איך להכין טרטר טונה אדומה כמו מקצוענים

טרטר טונה אדומה – טעם של ים ממכר!

דמיינו את זה: אתם יושבים בפאב ים עם אווירה של החופש הגדול. השמש שוקעת, הים מתנועע ברקע, ופתאום מגיע מישהו עם צלחת המורכבת מקוביות טונה אדומה טרייה, חריף וטעים, שמזכיר את הרגעים הכי טובים של חופשה. והנה, מתכון שאנחנו הולכים להציג כאן: טרטר טונה אדומה מדהימה, שממכרת, משגעת ואפילו אגדה. התוצאה שלכם?  מעדן ברמה אחרת, שתהלל את החושים ותשאיר אתכם עם טעם של עוד.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

ליצירת טרטר טונה אדומה מרהיבה – כזו שלא רק שתמיד תרצו להכין, אלא גם תעורר את התיאבון של כל מי שיטעם, דרושים לנו המרכיבים הבאים:

  • 300 גרם טונה אדומה טרייה (חשוב לבחור טונה באיכות מעולה!)
  • 1/2 בצל קטן קצוץ דק (אפשר להשתמש בבצל סגול להוספת צבע)
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ (לפי הטעם שלכם, ואם אתם אוהבים מעט חריף)
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות סויה
  • 1 לימון (למיץ ולזסט)
  • קצת מלח ופלפל שחור גרוס (לטעם)
  • אורגנו יבש (כדי לשדרגו)
  • אופציונלי: אבוקادو פרוס להגיש בצד

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה. זה מתכון כל כך פשוט, שתוכלו להתנסות בו בכל יום חול, לסוף שבוע עם חברים או אפילו לארוחת חג!

  1. נחתוך את הטונה האדומה לקוביות בגודל 1 ס"מ.
  2. נניח את קוביות הטונה בקערה גדולה.
  3. נוסיף את הבצל הקצוץ והפלפל החריף ונסובב בעדינות.
  4. נזלף מעל את שמן הזית ואת הסויה.
  5. נ squeeze את הלימון לתוך הקערה ונוסיף את הזסט.
  6. נתבל במלח, פלפל שחור ואורגנו ונערבב בעדינות.
  7. נכסה את הקערה ונשאיר במקרר לעשרים דקות, כך שהטעמים יתערבבו ויהפכו למעלפים.
  8. נגיש את הטרטר עם פרוסות אבוקדו אם רוצים או פשוט נטעם אותו כפי שהוא.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט סלק ואגוזים שמשדרג כל ארוחה

שדרוגים ותוספות

הטרטר הזה הרי כל כך מדהים בפני עצמו, אבל תמיד תוכלו להוסיף עוד טעמים וריחות. אפשר לשדרגו בתוספות כמו:

  • כוסברה קצוצה או פטרוזיליה להוספת טריות.
  • עגבניות שרי פרוסות, שיכניסו צבע ופריכות.
  • קצת סומאק או צ'ילי יבש מעל, כדי להוסיף קצת פיקנטיות והפתעה.
  • במקום שמן זית, אפשר לשלב גם שמן שומשום כדי לקבל טוויסט מקסים.
  • ניתן להוסיף שומשום קלוי על מנת להכין טעם קרמלי ומענג.

הטרטר הזה יככב לא רק על שולחן האורחים שלכם, אלא גם יכניס אתכם למצב רוח טוב. המשפט הבא “אתם פשוט חייבים לנסות את זה!” ייצא לכם מהפה מיד.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הטרטר יום לפני ההגשה?
נכון, אפשר להכין את הטרטר יום מראש, אך מומלץ להכין אותו כמה שיותר סמוך להגשה כדי שהטעמים יהיו טריים ורעננים.

אילו סוגי דגים אפשר להשתמש במקום טונה אדומה?
אפשר להכין את אותו המתכון גם עם סלמון, דניס או דגי ים אחרים, כדי לשדרג את הטעם ואת החוויה.

האם טונה מלוחה מתאימה למתכון?
לא מומלץ להשתמש בטונה מלוחה, משום שהמליחות תשתלט על הטעמים, ולכן העדיפו להשתמש בטונה טרייה.

כיצד לשלוט באיכות הטונה?
תמיד קנו טונה אדומה ממקורות אמינים ולא סתם ברשתות שיווק. כדאי לשאול את בעלי החנויות או הדגים על תאריך התפוגה.

האם ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
כן, אפשר לשים במקום דג סלט פרופורציות שונות של חומוס וקטניות אחרות על מנת לשפר את הערכים התזונתיים.

מה לעשות אם אהבתי למלוח יותר מכולם?
במקרה כזה, תוכלו לשדרג את הטעם עם עוד רוטב סויה או כמון יבש.

מהי ההמלצה הכי טובה שלי?
כדאי לטעום את הטרטר לאחר שהכנתם לו את המתכון, כך תוכלו לדעת אם דרושים תיבולים נוספים לפי צרכיכם.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה קלה ללא אפייה שתשגע אתכם

האם ניתן לשלב את הטרטר עם יין?
בהחלט, היין הלבן היבש יעניק טעמים משודרגים ויוסיף טאץ' לארוחה כולה.

כיצד להגיש את המנה?
אפשר להניח את הטרטר על מצע של חסה או לצקת אותו בתוך פרי כמו אבוקדו.

האם זה מתכון אידיאלי לאירועים?
בהחלט, טרטר טונה אדומה הוא מנות פתיחה מושלמות כל אירוע, מה שאומר שתוכלו לראות את הפנים המאושרות של האורחים כשיטעמו!

ככה, בפשטות, אתם יכולים להפתיע את האורחים שלכם עם מתכון ממכר, מושלם, ובשכבות טעמים שמזכירות ים. אם נהניתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם חברים! זכרו: כל מה שתעשו באהבה, תמיד ייצא מדהים!

Scroll to Top