם תוספות כמו אגוזי מלך, קוקוס מגורר, תמצית שקדים או פירות יער. כל תוספת נותנת טוויסט חדש ואלמנט מעניין לעוגה שלכם. אל תשכחו לברר עם הילדים (או עם עצמכם, זה לא אסור) מה רוצים לשים בתערובת!
שאלות ותשובות
האם אני יכול להכין את העוגה ללא ביצים? כן, אתם יכולים להשתמש ב-1/4 כוס של רסק תפוחים או בננה בשלה כמחליף לביצה. זה ייתן לעוגה טעם נהדר!
האם ניתן לקפיא את העוגות? בהחלט! עוגות נמסות בפה יכולות לשאת את הקפאה בקלות. פשוט עטפו היטב והשאירו אותן במקפיא.
מה היתרונות הבריאותיים של מרכיבי העוגה? השימוש בשמן קנולה שזהו שמן בריא לשימוש הוא יתרון. כמו כן, אפשר להתנסות עם סוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים אחרים.
האם אפשר להכין את העוגות בלי גלוטן? כמובן! ניתן להחליף את הקמח בקמח שקדים או בקמח תפו”א. העוגה תהיה דל פחמימיות ומושלמת!
כמה זמן העוגות נשארות טריות? אם שומרים בקופסה אטומה, הן יישארו טריות למשך 5-7 ימים. אך אנחנו יודעים, זה לא יקרה כי הן ייחלפו מהר!
האם אפשר לחמם את העוגות במיקרו? בוודאי! חממים ל-10-15 שניות והן יחזרו להיות מעלפות.
מה את יכולה להמליץ על תוספות אחרות? אפשר להוסיף תוספת כמו קקאו כדי שהעוגות יהפכו לעוגת שוקולד מרהיבה, או לקשט בשוקולד מומס מעל.
מה ההמלצה לקישוט החיצוני? אפשר לפזר קקאו או אבקת סוכר מעל, זה מוסיף לעוגות יופי וגם טעם!
האם העוגות מתאימות לימי הולדת? חד משמעית! עוגות אלו מתאימות לכל אירוע ואפילו יכולים להתאים לשוברי שגרה כל יום.
לסיכום, אתם לא רק תכינו עוגות מהירות, אלא תרגישו שהצלחה עלתה לכם לראש עם כל ביס. הכינו את העוגות יחד עם חברים או בני משפחה, שתפו את המתכון הזה עם מי שאוהבים ואל תשכחו! לייקים ושיתופים, כי זה הזמן לבלות במטבח יחד! הגיע הזמן לחגיגה אמיתית – שתפו את המתכון והדגישו שהניואנסים הם אלו שעושים את ההבדל!