אסאדו מעושן – המתכון שלא ישאיר אף אחד אדיש!
אין דבר יותר מדהים מאסאדו מעושן שמריח כמו חגיגה על גריל. אם הגעתם לכאן, כנראה ששמעתם על המנה האגדי הזאת, ואנחנו נארח אתכם לצלול לעולם של טעמים משגעים. מדובר במנה שאפשר להגיש בכל אירוע – משפחתי, חברתי או סתם ככה כי מתחשק לנו להתפנק. האסאדו המעושן לא רק שישנה את דעתכם לגבי בשר, אלא גם יגרום לכל האורחים שלכם ללקק את האצבעות ולהתמכר למנה שהיא בעינינו אחת מהקלאסיקות של הקולינריה. לכולם יש סיפור על אסאדו, ומהניסיון שלי אנחנו מתכוונים לקחת אתכם בדרך המופלאה להכנתו!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 6-8 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שצוללים לתוך שלבי ההכנה, בואו נדבר על המרכיבים שצריך כדי להכין את האסאדו המעושן המושלם. זהו מתכון דל פחמימיות ומלא בטעמים, שהופך במיוחד בשילוב עם תיבול טוב.
- 1 ק"ג אסאדו (נתח בשר בקר)
- 2 כפות מלח גס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף כמון
- 1/2 כף שמן זית
- 1/2 כוס סויה
- 1/4 כוס דבש (אפשר גם סירופ מייפל)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- שקית עץ להSmoking (שיפודים או שבבי עץ)
המרכיבים האלה הופכים את מנת האסאדו שלנו למדהימה ומלאה בטעמים. שימו לב שגם אם אתם טבעוניים או חסרי גלוטן, יש אפשרות לשדרג את המתכון ולהתאים אותו לצרכים שלכם. למשל, להשתמש בחצי כמות סויה עם תחליף דמוי בשר שיתאים למתכון.
שלבי ההכנה
עכשיו כשלא ציפינו, הגיע הזמן לגלות כיצד מכינים את האסאדו המעושן באופן מושלם. זוהי כמובן עשייה של כמה שעות, אבל התוצאה היא ממש מסע מסחרר של טעמים. אז יאללה, מתחילים!
- מניחים את האסאדו על שולחן העבודה ומועכים אותו מעט בעזרת פטיש עץ או מסמרק.
- מערבבים את כל המרכיבים הרטובים (שמן זית, סויה, דבש, חומץ בלסמי ושום) בקערה.
- מוסיפים את המלח, הפפריקה והכמון ומערבבים היטב.
- משפשפים את התערובת על הבשר, ודואגים להכין את הבשר למשך 4-24 שעות במקרר – המומלץ הוא 24 שעות!
- מכינים את הגריל: מדליקים את הגריל על חום של 100-120 מעלות צלזיוס.
- מניחים את השבבי עץ במים למשך 30 דקות (כדי שלא ישרפו במהרה).
- לאחר שגוונו את השבבים, מניחים אותם על הגחלים (שמיוצרים מדלק), ובכך יוצרים עשן.
- מניחים את האסאדו על הגריל החם והמעושן, סוהרת במשך 6-8 שעות או עד שהבשר מגיע לטמפרטורה פנימית של 90 מעלות צלזיוס.
- בהצלחה! לאחר הבישול, תנו לאסאדו לנוח כ-15 דקות וחתכו אותו פרוסות.
- יעשו זאת ממלוכד כדי לא לאבד מיצי הבשר ונעבור לתהליך ההגשה עם כל התוספות שאוהבים.
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
ישנן אינספור דרכים לשדרג את מנת האסאדו המעושן שלכם. אם אתם רוצים להוסיף עוד טעמים, תוכלו לנסות לשלב תיבולים או ספיקות שונים כמו טימין, רוזמרין או אפילו קמצוץ של קינמון.
וסתם לרענן את חווית האכילה, תוכלו להכין רטבים מתאימים כמו רוטב יוגורט או רוטב חרדל חריף. והכי חשוב, אל תשכחו להוסיף סלט טרי כצד – לדוגמה סלט קיץ מרענן עם עגבניות שרי, מלפפונים, בצל ירוק ושקדים קצוצים, זה משגע בטעם.
שאלות ותשובות על המתכון
מה אפשר לשים במרינדה במקום דבש?
יכולים להשתמש בסירופ מייפל, דחיקת ליים או אפילו חומץ מאלון כדי לתת תוצאה מתוקה עם חמציות נעימה.
האם אפשר לסדר את הבשר על תבנית בטמפרטורה גבוהה?
זה אפשרי, אבל אז כדאי לדאוג לעשן נוסף ולבשר שיתבשל יותר זמן, כדי להגיע לאותו טעם עשיר.
כמה זמן חייבים להשרות את האסאדו במרינדה?
עדיף להשרות את הבשר ללילה, אבל 4 שעות יעשו עבודה טובה גם כן. ככל שתשאירו יותר זמן במקרר, ככה ייטיבו הטעמים להיספג בבשר.
כיצד נוודא שהאסאדו מתבשל היטב?
מדידת טמפרטורה פנימית היא הדרך היעילה ביותר – ברגע שהגיעה ל-90 מעלות, אתם כמעט שם!
האם ניתן לשמור אסאדו במקפיא?
בוודאי! הסוד כאן הוא לארוז אותו נכון, אחרי שהביא לדרגת סוף בישול. פשוט עטפו אותו היטב בניילון נצמד או שימו אותו בשקית ניילון.
מה עושים אם אין גריל?
אם אין לכם גריל צלייה, אתם יכולים להשתמש בתנור עם טמפ' גבוהה (180 מעלות) ולהשתמש בשיטה של קרנטים על מנת לשמור על רטיבות עם אלמנט חרוך.
כמה זמן לוקח להתאמן על הכנת אסאדו?
מלבד מחקר, שלא לוקח הרבה זמן, בעיקר אי לכך שדובר כאן בידע פרקטי – הבישול לוקח את רוב הזמן, ואחר כך עם קצת תרגול תהפכו למומחים במנה הזאת עד שתגעו בשלמות.
מהו החומר הכי מכשיל אותי במהלך הבישול?
הקיץ הוא אויב גדול – אם אתם מבשלים בחוץ במזג אוויר חם, בהחלט שימו לב גם היכן הגחלים שלכם ושיחקו. אל תוותרו על ההשגחה!
אילו תוספות הולכות טוב עם האסאדו?
פירה תפו”א, עגבניות צלויות, סלטים רעננים ואפילו תפו”א בגריל – הכל הולך! אל תחששו לנסות ולשתף.
מה האפשרות לנסות את המתכון עם בשרים אחרים?
כמובן! אפשר לגריל כרמסת גזר, שווקות או אפילו נתחי עוף – זה רק עניין של טעם.
אם אהבתם את המתכון שלנו, נשמח אם תשתפו אותו ברשתות החברתיות ותפיצו לחברים! נרגשים לשמוע גם מכם איך יצא!