אבקת אפיה במקום קמח תופח – ההפתעה במטבח!

אבקת אפייה במקום קמח תופח

תארו לעצמכם את הדשא הירוק והעביר המופלא של יום חם. אתם בעיצומו של בוקר שמשי, והרעיון להכין עוגה עם השייקים החיוניים שלכם באוויר. אתם מתחילים לאסוף את המרכיבים ואורזים את לבכם עם מתכון. אך רגע! אתם מבינים שאין לכם קמח תופח בבית? אל דאגה! אבקת אפייה היא הפתרון המושלם. אבל איך? חשבתם על זה? אנחנו כאן בכדי להסביר לכם את כל מה שצריך לדעת על השימוש באבקת אפייה במקום קמח תופח כדי ליצור את העוגות הנפלאות ביותר, במרקם אוורירי מדהים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות:

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מכה: 8 מנות

אבקת אפייה היא תרכובת כימית שמסייעת לנו לאפות עוגות ובעצם ליצור אווירה של עונג ממכר בכל ביס. היתרון הגדול של אבקת אפייה הוא שניתן להוסיף אותה כמעט לכל מתכון – היא פשוט מתמזגת עם שאר המרכיבים ויוצרת עוגות גובהות ונימוחות. כך, אם אתם צריכים לבשל בשעת חירום, אתם יכול להיות בטוחים שהעוגה שלכם עדיין תהיה אגדה של ממש!

הרכיבים הדרושים

  • 2 כוסות קמח (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח שקדים)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן צמחי
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חלב (לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בחלב שקדים)

אז מה עושים אם יש בידינו רק אבקת אפייה? לא לדאוג! אנחנו יכולים בקלות להפוך כל מתכון קלאסי למדהים עם אבקת אפייה. לא צריך להיות רתחים במובים – כל מה שצריך זה להבין את האיזון בין החומרים. כעת, נשקול את התהליך המרגש של הכנת עוגת השוקולד המושלמת.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה ללא קמח וסוכר שתכבוש את הלב

שלבי ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בתוך קערה גדולה, אנו מערבבים את הקמח ואבקת האפייה יחד.
  3. נוסיף את הסוכר ונערבב היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. נוסיף את השמן, הביצים ותמצית הווניל.
  5. נשפוך בהדרגה את החלב ונערבב עד לקבלת עיסה חלקה.
  6. יוצרים בלעדיות בתבנית עגולה, ואופים ב-30 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
  7. נמתין שהעוגה תתקרר לפני שנפרסים אותה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור, באותו רגע אפשר להרגיש את הריח המדהים של האפיה מתרקם באוויר – מרגש וממכר, אין אפשרות להפסיק להתנפח! אחרי שהעוגה התקררה, אתם יכולים להתחיל בתהליך הקישוט.

תוספות ושדרוגים

אין כיף באפייה של עוגות מבלי לדבר על תוספות! אתם אוהבים שוקולד? אל תהססו להוסיף שוקולד צ׳יפס לתוך התערובת לפני האפייה. אוהבים אגוזים? שימו כוס אגוזי לוז קצוצים, וזה יהפוך את זה למושלם. שם בטוח! הכל הולך כאן. אפשר גם לשדרג את העוגה עם קרם שוקולד על גבי, או עם קצפת אייר שתקשיב ללב שלכם.

שאלות ותשובות

למה אני לא יכול פשוט להשתמש בקמח תופח?
נכון, קמח תופח כולל בתוכו גם חומרי עיבוי, אבל עם הכנה מתאימה ואורח חיים מאוזן, אתם יכולים ליהנות המון מהשימוש באבקת אפייה בלבד.

איך יודעים אם העוגה מוכנה?
החוקים פשוטים – דקרו בעזרת קיסם לאורכה של העוגה. אם הקיסם יוצא נקי, אז אל תהססו!

האם אפשר להחליף את הביצים?
בוודאי! אפשר להשתמש במוזרי תפוחים או בננות מעוכות – יש להם כוח גיבוש אוורירי שמקנה טעם מופלא.

מה אם אני לא אוהב טעמים מתוקים?
אין בעיה! פשוט הוסיפו נגיעות של מלח ים, זה kunnen לאזן את הסוכר.

אילו סגנונות של עוגות אפשר להכין עם זה?
האפשרויות אינסופיות – ביניהן עוגות שוקולד, עוגות גזר ואפילו עוגות פירותיות מדהימות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות בשר ברוטב עגבניות שישכנעו את כולם

האם ניתן לאחסן עוגות שנשארו?
כן, פשוט ארזו אותן היטב במיכל סגור, והן יחזיקו מעמד עד 4 ימים.

כאשר אני משתמש באבקת אפייה, כמה אני צריך לשים?
באופן כללי, תהיו בטוחים שבראשון נדרש רק כפית אחת לכל כוס קמח.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בטח! אחרי שהתקררה, ניתן לאחסן במקפיא – שם היא תהיה טריה לשבועות הבאים.

עד כמה זה בריא להשתמש באבקת אפייה?
בהשוואה למוצרים מתוקים אחרים, הכנת עוגה עם אבקת אפייה והמרכיבים הנלווים נתפסת כפחות קלורית.

כמה זמן העוגה נשמרת?
כשמדובר בעצמכם, העוגה עשויה להחזיק סימפאטית למשך חמישה ימים. אם אתם בעד אלה שמקפיאים, תיהנו גם חמישה חודשים!

עכשיו כשהכל ברור, ואתם מצוידים במידע המתאים, הגיע הזמן להתחיל לאפות! תשתפו את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ויחד תגלו את קסם הברור של אבקת אפייה!

Scroll to Top