עישון מושלם עם מתכון עראיס בנינג'ה גריל

מתכון לפלא עראיס בנינג'ה גריל

דמיינו לעצמכם רגע שמשמש אחר הצהריים החמים של הקיץ, שתיים-שלוש מנות עראיס משגעות מבעירות באוויר את הניחוח של תבלינים משגעים, בשר עסיסי ולחם פריך. כן, זה המצב שבו אנו רוצים להיות, וזה הזמן לתפוס את המתכון המדהים הזה. עראיס, המנה המזרח תיכונית האגדית הזו, היא לא רק מנה, אלא עולם של טעמים שמחכה להיחשף. בואו נכין יחד את העראיס המהמם הזה בנינג'ה גריל, כך שתוכלו לשתף את החוויה המרגשת עם חברים ובני משפחה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

המצרכים להצלחת המתכון הזה מתחלקים לשניים – קודם כל, לחם הבית המושלם והפריך, ואז הבשר הממכר ומלא הטעמים. כשמדובר על עראיס, חשוב לשים לב לכל פרט ופרט, כי זה מה שיהפוך את המנה למעלפת באמת.

  • 500 גרם בשר טחון (אפשר בשר בקר, עוף או טלה)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • לחם פיתה איכותי או לחם טחינה (לעראיס)

בואו נסתכל על כמה רכיבים חלופיים שיכולים להפוך את המנה שלכם לבריאה יותר או מתאימה לטעמים שונים. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטחון חומוס או טופו. ואם אתם על דיאטה דלת פחמימות, נסו להשתמש באגזות של כרובית במקום לחם.

שלבי ההכנה

לפני שנצא לדרך, חשוב להדגיש שלב של הכנה מוקדמת – הכנת הטחינה והלחם המושלם שיגרום למנה להתפשט כמו קסם במטבח שלכם!

  1. מניחים בקערה את הבשר הטחון, הבצל והשום הקצוצים.
  2. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד שהתבלינים מתמזגים עם הבשר.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לתערובת ומערבבים שוב היטב.
  4. חותכים את פיתות או לחם הטחינה לחצי וממלאים כל חצי בתערובת הבשר.
  5. מהדקים את הלחם מסביב לבשר כך שהתערובת לא תברח במהלך הצלייה.
  6. מניחים את הניהול שהתכנתם בתוך נינג'ה גריל ומכבים אותו למשך 10-15 דקות עד שהבשר מבושל והלחם פריך.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כדורי שוקולד עם שמנת מתוקה ונוטלה של חלומות

לאחר שהמנה מוכנה, היא תראה מעלפת! הלחם יהיה פריך, הבשר יהיה עסיסי ויתמזג בטעמים של כל התבלינים הנפלאים. אל תשכחו להגיש עם טחינה או סלט טרי בצד.

שדרוגים ותוספות למנה

יש כמה שדרוגים שיכולים לקחת את העראיס הזה לגבהים חדשים. אני ממליץ לשדרגו עם רוטב צ'ילי מתוק, שזה כמו קסם שעושה את כל ההבדל. ואם רוצים להוסיף קצת צבע וטעם, אפשר לפזר מעל את התערובת עם גבינת פטה מפוררת או יוגורט עיזים מפנק. הרעיון הוא לשחק עם הטעמים ולהפוך את המנה למושלמת עבורכם!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לגרום לעראיס שלי להיות עסיסי יותר?
מומלץ להוסיף מעט שומן לבשר אם אתם משתמשים בבשר רזה. שומן משפר את המרקם וטעם הבשר ומונע ממנו להתייבש.

האם אפשר לאפות את העראיס במקום להשתמש בנינג'ה גריל?
בוודאי! אפשר לאפות את העראיס בתנור על טמפרטורה גבוהה למשך כ-20 דקות. זה ייתן טעם נהדר!

מה אפשר לשים בפנים במקום בשר?
כפי שציינו, אפשר להשתמש בחומוס טחון, טופו או אפילו פטריות קצוצות. זה יוצא מושלם!

כמה זמן ניתן לשמור את העראיס במקרר?
אם נשאר לכם עראיס, ניתן לשמור אותו במקרר עד שלושה ימים. פשוט תוודאו לאטום אותו היטב.

האם אתם יכולים להמליץ על תוספות לסלט שיכולות להתאים?
בדיוק! סלט טאבולה הטרי עם פטרוזיליה, עגבניות ובצל ירוק הוא תוספת מצוינת.

מה אם אין לי נינג'ה גריל, איך אני עדיין יכול להכין את המתכון?
אין בעיה! אפשר להשתמש במחבת גריל רגילה או בתנור.

איך הגיוני שאני אוכל את זה בפיתות?
העצה שלי היא למלא פיתות עם סלט ירקות קצוץ ולהשרות עם טחינה. זה ללקק את האצבעות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלידה ביתית קלה להכנה שתכבוש את החיך שלך

האם אפשר להכין את העראיס מראש ולשמור אותו?
בוודאי! אפשר להכין את המילוי מראש ולשמור בקירור. למלא את הלחם לפני הצלייה.

מה עושים אם נותר לנו ביצים?
אתם יכולים לשדרג את העראיס על ידי הוספת ביצה קשה לקינוח, זה משגע!

האם זה מתכון ילדים-ידידותי?
בהחלט! ילדים יאהבו את הטעמים העשירים. אפשר גם להכין מנה עם פחות תבלינים כדי להתאימם יותר למבוגרים.

אז מה אתם מחכים? קדימה, קחו את המתכון הזה ושדרגו אותו לגבהים חדשים, והכי חשוב – שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות! יש משהו מעורר השראה במתכון הזה שיכול לשמח ולחבר אנשים סביב שולחן ארוחת ערב. בתיאבון!

Scroll to Top