קציצות טופו מטוגנות – המתכון הכי טעים שיש!
כשמאכל מגיע למצב של "ממיר רעב" או "נגס לי את הנשמה", אנחנו יודעים שזה רגע מיוחד. קציצות טופו מטוגנות הן דוגמה מושלמת לכך. כשמגיעים לארוחת ערב עם קציצות שכאלה על השולחן, כל אחד מתלהב להניח על הצלחת, ובאמת קשה לעמוד בפיתוי. קציצות אלו זוכות לתשומת הלב הראויה, הן נימוחות, מתובלות בצורה מדהימה, ומובילות לאורח חיים בריא – זהו מתכון משגע שכל אחד מאיתנו חייב לנסות!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות מתקבלות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מניב: כ- 15 קציצות
הרכיבים הדרושים
לפני שניגשים לעבודה, נוודא שיש לנו את כל המרכיבים הדרושים. וגם, נשתף אתכם בכמה טיפים לגבי רכיבים שיכולים להפוך את הקציצות למדהימות עוד יותר.
- מאתיים גרם טופו קשה
- כוס פירורי לחם
- שלושה שיני שום קצוצים
- טבעי: 2 כפות רוטב סויה
- חצי כפית כמון
- חצי כפית קימל טחון
- כף פטרוזיליה קצוצה (או לאוזן החובה של העונה)
- מנגולד (אם רוצים) – קצוץ דק
- שמן לטיגון – כמה שצריך
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
למי שרוצה שהקציצות יהיו ידידותיות לטבעונים, זאת תחנה מצוינת. אפשר להשתמש בטופו רך, או להחליף את פירורי הלחם בקמח חומוס. תוספת של מעט טחינה יכולה גם לשדרג את השילוב של הקציצות ולהפוך אותן למדעיות וטעימות עוד יותר.
שלבי ההכנה
קודם כל, כדאי שמי שמעצב קציצות למפריעה שכך הן נראות, יתחיל להציג לפנינו את ההתלהבות שהמנה הזו מעלה. קחו נשימה עמוקה – מתחילים!
- מפרקים את הטופו לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את פירורי הלחם, השום הקצוץ, רוטב סויה, תבלינים ופטרוזיליה לקערה.
- לשים את התערובת היטב עם הידיים עד שהכל מתאחד.
- טועמים את התערובת, מתבלים אם צריך עם מלח ופלפל.
- יוצרים כדורים בגודל של כדור טניס או יותר גדולים, לפי העדפה.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד להזהבה.
- מניחים על מגבת סופגת לאחר הטיגון כדי להסיר את השמן העודף.
- מגישים עם רוטב טריאקי, טחינה או עם סלט ירקות טריים.
הפך מאכל שמן לארוחה רומנטית
תמיד אפשר להפוך את המנה הזו למיוחדת עם תוספת של רוטב המועדף עליכם. אני אישית אוהב לצמצם רוטב סויה עם חומץ אורז ולחם ללחם מדהים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
- אפשר להוסיף זיתים קצוצים לתערובת, מה שמוסיף קראנץ' וצבע למנה.
- גם פיצוחים קצוצים יכולים להביא את המנה לרמות אחרות!
- לגרסה חריפה, נוספת כף של רוטב סרירצ'ה.
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בטופו רך במקום טופו קשה?
כן, אנחנו בהחלט יכולים, אבל הקציצות יצאו מעט רכות יותר. יש להוסיף פירורי לחם בכמות יתר כדי לשמור על מרקם נהדר.
כמה זמן ניתן לשמור קציצות במקרר?
יש לאחסן את הקציצות בקופסה סגורה במקרר עד לסו קצב של שלושה ימים. אם רוצים להאריך את חיי המדף, אפשר להקפיא אותן.
האם הקציצות טובות גם בטיגון באוויר?
בוודאי! טיגון באוויר יכול להפוך אותן ליותר בריאות ועדיין לשמור על טעם נקי.
מה אפשר להגיש בצמוד לקציצות?
סלט ירוק מרענן, אורז עם ירקות מוקפצים או אפילו פירה תפוחי אדמה!
איך לחמם קציצות שהוקפאו?
לפרוס אותן בטוסטר או בתנור עם טמפרטורה נמוכה, כך שנשמרים הצבע והמרקם.
האם יש דרכים שונות להכנת קציצות טופו?
בהחלט. אפשר לשדרג עם חומרים שונים, כמו סרטנים ובשמים שונים.
האם אפשר להכין קציצות במינון כפול?
כמובן, מומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי ממנה.
מה הטיפ שלך להכנה קלה ומהירה יותר?
להכין את התערובת מראש, לכסות ולהניח במקרר לשעתיים. זה משפר את הטעמים.
למה טופו הוא רכיב נהדר לקציצות?
טופו עשיר בחלבון, ומספק טעם מדהים שמתאחד עם כל מיני תבלינים בניגוד לירקות.
איך אילו קציצות משפרות את ההרגשה שלי?
מאכל בריא מחזק את הגוף והנפש, והקציצות האלו עושות את זה בדיוק כמו שסבתא שלך הייתה עושה!
אז קראו שוב, הכינו את המתכון, הצטיידו בטופו, והתחילו להכין קציצות ממכרות, אגדי, ומעלף! אם גם אתם אוהבים את המתכון הזה, שתפו אותו עם חבריכם ברשתות החברתיות והפיצו את האהבה!