דנבר קאט על האש – נתח בשר שיגרום לכם להרגיש אגדי!
נדמה כי כל גריליסט מקצועי מחזיק בסוד הכי יקר שלו: המתכון לדנבר קאט על האש. זהו לא סתם בשר; זהו נתח בשר משגע, מלא בטעמים, שמחייבים אתכם ללקק את האצבעות. כמו סופרמן של הבשרים, הוא מגרה כל חיך ומזכיר לנו את הטעמים של סבתא, אבל על גריל מקצועי. אנחנו הולכים לעוף על המתכון הזה, אז קחו נשימה עמוקה והכינו את עצמכם לחוויה כזו שאתם פשוט חייבים לשתף!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן צלייה: 15-20 דקות (תלוי באורח החיים של הבשר)
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות, כל המבורגר עולה בכמה דרגות!
הרכיבים הדרושים
כעת נגיע לחלק המהנה ביותר: החומרים! המתכון הזה ידרוש מכם לרכז גרסה פיקנטית של רכיבים, שיוסיפו את כל הטעמים המדהימים.
- 1 ק"ג דנבר קאט (בעדינות, נתח מרהיב!)
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מלח גס
- 1 כף תיבול ברביקיו מלוח (אפשר לשחק עם התבלינים – הזהרו, זה ממכר!)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות סויה
- 2 שיני שום כתושות
- מיץ מחצי לימון
גרסאות חלופיות
לא מכירים את הדנבר קאט? אפשר לשדרגו לחלופות! אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אפשר להשתמש בנתחי טופו או פרוסות חציל. את התיבול תוכלו לצמצם לפי הרצוי, בכדי לשמור על בריאות.
שלבי ההכנה
מוכנים להתחיל? יש לנו כאן מתכון שיביא מימוש מצוין לכל מסיבת ברביקיו!
- נערבב את כל התבלינים בקערה: מלח, פפריקה, תיבול ברביקיו, שום וסויה.
- נוסיף את שמן זית ומיץ הלימון לתיבול וערבב היטב.
- נמזוג את התיבול על נתח הדנבר קאט ונוקר את הבשר מכל הצדדים כדי שיספוג את הטעמים.
- נכסה את הבשר בניילון נצמד ונניח במקרר לשעתיים (אפשר גם ללילה!) כדי שהטעמים יערבבו בנחישות.
- נתחיל לחמם את הגריל שלנו על חום גבוה (ראה עצמו כמו גיבור-על).
- נניח את נתח הבשר על הגריל, מוודאים שהוא מונח בצורה אחידה.
- נצלם את הבשר 5-7 דקות מכל צד (תלוי באיך שאתם אוהבים את זה!).
- כל צד צריך לקבל צבע קראנצ'י ומפורסם, זה הזמן לשהות על הגריל בזווית הנכונה.
- לאחר הצלייה, נכסה את הנתח בנייר אלומיניום במשך 5 דקות כדי להשאיר את הבשר עסיסי.
- נחצה את הנתח לפרוסות דקיקות ונגיש אותן עם לחמניות מרגרינה או סלט איכותי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כאן ניתן להוסיף עוד ניחוחות למנה! אתם יכולים לערבב רטבים כמו רוטב חרדל ודבש, או להכין תערובת סלט רענן עם ירקות קיץ.
תוספות כמו סלט קפרזה או סלט ירקות פשוט מוסיפות חיות לכל מנה ומדגישות את המתיקות של הבשר.
שאלות ותשובות
איך כדאי לאחסן את הבשר שנותר?
מומלץ לאחסן במקפיא בשקיות אטומות. לפני השימוש, מומלץ להפשיר במקרר למשך הלילה.
האם ניתן להכין את המתכון על מחבת?
בהחלט! במחבת טפלון ניתן להשיג תוצאות מצויינות, פשוט תוודאו לגרום למעברים נרחבים.
האם זה מתכון מתאים לילדים?
כמובן! אפשר להקטין את כמות התיבול או להשתמש בתיבול עדין יותר, כך שגם הילדים ייהנו.
איך יודעים אם הבשר עשוי?
הבשר אמור להיות רך ומעט אדום במרכז. רצוי להשתמש במד חום לבשר כדי לוודא שהגעתם לדרגת ההכנה הרצויה.
האם אפשר להמיר את הדנבר קאט בנתח אחר?
כן, נתחי פילה או אנטריקוט יכולים למלא את החלל.
איך מחממים שאריות?
מחממים על מחבת עם מעט שמן או מניחים בתנור כחמש דקות בחום נמוך.
מה רמת הקפיצים במתכון?
תלוי באופי הטעמים שאתם אוהבים. תיבול עדין יותר יביא רטט רך, אבל תיבול יותר אינטנסיבי ינפץ לכם את החושים!
אילו סוגי סלטים מתאימים למנה זו?
סלט ירקות מצרי, סלט קיץ פירות, וגם סלט חומוס אורגני יכולים להתאים.
האם ניתן להכין את המתכון מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הנתחים מראש, לזרוק על הגריל כשחוזרים הביתה.
למה הדנבר קאט הוא אחד מהנתחים הכי טעים שיש?
זהו נתח שנהנה מתערובת מופלאה של טעמים, עסיסיות ויכולת ספיגה מעולפת של התבלינים.
אם הנכם אהבתם את המתכון שלנו על דנבר קאט על האש, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. החוויה הזו פשוט חייבת להימשך!