ארוחת צהריים מהירה וללא בשר שתשנה את הכל!

ארוחת צהריים מהירה ללא בשר

כל אחד מאיתנו מכיר את הרגע ההוא, כשנעצרתם מול המקרר ומנסים להבין מה להכין לארוחת הצהריים. אפשר להתחיל מזה שאין שום דבר במשקה בשרי, ודווקא כאן טמון קסם של ממש. מה אם נגיד לכם שאתם יכולים להכין ארוחה מדהימה, מושלמת במהירות ובקלות, ושלא תצטרכו לצאת מהבית? אנחנו מדברים על סלט פסטה עם ירקות שוק ומטבל יוגורט עיזים עז!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

לפני שנצלול פנימה, חשוב להבין שסלט פסטה הוא לא סתם מנה, אלא דינמיקת טעמים מדהימה. הפסטה המושלמת תומכת בירקות המגוון, ובעיקר עולה על הים של הטעמים הטריים והעלים העדינים של מנטה ולימון. כל שלוק מהמנה הזו יוצר רגעים שעוררו געגוע לחודשי הקיץ החמים.

הרכיבים הדרושים

  • 250 גרם פסטה (כל צורת פסטה שאתם אוהבים)
  • 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס תירס (טרי או קפוא)
  • 1/2 כוס חמוצי (לימון או תפוז)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס יוגורט עיזים
  • 1/4 כוס אגוזי שקדים קצוצים (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים טריים של מנטה לבושים לקישוט (לא חובה)

חייבים להזכיר, שאם לא כל הרכיבים זמינים לכם, לא נורא! תוכלו להחליף כל ירק ירוק בקטיף מהגן – באמצע קטיף ירקות מהעץ ייתן זרעי פסטה הרבה יותר טעמים!

שלבי ההכנה

כעת, נצלול ישירות לתהליך הכנת הסלט שאבו הפסטה המרעננת מעולם משלל הים!

  1. שמים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח ומבשלים לפי ההנחיות שעל האריזה.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים סיר קטן עם שמן זית ומוסיפים את הקישוא, הגזר והפלפל. מטגנים על חום בינוני כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את התירס ומערבבים היטב. משאירים על חום נמוך.
  4. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים למערב הירקות בסיר. מערבבים יחדיו עד שהטעמים מתאחדים.
  5. בוחרים דיפ: טורפים את היוגורט עם מעט מלח ופלפל וציפויי הוא כל מנה ממש או סתם משאירים בצד.
  6. מעבירים את הסלט המוכן לצלחת, מפזרים שקדים קצוצים ומקשטים בעלים של מנטה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  שוקרוט מתכון סודי שלא תוכל לעמוד בפניו!

והנה, יש לנו ארוחה מדהימה בצורה קלה ומהירה. ממש כשאתם מחפשים משהו לשבור את הרעב שלכם באמצע היום!

תוספות או שדרוגים אפשריים

בחרו בכל אפשרות שתרצו:

  • להמיר את היוגורט ביוגורט סויה – אם רוצים טוויסט טבעוני.
  • להוסיף גבינת פטה מעל להעשיר את הטעמים.
  • למתק פרוסות של אבוקדו כשיש – זה מתאים נפלא.
  • לבחור פסטה מחיטה מלאה אם רוצים שילוב בריא!
  • לשלב גרגרי חומוס לשדרוג המספק לחלבון נוסף.

אפשרות השדרוגים הזו היא מגניבה כי כל אחד יכול להתאים את הסלט לפי הטעמים והעדפות הפרטיות.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי הרבה זמן לבשל?
מומלץ לבשל את הפסטה במהלך הבוקר או בצהריים הקודמים ואז לשמור במקרר. אפשר גם להכין את הסלט מלילה לפני, פשוט כדאי לשמור על הירקות בנפרד.

אפשר לשמור את הסלט במקרר?
כמובן! ניתן לשמור את הסלט במקרר עד יומיים. רק חשוב לשים לב לא לערבב את הימשלות עד הכנתה.

האם הסלט מתאים לטבעונים?
ודאי! פשוט החליפו את היוגורט בכל תחליף טעים וטבעוני שתרצו.

אילו חומרים בריאים אני יכול להוסיף?
אפשר לשלב צנוברים קלויים, כמה שיני שום קצוצות, או אפילו רבעי עגבניות מיובשות. כל תוספת ממשיכה לחזק את הטעמים.

מה לעשות אם אני צריך לארח אנשים?
אפשר להכפיל את כמויות הפסטה והירקות והסלט ישר יתאים ליותר סועדים!

האם ניתן לשמור על הגובה של הפסטה?
לא! יש לבשל את הפסטה על פי ההנחיות המופיעות על האריזה כדי שיהיה לתוצאה אוורירית ונימוחה.

מאיזה גיל אפשר להגיש את המנה הזו?
סלט פסטה מצוין לכל הגילאים, ובודאי מתאים גם לילדים כמו סלט קליל מהגן.

איך ניתן לגרום לטעמים להיות יותר מעניינים?
מומלץ להוסיף רוטב בצל וצרפתי או חניך של בושם מעל הכל כדי לפתוח את החוויה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  חצילים מטוגנים בקמח - המתכון שישנה לכם את החיים

מה לעשות אם אני לא אוהב ירקות?
חפשו ירקות מגרים שאתם אוהבים. לדוגמה, אם אתם אוהבים דווקא מלפפון, זה יהיה נהדר בגרסה שלכם!

איך כדאי להגיש את המנה כדי שהיא תיראה טובה?
השתמשו בצלחות שטוחות או בכוסות שקופות כדי להציג את כל רכיבי הסלט, ואפשר לקשט עם עלי ירק ירוקים.

בעדינות ובאהבה, כמו כל מתכון איכותי, אני ממליץ להכין את הסלט המרענן הזה ולהפיץ אותו לחבריכם ברשתות החברתיות! שתפו את הכיף של החוויה וכל הטעמים העזים שתגלו בעצמכם. שתהיה לכם ארוחה מעלפת וטעימה!

Scroll to Top