בישול עיראקי של אמא מתכונים שאסור לפספס!

הבישול העיראקי של אמא: מתכונים מעולים שאי אפשר להתנגד להם

שוכבים להם על השולחן, צלחות מלאות בריחות מדהימים שמתערבבים עם ניחוחות חמימות של תבלינים. זהו המסלול של הבישול העיראקי, עולם מלא של טעמים, היסטוריה ומסורת. מרגע שנכנסנו למטבח של אמא, אנו מרגישים כאילו התקפנו במנהרת זמן, והנוסטלגיה מתחילה למלא אותנו בחום ובאהבה.

היום עורכים מסע מענג לצלחת של חמין עיראקי אותנטי. חמין שמסמל לא רק אוכל, אלא גם זכרונות שחוזרים אל שולחן השבת, אל החום של המשפחה והטעמים הממכרים של אתמול. כל ביס הוא פיקניק של טעמים. תכינו את עצמכם – מדובר במתכון מעלף ממש!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 8 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8

המרכיבים הדרושים

המרכיבים שרוצים להתגאות בהם הם לא פחות ממרכיבים מושלמים. הסודות של אמא לא נשמרים רק בפלסטיק, הם מפוזרים בינות לתבלינים שהם חברים הכי טובים שלה.

  • 500 גרם בשר טלה, חתוך לקוביות
  • 300 גרם עוף, חתוך לגבעות
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 כוסות מים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות
  • 1/2 כוס חומוס מבושל
  • 2-3 תמרים, מגולענים
  • 4 שיני שום, קלופות
  • כף רכז רימונים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תבלינים: כפית כמון, כוסברה, פפריקה חריפה, ותיבול אוסטרלי מלווה תמיד באווירה ישראלית.

מרכיבים חלופיים

עבור מי שמחפש גרסה טבעונית, ניתן להמיר את החלבון בקטניות כמו עדשים שחורים או צהובים. כמו כן, אורז יכול להיות מוחלף בקינואה להפקת טעם חדש ומרענן. בסופו של דבר, המתכון הזה הוא דינמי וניתן לשדרוגים אין סופיים.

שלבי ההכנה

המדריך כאן הוא פשוט כמו לעטוף סושי בהנאה. אל תהססו לעשות צעד קדימה ומייד להתחיל לבשל!

  1. במחבת חמה עם שמן זית, מטגנים את הבצל קצוץ עד להשגת צבע זהוב.
  2. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.
  3. מוסיפים את העוף וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  4. שמים את הגזר, השום והחומוס ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את התבלינים, מלח ופלפל ומערבבים להקפצה עד שהתבלינים מתמזגים.
  6. מעבירים הכל לסיר, מוסיפים את האורז, מים ורכז רימונים ומביאים לרתיחה.
  7. כשזה רותח, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 8 שעות.
  8. במקום לחכות בתור, לוקחים הפסקה לעשות סלט ירקות מרענן שילווה את המנה הנפלאה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פיתה כוסמת מושלמת שתשדרג כל ארוחה

תוספות ושדרוגים אפשריים

מהכנה זו ניתן להזרים את המנה בכמה שדרוגים מפתיעים. על מנת ליצור תוספת של פריכות, אפשר להכין פיתה עיראקית (לבה) על האש בזמן שהחמין מבושל. תוספת של ירקות קלויים כמו קישואים ותפוחי אדמה ישדרגו כל מנה ויעניקו לה נופך חדש. אל תשכחו להגיש עם צלוחית של טחינה מדהימה בצד – ושיהיה קל ללקק את האצבעות לאחר מכן!

שאלות ותשובות

האם אפשר לבשל את החמין בסיר לחץ?
כמובן! סיר לחץ יקצר את זמן הבישול, אך שימו לב שבסופו של דבר לא תפספסו את הטעמים המופלאים שהתבשלים לאורך זמן.

מה לעשות אם אין לי חומוס מבושל?
ניתן להשתמש בחומוס קנוי או להשרות אותו במים במשך לילה ולהכין אותו בבטן חמה למחרת.

האם המתכון ניתן להקפאה?
בהחלט! חמין בדיוק כמו שאמא שלכם הכינה יכול להישמר במקפיא למשך חודש. רק לא לשכוח לכתוב את התאריך על הקופסא.

האם התבלינים באמת חשובים?
לחלוטין! תבלינים הם כמו הכוכבים של המנה. בלי הסוכריות האלו, החמין יכול להרגיש רגיל. כשתוסיפו מלח, פלפל וטעמים נוספים, זה ייתן לכולם לשאול "מה הסוד שלך?"

כיצד ניתן לגרום לעוף להיות רך יותר?
אם תבשילו את העוף בצורה נמוכה ובמשך זמן רב, הוא יהיה נימוח כמו שאני אוהב לכנות אותו "נמס בפה".

למה הכנה ארוכה כל כך?
הבישול ארוך הוא חלק מהקסם של החמין. זה מאפשר לטעמים לחדור לעמקי המנה ולהפוך אותה למושלמת במהותה.

האם ניתן לשנות את הבשר?
כמובן! הרבה אנשים אוהבים לשלב בשרים שונים כמו בשר בקר או עוף – הכל תלוי בטעמים שלכם.

מה כדאי להגשה עם החמין?
החמין יוליך אתכם בבילוי מלא טעמים יחד עם סלט ירקות קיץ כיפי ושקית לחם פרסית חמה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סביצ'ה טונה: הטעמים שיתפ והמומלצים להכנה ביתית

מה הסוד לעשייה מוצלחת?
האהבה והזמן הם המפתחות להצלחה. כשאתם מבשלים באהבה, כל טעימה מעבירה את המגע שלכם.

מה ניתן להוסיף לחמין אם מתחשק וואו?
הוספת תמרים בזמן הבישול יכולה להעניק לקסם מתוק שמעדן את כל הביסים.

אם נהניתם מהמתכון המושלם הזה, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולספר לחברים על הברק של טעמים שמלאים בזיכרונות. הבישול העיראקי של אמא שווה כל רגע!

Scroll to Top