השתלת קרנית, איפה זה מתבצע?

העין היא האיבר החשוב ביותר בגופנו. הוא אחראי על כל הפונקציות של הגוף שלנו. מסיבה זו, עלינו לשמר אותו זמן רב ככל האפשר עד שנוכל להרשות לעצמנו ניתוח השתלת קרנית שיעזור לנו לראות שוב בבהירות ולהחזיר את הראייה שלנו.

יש הרבה דרכים לבצע השתלת קרנית. ישנם סוגים שונים של השתלות קרנית ולכל אחת יש יתרונות וחסרונות משלה.

בעתיד הקרוב נוכל לבצע השתלות קרנית בעיניים מלאכותיות. עיניים מלאכותיות נוצרות באמצעות ראייה ממוחשבת וחיישני אור. העין המלאכותית יכולה להיות עין תותבת או מקוונת. היתרון העיקרי של העין המלאכותית הוא יכולתה לראות בסביבות חשוכות ומוארות.

השתלת קרנית היא הליך הכולל השתלת קרנית העין לחלק אחר בגוף. השתלת קרנית עשויה להתבצע לטיפול במחלות כגון גלאוקומה, ניוון מקולרי ורטינופתיה סוכרתית.

בעבר השתלות קרנית היו זמינות רק למי שהיה לו מקרה חמור של גלאוקומה או עיוורון. עם זאת, מחקרים עדכניים הראו כי השתלת קרנית אפשרית כעת לכל אדם עם ראייה תקינה.

לצורך השתלת קרנית חלקית, המנתח יצטרך להסיר את הקרנית של המטופל, אשר לאחר מכן מוחלפת בשתל. ההליך אורך כשעה וניתן לעשות אותו בהרדמה כללית. מדובר בהליך כירורגי הכולל השתלת קרנית מעינו של אדם אחד לאחר.

ההליך מתבצע בשני שלבים:

– ראשית מבצעים חתך בעין ומשתילים את הקרנית.

– לאחר מכן, לאחר הניתוח, עובר המטופל תקופת החלמה של מספר שבועות.

השתלת הקרנית היא אחד ההליכים הכירורגיים החשובים בעולם. ההליך מבוצע על ידי מנתח כדי להסיר חלק מהקרנית מעין אחת ולהחליף אותה בפיסת רקמה מחלק אחר בגוף. הניתוח נעשה מכיוון שקיים סיכון שהמטופל יסבול מגלאוקומה הגורמת לעיוורון.השתלת קרנית היא הליך כירורגי המחליף את הקרנית בחומר סינטטי.

כתוב/כתבי תגובה