קרם קקאו לעוגה – המתכון המושלם!
יש רגעים בחיים שבהם כל מה שאנחנו צריכים זה עוגה עם קרם קקאו עשיר ומדויק, כזה שמקיף את הבלילה הנימוחה ומרגיש כמו חיבוק חם. מדובר במתכון שמשלב טעמים טהורים של שוקולד, מתיקות מתונה ועושר שמסתתר בכל גליל של קרם.
הקרם הזה לא רק מדהים וטעים, הוא גם משגע ומושלם לכל אירוע – מסודות יומולדת ועד מסיבות דחוסות, כשכולם מחכים לנגיסות הנפלאות. אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: כ-12 מנות קטנות
הרכיבים הדרושים
כמובן שהצעדים הם חלק מהעניין, אבל מה שחשוב יותר הוא ההבנה של כל רכיב ורכיב. כל רכיב בלב הקרם הזה הוא בעל משמעות – הם עובדים יחד כדי ליצור את המושלמות הזאת!
- 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו ומעלה)
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 60 גרם חמאה (מהטוב ביותר שיש)
- 150 גרם ממתיק (סוכר, דחוף לא לשים יותר מדי; נו, נשמור קצת לאגזוז)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח (ממריץ את הטעמים!)
- כף קקאו איכותי (לנו יש לוק של אנשים שיש להם דרישות)
חלופות אפשריות
שנאה למתוק או סתם לא מצליחים עם המתיקות? ניתן להחליף את הסוכר בממתיק טבעי כמו סירופ מייפל או דחוס דקל. ואם אתם רוצים להרגיש טבעוניים, ניתן לשים שמנת קוקוס במקום השמנת המתוקה. לא לשכוח, הטעם יהיה חיי! חייבים עדיין לשלוט בזה.
שלבי ההכנה
שלב ההכנה הוא הזמן שבו הקסם קורה. גשו למטבח וסחטו את כל הכישרון שלכם כדי לבצע שלב אחרי שלב, ולראות כיצד כל רכיב מתמזג ליצירת פאר של טעמים.
- ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה.
- מניחים לשוקולד להמיס עד שיהיה אחיד ומבריק.
- מפרידים את השמנת המתוקה עם ממתיק בסיר נוסף ומביאים לרתיחה עד שיתפחו נפחם.
- מוסיפים לתערובת השוקולד את השמנת המתוקה בהדרגה.
- מתבלים בתמצית וניל, מלח וקקאו ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- מניחים לתערובת להתקרר בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מכסים ומכניסים למקרר במשך לפחות שעה אחת.
- מוצאים את הקרם מהמקרר ומקציפים אותו עם מיקסר עד שהוא יציב ונפלא.
- מעטרים עם הקרם את העוגה, מתבלים בקקאו או סוכר לקישוט.
שדרוגים אפשריים
יש המון דרכים להפוך את כל הסיפור הזה למיוחד עוד יותר! אפשר להוסיף אגוזי לוז קצוצים או לקשט עם פירות יער טריים כמו תותים או פטל. אם אתם ממש רוצים לחרוג, למה לא לשים מעל את השוקולד המריר הקצוץ? ואז למי שיהיה למזל מישהו, פשוט יישאר חסר כוחות.
שאלות ותשובות
מה עושים אם הקרם יוצא דליל מדי?
אם הקרם יוצא דליל מדי, אפשר להחזיר אותו למקרר לעוד כמה דקות. לפעמים קירור נוסף עובד פלאים. אפשר גם להוסיף מעט קקאו על מנת לעבות אותו.
האם אפשר להכין את הקרם יום מראש?
חד משמעית! הקרם יכול להחזיק במקרר יום או יומיים. פשוט הקפידו לאטום אותו היטב כדי לשמור על טריות.
האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
בהחלט! אם מישהו מעדיף טעמים מתוקים יותר ופחות מרירים, שוקולד חלב בהחלט ייתן תוצאה מצוינת.
מה אפשר לעשות עם שאריות הקרם?
שאריות קרם הן תמיד קונספט נהדר! אפשר למרוח על עוגיות, לשים בתור עיטור צלחת קינוח, או פשוט לאכול בכף. כל מה שיעשה לכם טוב על הלב.
האם ניתן להקפיא את הקרם?
לא מומלץ להקפיא את הקרם כי הוא יכול לשנות את מרקמו לאחר ההקפאה. עדיף לשמור במקרר.
למה יש להשתמש במלח?
מלח מאזן את המתיקות ומעצים את הטעמים של שוקולד. זו לא טעות, להתבלל דברים בדרך הזו זו אמנות!
איך הידיעה שהקרם מוכן?
זה פשוט – כאשר הוא מרגיש קל ונפלא עם מרקם אוורירי אך עדין. אם הוא יבש מדי, הכינו מחדש מהשוקולד והחמאה.
איך לשמר על יציבות הקרם?
בתוך הקישוט, הקפיצה בין שמן למרגרינה היא קדושה! יש לאזן את החומרים כדי שלא יקרסו.
האם הקרם צריך להיות מריר מאד?
בכל פעם זה תלוי בטעמכם. אפשר לשנות את היחס בין השוקולד לממתיק לפי מה שאתם אוהבים.
מה כדאי לשים ליד הקרם?
אפשרות ללוות אותו בעוגה רכה אך לא מתוקה ובקפה חם – או אם תרצו טעמים שמלטפים בלב שלהם.
במציאות, זה לא סוד! תקפצו ליצירתיות שלכם ותאלתרו איך שתבחרו. שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות ותנו גם להם לחוות את העונג של קרם קקאו מעלף. אז מה אתם מחכים? תתחילו לשפוך ולמרוח!