אוסובוקו בתנור עם ירקות שורש – מתכון מעורר תיאבון

מתכון לאוסובוקו בתנור עם ירקות שורש

ישנם מתכונים שמגיעים אלינו מאהבות משפחתיות ומסורתיות, אך האוסובוקו הוא משהו אחר לגמרי. מדובר בחגיגה של טעמים, של שהוא פשוט מדהים! כל ביס מהבשר הנימוח שייתן לכם שהות לחשוב על רגעי השולחן המשפחתי, על ריחות הבישול בבית ועל שמחת השבת. כאשר האוסובוקו מתבשל בתנור לצד ירקות שורש, הוא מתמזג עם הארומה של עשבי תיבול ויין לבן, שמביאים את כל התהליך לרמת על. תתכוננו לאהבה במטבח – זה יצא מעלף!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2-3 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול לעולם הנפלא של המרכיבים. כל רכיב נבחר בקפידה כדי להתמזג בצורה מושלמת, ולהשאיר אתכם עם טעמים של בית, שמחה ואופי. להכנת האוסובוקו המדהים הזה, תזדקקו לרשימת מצרכים חלקלקה!

  • 1.5 ק"ג אוסובוקו (שעועית קדמית)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזר בינוני קצוץ
  • 1 סלרי (גבעול) קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 2 כוסות ציר סלק/ציר ירקות
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כפית רוזמרין טרי קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים (עדיף עם קליפה)
  • 1/2 ק"ג בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

כמובן שישנן גם גרסאות חלופיות למי שמחפש. אם אתה טבעוני, תוכל להחליף את הבשר בשעועית או חומוס מבושל, והציר יוכל להיות ציר ירקות עשיר שיחליף את ציר הסלק. זה קצת שונה, אבל ייצור מנה בריאה וטעימה!

שלבי ההכנה

בואו נתחיל בהכנה האדירה של המנה. זה פשוט לגמרי, ואתם תודו לי על כל טיפה של מאמץ.

  1. מחממים את שמן הזית בסיר שטח עמוק.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך שקוף.
  3. מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים היטב מספר דקות.
  4. מכניסים את האוסובוקו לסיר ומטגנים מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב.
  5. מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות והיין הלבן ומערבבים היטב.
  6. שמים את ציר הירקות יחד עם עלי הדפנה, הרוזמרין, מלח ופלפל.
  7. מבשלים בטמפרטורה נמוכה במשך שעתיים על להבה נמוכה.
  8. עושים את העניין המרכזי – מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומערבבים.
  9. מבשלים עוד כשעה, עד שהבשר נימוח וירקות השורש רכים.
  10. מניחים למנה להתקרר מעט ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת תפוזים קלאסית קרן אגם שלא תצליחו לעמוד בפניה

כשהאוסובוקו מוכן, תוסיפו לפנים את החוויה המרגשת עם לחם טרי או אורז. אין דבר יותר משגע מהמנה הזאת!

תוספות ושדרוגים אפשריים

במהלך השנים, למדתי שמה שמייחד מנה הוא המשחק עם הטעמים והמרקמים. לכן, כדאי לכם לנסות לשדרג:

  • להוסיף פלפל חריף לקצת חריף!
  • לשלב ירקות שורש אחרים כמו קישואים או חצילים.
  • להשתמש בתבלינים כמו כורכום או כמון כדי להוסיף עוד ארומה.
  • לשדרג את היין הלבן ליין אדום, לקבלת טעמים עמוקים יותר.

שאלות ותשובות

האם ניתן להחליף את הבשר באלטרנטיבות בשריות אחרות?
ניתן! אפשר להשתמש בעוף, טלה או אפילו בשר בקר אחר. כל בשר מביא עמו את הטעמים האופייניים שלו.

מה התפקיד של היין במתכון?
היין משדרג את המנה ומשפר את הטעמים, והופך את הבישול לעוד יותר נגיש ועמוק!

אם אין לי עלי דפנה, מה לעשות?
עלי דפנה מוסיפים ניחוחות מיוחדים, אך אם אין, אפשר להשמיטם או להשתמש בתבלינים אחרים כמו טימין!

האם המתכון מתאים לפגישות משפחתיות?
בהחלט! מדובר במנה מדהימה שמתאימה לכל שולחן חגיגי, והכנתה יחד יכולה להיות חוויה משפחתית מיוחדת.

כמה זמן ניתן לשמור את האוסובוקו במקרר?
אפשר לשמור במקרר עבור 2-3 ימים. בכל מקרה, תמיד כדאי לחמם יפה לפני ההגשה.

האם אפשר להקפיא את המנה?
בהחלט, האוסובוקו נשמר טוב מאוד בהקפאה לשבועות ארוכים. פשוט הקפיאו בשקית תואמת!

מה לגבי תיבול?
תמיד כדאי לטעום במהלך התהליך ולהתאים את התיבול לפי טעמכם האישי. אין חוקים במטבח!

האם אפשר לשלב עם סלטים?
כמובן! סלט ירקות רענן יכול להשלים את המנה בצורה מושלמת.

למה כדאי לי לנסות את המתכון הזה?
כי הוא אגדי ומעורר את כל החושים! זה בשר נימוח שמלא טעם, ומדגיש את ההרגשה של בית חם.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף עם ערמונים של סמדי בומבה שיגרום לכם להתמכר

מה אפשר לעשות עם שאריות?
שאריות של האוסובוקו טובות גם לפשטידות או ניוקי ליום למחרת. כל מה שיבוא, יוכל להתמזג עם טעמים אחרים!

לאחר שטעמתם את האוסובוקו הזה, אני בטוח שתשתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, כי הטעם הזה הוא פשוט מושלם. תהנו מהחוויה ותשתפו ברשתות החברתיות!

Scroll to Top