איך להכין חטיף פצפוצי אורז שוקולד וחמאת בוטנים منزלי

חטיף פצפוצי אורז שוקולד וחמאת בוטנים – מתכון מדהים וממכר!

לא תאמינו כמה מתוק, פריכי ומושלם יכול להיות החטיף הזה! מדובר בחטיף שמחבר בין פצפוצי אורז רכים ובין שוקולד נמס עם חמאת בוטנים – השילוב הזה פשוט משגע. ברגע שתטעמו מהמנה הזו, אתם תהפכו לעבדים לרגעי המתיקות הנפלאים שלה. החטיף הזה כל כך טעים, שנראות שהוא יתנגד לעצב כל ערב עייף בבית. פשוט צריך ללקק את האצבעות אחריו. אז יאללה, בואו נכנס לעולם של טעמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 12 חטיפים

הרכיבים הדרושים

לפי מה שאנחנו יודעים, כל דבר שמתמקד בשוקולד וחמאת בוטנים הוא פשוט אגדי. אז הנה אתם פה, עם הרכיבים הפשוטים שנחוצים להכנה:

  • 200 גרם פצפוצי אורז
  • 100 גרם שוקולד מריר (או חלב, אם אתם אוהבים את זה יותר מתוק)
  • 100 גרם חמאת בוטנים
  • 3 כפות דחוסים של דחוס דחוס קקאו (אופציונלי)
  • 2 כפות של דחוס דחוס סוכר חום (אופציונלי)
  • חצי כפית של קינמון טחון (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אם אתם אוהבים יותר הבריאות או יש לכם הנחיות תזונה מגוונות, אתם יכולים להשתמש בפצפוצי אורז ללא גלוטן. אפשר גם להמיר את חמאת הבוטנים בטחינה או באבקת אגוזים מסוכרים. זה יכול לייצר טעמים חדשים ומרעננים!

שלבי ההכנה

ההכנה של החטיף הזה היא פשוטה ומהירה, ממש כמו עצירה בשוק. אז נתחיל בהכנה:

  1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבל תערובת חלקה.
  2. מוסיפים לחמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד שהחומרים מתאחדים.
  3. אם בחרתם להוסיף קינמון או קקאו, זה הזמן! ערבבו עד שהתערובת חלקה.
  4. בקערה גדולה, נוסיף את פצפוצי האורז ומערבבים היטב לתוך תערובת השוקולד וחמאת הבוטנים.
  5. לוחצים את התערובת לתוך תבנית שטוחה המשומנת בנייר אפייה.
  6. מניחים במקרר למספר שעות עד שהתערובת מתמצקה.
  7. חותכים לחתיכות קטנות ומל square – ולבריאות!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכונים לראש השנה אמהות מבשלות פשוטים וטעימים

הערות על התהליך

כדאי לשים לב שהשוקולד עשוי להיות חם מאוד, לכן יש להיזהר שלא לשפוך על הידיים. אחרי שהחטיף מתמצק, אתם חוזרים למקפיא – זה בהחלט עוגיה שמתחזקת על לט פקטורי ייצור! גם מתכון מאוד מהיר, אבל התוצאה פשוט מדהימה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

החטיף הזה מקנה לכם עשרות אפשרויות לשדרוג! אפשר להוסיף אגזרים קראנצ'יים כמו שמן קוקוס, פקאנים קצוצים, שוקולד בתוספות שונות ועוד. אם אתם רוצים אחרת, הוסיפו פרוסות בננה או תוספות של פרי יבש, כמו צימוקים או חמוציות. זה יכול להפוך לארוחה בריאה ומדהימה!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין לי פצפוצי אורז?

אם אין לכם פצפוצי אורז, אפשר להשתמש בקורנפלקס או אפילו בעוגיות קראנצ'יות מפוררות, שיתנו תוצאה מעניינת וגם משגעת.

האם החטיף יכול להיות גם חלבי?

בהחלט! אם אתם אוהבים טעמים מתקתקים יותר, אפשר להשתמש בשוקולד חלב או אפילו לשדרגו עם מרציפן!

איך שומרים על טריות החטיף?

יש לשמור את החטיפים בקופסה אטומה במקרר כדי לשמור על הטריות והפריכות.

כמה זמן חטיפים אלה נשמרים?

החטיפים יישארו טריים בסך הכול כשבוע במקרר, אם הם מחזיקים מעמד כל כך הרבה זמן!

האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?

בהחלט! יש להשתמש בשוקולד מריר טבעוני וחמאת אגוזים או טחינה במקום חמאת הבוטנים. ככה תייצרו מתכון טעים במיוחד!

מה אם אני לא אוהב חמאת בוטנים?

אם חמאת בוטנים לא מדברת אליכם, אתם יכולים בקלות להחליף את זה בחמאת שקדים או טחינה – גם יהיה מושלם!

איך אפשר להוסיף עוד טעמים?

אפשר להתנסות עם תמציות כמו וניל או אף קפה. כל תוספת כאלה תוסיף נופך מיוחד!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  ציר ירקות מתכון פשוט וטעים לכל מנה

האם ניתן להכין את החטיף במותג אישי?

אתם יכולים לעצב את החטיף בצורות שונות כמו צורות עגולות או הרמות – זה יהפוך את החטיף שלכם למיוחד עוד יותר!

איך להכין חתיכות חטיף שונות?

אם תרצו, אפשר לשלב כמה סוגי שוקולד או לשים שכבות שונות של חטיף זה מעל זה.

האם החטיף הזה בריא?

בשילוב המרכיבים הנכונים יכול להיות חטיף יחסית בריא! הוא עשוי ממרכיבים טבעיים כמו אגוזים ושוקולד איכותי, כשהכמויות נשמרות הודות להכול.

אם אהבתם את המתכון שלנו, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות עם חברים! החטיף הזה הוא מדהים ומושלם, וכדאי שכולם יידעו עליו – תתחילו לעצב את מקומכם בארון החטיפים שלכם!

Scroll to Top