מתכון פיקניה בתנור: נפלא, אגדי ומפנק!
יש דבר אחד שאין עוררין עליו – פיקניה היא המנה האהובה על רבים. כל פעם שאנחנו שומעים את השם הזה, אנו מדמיינים בשר רך ונימוח, מתובל בצורה מושלמת, שנמס בפה כמו חמאה. מה דעתכם? נשמע מושלם, נכון? לא סתם אנשים משוגעים על המנה הזו. זה הזמן לקחת את הפיקניה למקום הבא – תנור! לא מדובר על פשוט לזרוק את הנתח לתנור ולצפות לטוב, אלא מדובר בתהליך שדורש אהבה, סבלנות, וחומרים איכותיים שישתפו פעולה ויביאו לתוצאה מעלפת ומדהימה שכולם ירצו ללקק את האצבעות אחריה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-6-8 סועדים
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו מתחילים, אני רוצה לדבר קצת על הרכיבים החשובים שיביאו את הפיקניה שלהן למקום המושלם. חשוב לבחור בנתח איכותי של פיקניה – הנתח הזה לא סולל רק את הדרך לתוצאה מדהימה, אלא גם את הדרך למאכל הממכר הזה שיהפוך לאגדי על שולחנכם.
- 1.5 ק"ג פיקניה (נגיעות שומן לא לקמצן)
- מלח גס (כשלוש כפות)
- פלפל שחור גרוס (כף)
- שום קצוץ (שיניים משניים)
- סויה – 1/4 כוס
- שמן זית (3 כפות כדי לשדרג את הטעם)
- תיבול שונה (אפשרי לשלב תבלינים כמו פפריקה, טימין וכורכום)
- לימון סחוט (למרכז את כל הטעמים)
מרכיבים חלופיים
אם אתם טבעונים או שאתם מחפשים דרך להכין מאכל בריא יותר, אפשר להתנסות עם נתחי טופו או סייטן במקום הבשר. הניסיון שלי עם תיבול נכון מצליח גם כאן – שימו לב לתיבול היטב את הרכיבים כדי שיספגו את הטעמים המשגעים. גם גרסה ללא גלוטן אפשרית, כל מה שצריך זה לוודא שהרכיבים תואמים לצרכים שלכם.
שלבי ההכנה
עכשיו, לאחר שהכנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן לצלול לתוך התהליך המרגש. תהלוכת ההכנה שלי להיום תהיה פשוטה, אך כל כך מספקת. אנחנו רצים!
- מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הפיקניה על משטח חיתוך (מומלץ באוויר הפתוח, כמה שיותר רחוק מהמון אנשים שמלקקים את האצבעות).
- מתבלים במלח גס, פלפל שחור, שום קצוץ, סויה ושמן זית – תנו להם להשתלב אחד בשני.
- מעסים את התיבול על הפיקניה מכל הכיוונים – שימו לב לשמן ולמלח! לא לחסוך בכמויות.
- כשהתנור הגיע לטמפרטורה הנכונה, מניחים את הפיקניה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- שמים את התבנית בתנור למשך 60-90 דקות, תלוי בעובי הנתח.
- במהלך האפייה אפשר לערבב את הטעמים – כוס מים בתבנית יכולה להביא לתוצאה רכה יותר.
- ממתינים בסבלנות לשקיפות של הטעמים וגדילת הריח, שזה הזמן להוציא את הפיקניה, לתת לה לנוח ולספוג את הטעמים החדשים.
- כשהיא מוכנה, חותכים לפרוסות ומניחים על צלחת הגשה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
תוספות הן בדרך כלל הכוכבים האמיתיים של הארוחה. טפנד זיתים, רוטב שום ושמיר, או סלט ירוק מרענן הם רעיונות נהדרים לשדרוג. אפשר גם לשדרג עם תפוחי אדמה בתנור, מקלות של זוקיני קלויים או אורז עם עשבי תיבול – זה כל כך מושלם!
שאלות ותשובות
מה זה פיקניה?
פיקניה הוא נתח בשר מהחלק העליון של הבקר, מסומן על ידי שכבת שומן שמוסיפה רכות וטעימות לבשר.
כמה זמן צריך לאפות פיקניה?
תלוי בעובי הנתח, אך לרוב בין 60 ל-90 דקות.
האם אפשר להכין פיקניה על גריל?
בהחלט! השתמשו בשיטה של טמפ' נמוכה ותזכרו להניח לה לנוח לאחר הצלייה.
מה כדאי להגיש לצד פיקניה?
פופולריים הם סלטים רעננים, תוספות כמו אורז עם עשבי תיבול או תפוחי אדמה קלויים.
איך יודעים אם הפיקניה מוכנה?
יש לבדוק עם מד חום – 55-60 מעלות צלזיוס- זה הזמן להוציא.
אפשר לשמור פיקניה במקרר?
כן, ניתן לשמור בפחית אטומה ל-3-4 ימים.
איך לחמם פיקניה שוב?
חמם בתנור למינימום חום כדי לשמור על העסיסיות.
יש מגבלות תזונה עם פיקניה?
נכון, זה מכיל הרבה שומן, אז זה לא מתכון מדי יום.
למה שווה להשקיע בפיקניה איכותית?
כי הנתח הגבוה והעסיסי מביא לתוצאה מדהימה שלא נוכח בשום מקום.
איך אפשר לגוון לתיבול הפיקניה?
שחקו עם תבלינים – יש אינספור אפשרויות, כמו תבלינים חריפים או עשבי תיבול טריים.
לסיום, אני ממליץ בחום לכל אחד ואחת מכם לשתף את המתכון החם הזה ברשתות החברתיות שלכם. מי יודע, אולי זה יהיה המתכון שיביא לכם חברים חדשים או לפחות עונג לשולחן האוכל שלכם! בהצלחה ובתיאבון!