איך להכין דגים מטוגנים מושלמים בכל פעם

"`html

מנה שמזכירה חופשה בים: דגים מטוגנים מושלמים

האם אי פעם חוויתם את התחושה המדהימה של לשבת ליד הים, כף רגל אחת בחול והאחרת על קו המים? הרוח מנשבת, השמש זורחת, ובדיוק אז מגישים לכם צלחת של דגים מטוגנים, חמים, שהכנתם בעצמכם? זה הרגע בו אתם מבינים מה זו טעמים של החיים! דגים מטוגנים הן אחת מהמנות הכי טובות שיש – הם מושלמים כתוספת בארוחת ערב חגיגית, או סתם כשחייבים לקצר את התור לבית הקפה! עם המתכון שלנו, תוכלו להכין את הדגים שיגרמו לכולם לאכול אותם בלגימות מול הטלוויזיה או לחלופין, כארוחה משפחתית מלאה. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנה ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש להכנה בפועל, יש לנו רשימה מדהימה של רכיבים ששווים את כל המאמץ. הרכיבים האלה יהפכו את הדגים שלכם למנה ממכרת ומעלפת.

  • 1 ק"ג דגים טריים (פילה של דג כמו דניס או בורי)
  • 1 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס Breadcrumbs (או קמח תפו”א לגירסה טבעונית)
  • 1/2 כוס חלב (או חלפת חלב טבעוני)
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • שמן ל Frying (שמן קנולה או שמן זית – זה כבר תלוי בטעם שלכם!)
  • לימון לקישוט
  • רטבים אהובים: טרטר, צ'אטני או רוטב שום (בהחלט מומלץ)

רגע, שימו לב שהרכיבים לא רק שיהפכו את המנה למעלפת, אלא גם שהטעמים ישתלבו בינהם בצורה מושלמת, כך שבלתי אפשרי להפסיק ללקק את האצבעות אחרי כל נגיסה!

שלבי ההכנה

בואו נעבור לשלבים – זה ממש קל פשוט כמו ABC.

  1. ממלאים קערה עם קמח, מוסיפים מלח ופלפל.
  2. מניחים עוד קערה עם ביצה וחלב ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  3. מניחים קערה של Breadcrumbs לידינו (אתם יכולים למרוח את זה ברמות שונות של פירורים, תלוי כמה אתם רוצים את זה פריך).
  4. חותכים את הדגים לנתחים באורך של כ-5 ס"מ.
  5. טובלים כל נתח דג קודם בקמח, אחרי זה בתערובת הביצה והחלב, ואחרון, ב-Breadcrumbs ותוך כדי מסננים את הבלילה المיותרת.
  6. מחממים שמן במחבת על חום בינוני-גבוה.
  7. מטגנים את נתחי הדגים היטב מכל צד כ-3-4 דקות, עד שהם מתקבלים בצבע זהוב ומעט קראנצ’י.
  8. מעבירים את הדגים המוכנים לפלטת נייר סופג כדי לספוג את השמן המיותר.
  9. מקשטים עם פרוסות לימון ורטבים אהובים לצד.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כמות החלבון בלאפה שווארמה שתפתיע אתכם

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחרי שהכנתם את הדגים, מדוע לא לשדרג את המנה מגמרי? הנה כמה רעיונות:

  • לגרסה חריפה, הוסיפו מעט פפריקה או חריף לקמח.
  • תוספת ירקות מטוגנים: פירות ים עם פפריקה ולימון להקפצה מהירה וקלה.
  • רוטב טרטר ביתי – פשוט מערבבים מיונז עם חלבון קשה קצוץ, מלפפון חמוץ, בצל קצוץ ולימון.
  • כשהמנה מתקררת, אפשר להכין דג שהוכרזה לסלט סלט או לערבב את הדגים קרם פרש עם תחושת פרי ותיבול.

בהחלט יש מה לעשות כדי לשדרג ולהפוך את המנה שלכם לאגדה.

שאלות ותשובות

מה הסוד לדגים פריכים ושחומים כראוי?

הסוד טמון בחום המתאים של השמן. חום מדי גבוה יגרום לדגים להישרף ואילו חום נמוך לא ייתן לכם את האפקט הפריך המושלם. שמן זית משפר את הטעמים והפריכות!

מה לעשות אם אני טבעוני?

הקפיצו את הדגים בקטניות כמו טופו או סויה, תוכלו להשתמש באותו תהליך הכנה – רק עם תחליפים צמחיים.

כמה זמן שומרים דגים מטוגנים במקרר?

דגים מטוגנים יכולים להישמר במקרר עד יומיים. רק שימו לב שהם פחות פריכים לאחר שמחממים אותם, עדיף לחמם זה על מחבת ולא במיקרוגל.

איזה רטבים מומלצים לדגים מטוגנים?

רטבים כמו רוטב טרטר, צ'אטני חריף או אף רוטב סויה מתוקים נפלאים. תמצאו לכל טעם טעם משגע ומשדרג!

האם אפשר להכין את הדגים הלאה?

ישנם דגים שאפשר לתכנן מראש ולהקפיא. הכינו את כל התהליכים והקפיאו בשקיות ואחר כך פשוט להפשיר ולטגן.

כיצד ניתן לבחור את הדגים הכי טובים?

בחרו דגים עם בשר אדמדם, שמשדר בריאות – ודאגו שיהיו טריים במיוחד! אם יש ריח מבושל, תעבורו להדגים אחרים!

מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על הדגים מרגע הטיגון?

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין עוגת גבינה בחושה כמו אמא שלך

עליכם לשמור על טמפרטура חמה בעזרת תנור על החום הנמוך ביותר. ניתן אף לחמם שוב במטגן אם טגנים עם בירטגו.

האם ניתן לטגן דגים קפואים ישירות?

לא מומלץ. תמיד תנו להם זמן להפשיר. המים שיגיעו מהם יגרמו לדגים להיות רטובים ולא קראניצ’ים.

אם הכנתי יותר מדי דגים, מה לעשות?

כדאי להכין מהם סושי דגים או לערבב עם טחינה לסלט דגים. טעימים כמו לחם, הם יהפכו ללהיט!

האם יש אפשרות לדגים מתובלים?

בהחלט! מרחו על הדגים תערובת עשבים מגוונים לפני הטיגון כדי להפוך את המנה לכזו שכולם יכירו.

מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה עם הטעמים המושלמים ברשתות החברתיות שלכם, שתפו עם חברים ובני משפחה, כי אין כמו לשתף את הטעמים הטובים ביותר!

"`

Scroll to Top