אסאדו בנינגה – חגיגה של טעמים!
לפני שאנחנו מתמודדים עם המתכון המדהים הזה, דמיינו לעצמכם איך מדובר במעשה קסם על גריל! אסאדו בנינגה הוא לא עוד מאפה או מנה פשוטה, אלא חוויה קולינרית משגעת. כאן אנחנו נכנסים לעולם של טעמים, ריחות והתפתחות בלתי נשכחת על הגריל. מובן מאליו, שהבשר מתבשל לאט ואט, ומה שעולה מהגריל זה ניחוחות אגדי שאי אפשר לעמוד בפניהם. המנה הזו מתאימה לא רק לארוחות משפחתית, אלא גם לכל חגיגה או פיקניק, ואם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם – אתם חייבים להכין את זה!
זמן ההכנה
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 3 שעות
- רמת קושי: פשוטה
- מספיק ל-6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו כל מתכון מדהים, גם כאן אנחנו זקוקים לרכיבים איכותיים. יותר ממספיק כדי ללקק את האצבעות ולזכות בתשואות מהאורחים שלכם. אז מה נכניס למתכון הזה?
- רבע טון בשר בקר (צלעות או טי-בון)
- בצל סגול אחד, קצוץ דק
- שיני שום קצוצות (3-4 שיניים)
- שני לימונים, מיץ בלבד
- חצי כוס שמן זית
- בצל ירוק קצוץ
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כפית כמון (להגברת טעם)
- כפית פפריקה מתוקה
- שניים-שלושה פלפלים חריפים, קצוצים (למי שאוהב חריף)
אסאדו בנינגה בהחלט עשוי להזכיר לנו את המטעמים שסבתא שלנו הכינה, רק הפעם הכנו גרסה שונה, מתובלת, ובגדול – מעלף!
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה בריאה או טבעונית, אפשר בהחלט להשתמש בבשר צמחי, כמו טופו או סייטן. אפשר גם להמיר את שמן הזית בשמן קוקוס, כך שהמנה תשמור על כל יתרונותיה הבריאותיים ותהיה דלת פחמימות.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהתכנסנו כאן עם כל החומרים המדהימים, הגיע הזמן להתחיל להכין את האסאדו בנינגה האגדי שלנו.
- נשמע את המקציף באוויר, ואנו מתחילים לחמם את הגריל או המנגל לאש בינונית-גבוהה.
- בקערה גדולה, נניח את הבשר. נוסיף את הבצל, השום, מיץ הלימון ושמן הזית. נוודא שהבשר מצופה מכל הצדדים.
- למעלה, נוסיף את הפטרוזיליה, הבצל הירוק, מלח, פלפל, כמון, פפריקה חריפה ופלפלים חריפים, אם בחרנו להשתמש.
- נשאיר את הבשר במרינדה לפחות שעה, ואפשר לילה שלם במקרר ככה שהטעמים יחלחלו כמו שצריך.
- נמנגל את הבשר על הגריל, עד שהבשר מתבשל כ-20-30 דקות מכל צד.
- כשהבשר מטופל כמו שצריך, נוודא כי הוא מבושל בדיוק עד למדרגה המבוקשת – רטוב, נימוח ומאוד מוכר.
- לאחר הבישול, נארגן את הבשר על צלחת הגשה מרשימה, ונקשט עם קצת פטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק.
- ואחרי כל זה? לא נשכח לחכות לפעולה הרגילה – ללקק את האצבעות ולהרגיש את הרגליים מקפצות מרוב תיאבון!
בסופו של כל תהליך, נשארה לנו השאלה – איך אפשר לשדרג את המנה?
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין סוף לתוספות שאתם יכולים לשלב עם אסאדו בנינגה! אפשר להוסיף רטבים כמו רוטב ברביקיו או רוטב צ'ילי מתוק. חוץ מזה, להכין סלט ירקות טרי או להכין סלט תפוחי אדמה קרים עם יוגורט ושמיר. זה ישדרג את הטעמים הברוטאליים של המנה ויעניק לה נגיעה רעננה ומשגעת.
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת אם הבשר מוכן מספיק?
כדי לדעת אם הבשר מוכן, אפשר להשתמש במדחום בשר ולבדוק את הטמפרטורה הפנימית. טמפרטורה של 57 מעלות צלזיוס מומלצת לסטייק מדיום.
מה עושים אם אין גריל זמין?
אפשר להשתמש במחבת פסים על הכיריים או בתנור על טמפרטורה גבוהה עם טכניקת טורבו.
האם כדאי להשרות את הבשר למספר שעות?
מומלץ להשרות את הבשר למינימום שעה, אך אם יש לכם זמן, שארחו לילה במרינדה. זה ממש משנה את הטעמים!
מה אני יכול לעשות אם אני לא אוהב חריף?
אפשר פשוט להימנע מהחלפת פלפלים חריפים עם איזה ירק אחר. להיות אמיצים ולעצב כל מנה לפי הטעם האישי שלכם.
האם אני יכול להשתמש בבשר אחר?
אכן! תוכלו לנסות את המתכון הזה עם עוף, כבש או אפילו דג – כל אחד מהם יכול להוסיף נגיעה חדשה למנה.
מה יכול להתאים לצד האסאדו?
ברור! תוספות כמו תפו”א מתוגנים, לחם פוקצ'ה עם רטבים, קולסלאו קיץ או סלט ירקות חי יכולים לגרום לכל ארוחה להיות מושלמת.
איך אני מכין יותר מנות בקלות?
אתם יכולים להכין כמה יחידות של בשר או של כל תוספת שתרצו, לזרוק ולסחוב על הגריל ולסיים, סמוך לכל המסיבה.
מה גובה הצלייה המומלצת?
אם אתם מנגלים, תשתדלו לא לשרוף את הבשר. גריל גבוה פועל יופי, וגם טכניקות כמו שיפוד יביאו תוצאות מדהימות.
האם ניתן להכין את המתכון גם בשיטת וניל?
מדובר בשיטה קפדנית. תלוי באיזה בשר תבצעו שיטה זו.
איך אני יכול לשמור על האסאדו שלי רך?
דרכים לשמור על רכות הבשר הן:
לשטוף אותו במים עם מיץ לימון
עם מרינדה עם כמות מסוימת של חומץ.
אני מקווה שתיהנו מהמתכון המיוחד הזה? אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי טובים השותפים לטעם! אל תשכחו לפתח את הבעיות שלכם – כי קיץ הוא הזמן האיכותי למסיבת אסאדו עבורכם!