איך להכין שפיץ שייטל בתנור בטעמים מפתיעים

שפיץ שייטל בתנור – מתכון אגדי שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

בואו נדמיין רגע את התמונה: ערב חורפי, השמש שוקעת, והניחוחות האגדים של בשר צלוי מתפשטים ברחבי הבית. זו לא סתם מנה – זו מנת שפיץ שייטל בתנור, שהיא כל כך מדהימה, שאין סיכוי שתישארו אדישים אליה. כל ביס מבשר עסיסי ונימוח שממלא את הפה בטעמים מלאים, מלווה באדוּן הרטבים שגורם לנו פשוט לרצות עוד ועוד. זהו מתכון מושלם, לא רק לארוחת ערב, אלא גם לאירועים מיוחדים, חגיגות ומפגשים משפחתיים. מתכון זה מבית אמא, שעובר מדור לדור וממשיך לרגש אותנו כל פעם מחדש!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מנה לכמה אנשים: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המדהימה הזו, נצטרך את הרכיבים הבאים. מדובר במרכיבים זמינים, ברובם בבית, אך כל אחד מהם הוא חיוני לתוצאה הסופית המעלפת!

  • 1 ק"ג שפיץ שייטל (נכון, זה הבשר שמתאים בדיוק למנה הזו)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ
  • 1 כפית תבלין גריל (או תבלין שמשמח אתכם)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס קליפת לימון (לרענון טעמים)
  • 1/2 כוס יין אדום (מכיוון שאי אפשר למרוח גבינה על בישול, נשתמש בזה ליין)

אל תשכחו – ככל שתחפשו את הבשר האיכותי ביותר, כך התוצאה תהיה מושלמת יותר. איכות הבשר היא לא דבר שניתן להתפשר עליו במתכון הזה. מהנסיון שלי, בבחירת הבשר, אני ממליץ בלהיות ערניים לגבי צורת החיתוך ואילו שומנים מצויים בו.

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן לצלול לתוך הכנת המנה! זהו שלב מהנה, שיגרום לכם ליהנות לכל אורך הדרך.

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. ליצור מר marinade על ידי ערבוב שמן זית, מלח, רוזמרין, תבלין גריל, שום וקליפת לימון.
  3. להניח את השפיץ שייטל בקופסה ולהוסיף מעל את ה-marinate. להשאיר למספר דקות בצד.
  4. לשים את השפיץ שייטל בתבנית עם נייר אפייה, ולטפטף מעל יין אדום כדי לשדרג את הטעמים.
  5. לאפות במשך 45 דקות או עד שהבשר מתבשל לדרגת עשייה רצויה (אני ממליץ על מדיום-ראר!).
  6. לצנן את הבשר לפחות 10 דקות לפני החיתוך כדי לשמור על עסיסיות הבשר.
  7. לס slice לשיפודים בעובי של 1 ס"מ ולקשט בירקות או ברוטב לפי הטעם האישי.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  הכינו טורטיה עם בשר טחון במחבת בקלות

מתכון זה נותן אפשרות למגוון שדרוגים ותוספות, כך שאפשר לגוון כל פעם מחדש. זה מה שהופך את המתכון לכה ממכר! האם אתם מפחדים להשתמש בבשר אחר? אתם יכולים להחליף לבשר עוף או תרנגול.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו שהזכרתי, המנה הזו מאוד גמישה! אתם בהחלט יכולים לשדרג אותה במספר דרכים.

  • לגוון עם ירקות קלויים כמו קישואים, גזר ופלפלים, שיהפכו את המנה ליותר בריאה ומרעננת.
  • להגיש לצד רוטב טחינה או שום, שיוסיפו למאכל ניחוח אחר ומורכב.
  • אם אתם אוהבים את הסגנון האסיאתי, תוכלו להוסיף סויה וסרירצ'ה למרינדה.
  • לגרסה יותר דלת פחמימות, אפשר להחליף את הקטשופ ברוטב עגבניות מרוכז.

כפי שאתם רואים, מדובר במנה עם המון אפשרויות. מתכון זה הוא כרטיס כניסה למה שאתם רוצים להכין במטבח ולגרום לאנשים לאכול ללקק את האצבעות.

שאלות ותשובות

מה הם היתרונות של בישול הבשר בתנור?
בישול הבשר בתנור שומר עליו עסיסי יותר ומונע חריכה מיותרת, כמו שהייתם מקבלים על גריל.

מה הם המומלצים לרוטב של המנה?
רוטב טחינה, חומץ בלסמי או שאיפה ליין אדום משלמים את הבחירה המעולה!

איך יודעים אם הבשר מוכן?
בשביל שנדע שהבשר מוכן, נוכל לבדוק בעזרת תרמומטר בשרים שימדוד את הטמפרטורה הפנימית. טמפרטורה אידיאלית היא כ-57 מעלות, עבור מדיום-ראר.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבשר מראש ולאפות אותו בדיוק לפני ההגשה.

האם יש גרסה טבעונית?
בהחלט! ניתן להחליף את הבשר בסטייק טופו, עם אותם תבלינים ואפייה זו על אותו עקרון.

האם ניתן לשמור באחרון?
כן, אפשר לשמור את הבשר במקרר ל-2-3 ימים, ואפשר גם להקפיא אותו.

מה יוצא אם לא מטפטפים את היין?
היין מוסיף לתוצאה הסופית טעמים וריחות רכים – בלעדיו המנה עלולה להחמיץ.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט גזר מנצח - המתכון שישדרג כל ארוחה

גם פירות ובשרים יכולים להשתלב במתכון?
בהחלט. חרוסת עם חמוציות יכולה להיות פינוק נוסף על כף של פפריקה בשביל מתכון אולטימטיבי.

מהן המנות המלוות המומלצות למנה הזו?
אפשר להגיש עם אורז פרסי או פירה תפו”א, שהופכים את הארוחה למפנקת עוד יותר.

האם המתכון מתאים לאירועים מיוחדים?
בוודאי! זהו מתכון מפואר, ואירועים כמו חג או מסיבת יום הולדת יהפכו מיוחדים עוד יותר.

אז מה אתם מחכים? הכינו את המתכון המופלא הזה, שתפו אותו עם חברים ויהיה לנו ערב מדהים! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שהכל יקבלו מנה אגדי כזו!

Scroll to Top