איך להכין מתכון לפנקייק אמריקאי כמו מקצוען

מתכון לפנקייק אמריקאי

אם יש משהו שיכול להרים לנו את הבוקר, הרי שזה פנקייק אמריקאי! פנקייקים הם אחת המנות המדהימות ביותר שעלולות לצוץ אצלנו בבוקר, והם תמיד יגרמו לנו לחייך. ועל אף שהפנקייקים עשויים להיות פשוטים במראה, הם מציעים כל כך הרבה גיוון ואפשרויות. אילו טעמים, איזה רכות נופלת על הלשון… כל ביס משגע וממכר!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, הנה רשימת המצרכים למנה הזו, והדבר המהמם הוא שכל אחד מהם מביא עמו את הערך המיוחד שלו, שגורם לכל פנקייק להפוך לאגדה במינונים מדויקים. הפנקייקים האלו הם האהובים עלי, והמתודולוגיה הקפדנית שלנו תגרום להם להיות הגבוהים והאוויריים ביותר שאפשר!

  • 1 כוס קמח (125 גרם)
  • 2 כפות סוכר (30 גרם)
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה אחת
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
  • 2 כפות חמאה מומסת (או שמן קוקוס לטבעונים)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שוקולד צ׳יפס, פירות טריים או אגוזים (אופציונלי, להענקת טוויסט)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש בקמח חצי מלא או בקמח שקדים.
בנוסף, ניתן להכין את הפנקייקים גם ללא ביצים על ידי שימוש ב"בן של בננה" (ביצה מ-1/4 בננה), אם ביקשתם להיות טבעוניים. החלב יכול להיות גם חלב שקדים או חלב סויה – הכל הולך כאן!

שלבי ההכנה

כעת נמעיט בדיבורים וניגש למלאכה!
תתכוננו להריח את הריח המעלף שהולך להתפשט בביתכם.

  1. ניקח קערה גדולה ונערבב בתוכה את כל המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח.
  2. בקערה נפרדת, נתערבב את הביצה, החלב, חמאה מומסת ותמצית הווניל.
  3. נוסיף את התערובת הרטובה לתערובת היבשה, ונערבב בעדינות עד שהתערובת תהיה אחידה. לא לערבב יותר מדי – קצת גבשושיות כאן ושם יוסיפו לאוויריות הפנקייקים!
  4. נחמם מחבת על להבה בינונית, ונשמן אותה קלות עם חמאה או שמן.
  5. נשפוך 1/4 כוס מהתערובת למחבת ועל פני השטח שלה. אם רוצים, נוכל להתפנק עם שוקולד צ׳יפס או פירות.
  6. נבשל במשך כ-2-3 דקות, עד שהבועות מתחילות לבעבע ולבוא מתוך הפנקייק.
  7. נהפוך בזהירות עם תרווד, ונבשל עוד 2 דקות עד שהפנקייק מזהיב.
  8. נחזור על התהליך עם שאר התערובת.
  9. נסדר את הפנקייקים על צלחת ומתחתיהם מגבת חמה כדי לשמור על חום המנה.
  10. נגיש עם סירופ מייפל, ריבה, פירות או כל תוספת שאוהבים! ואולי, לאחר ביס ראשון, נגיע למסקנה שהפנקייקים שלכם הם גבוהים ומכונסים כמו בונקר!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות בשר עם שעועית ירוקה מרוקאי: המתכון שישגע אתכם!

באופן מהותי, הפנקייקים הללו הם בלתי נלאים! אפשר לשדרג את המתכון בלא מעט דרכים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

  • שוקולד צ׳יפס תמיד מתפקד ומקבל פידבק חיובי!
  • פירות טריים, כמו תותים או בננות חתוכות – הפנקייקים יהפכו ליצירת אמנות צבעונית!
  • אגוזים קצוצים למי שאוהב קראנץ'!
  • לגרסה קלה יותר – להכין עם קמח אורז או קמח חומוס!
  • חלב קוקוס מה שמשריש טעם טרופי במנה.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין פנקייקים מראש?
בהחלט! תוכלו להכין פנקייקים כמה ימים לפני ואפילו להקפיא. רק יש לדאוג להניח parchment paper בין הפנקייקים כדי למנוע הידבקות.

מה אפשר לשים במקום החלב?
ניתן להשתמש בחלב שקדים, סויה או חלב קוקוס – כל גרסה שתשביע את התיאבון שלכם.

איך יודעים שפנקייק מוכן להפוך?
כשהוא מתחיל לבעבע ובקצהו נוצרים חורים קטנים.

האם ניתן להכין פנקייקים בגרסה רגישה לגלוטן?
בוודאות! פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן.

מה ההבדל בין פנקייקים אמריקאיים לפנקייקים בגרסה האירופית?
פנקייקים אמריקאיים הם עבים יותר, רכים ועשויים קמח חיטה. הפנקייקים האירופאיים לרוב דקים יותר.

מהן ההמלצות להגיש עם הפנקייקים?
סירופ מייפל, ריבה, דבש, או אפילו מסבית כנת. תוספות כמו טחינה גם מעלות את רמת התענוג!

אפשר להכין פנקייקים טבעוניים?
בהחלט, ניתן להחליף את הביצה ב-1/4 בננה או ב-1/4 כוס רסק תפוחים.

אם לא מכינים את הפנקייקים בכמה דקות, יכולים לפגוע?
כמובן! הצפי צריך להיות קצר כדי לשמור על אווריריותם.

מה אפשר לשים במקום הסוכר?
אפשר להשתמש בסירופ מייפל או בממתיקים טבעיים לטבעונים.

אם רוצים פנקייקים מיטיבים ביותר, מה לעשות?
אם רוצים לשדרג אותם, ניתן למלא בהם גבינת מסקרפונה או ריבת חלב.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  דג לחריימה perfect - מתכון שיהפוך אותך לשף!

אם קיבלתם מאיתנו השראה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות! בוקר טוב וממלא בטעמים, שיהיה!

Scroll to Top