במיה מתכון דיאטטי
אם אתם מחפשים מנה שתמלא את הבית בריחות משגעים, תשאיר אתכם עם טעם של עוד ותהיה גם בריאה – הגעתם למקום הנכון. במיה היא אותה ירק מובחר, שמרכז בתוכה שילוב מדהים של טעמים, צבעים וניחוחות, ובתהליך הכנה כל כך פשוט שלא תאמינו שהגעתם לתוצאה כזו אגדי. אז זרקו את כל מה שחשבתם על דיאטות! כי זה המתכון שמתעלה על כל קווי המתאר המוכרים של אורח חיים בריא, ונכנס להגדרה הכי טעימה שיש.
זמן הכנה רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון טוב, גם כאן הרכיבים פשוטים אך יחד עם זאת מושלמים. האיכות של המרכיבים היא זו שתעניק לבמיה את הייחודיות שלה. הזכירו לעצמכם להוסיף הרבה אהבה! להלן רשימת המרכיבים:
- 500 גרם במיה טריה, שטופה וחתוכה בחצאים
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 עגבניה בינונית, קצוצה
- 1 כוס מים
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון
אם אתם רוצים להפוך את המתכון לטבעוני, פשוט החליפו את השמן זית בשמן קוקוס. המנה עדיין תצא מעלפת ובריאה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשיש לנו את בסיס המתכון המושלם, אפשר להתחיל לחלוטין לשדרגו עם בדיוק מה שאתם אוהבים. אפשר להוסיף את ירקות העונה האהובים עליכם כמו קישוא או חצילים, שנותנים טוויסט מרענן. חובבי הבשר? הוסיפו חתיכות קטנות של עוף, טופו או אפילו גבינת פטה להרגשה עשירה ונפלאה. אם אתם רוצים לרענן את המנה עם עוד טעמים, פזרו מעל כמה עלי פטרוזיליה קצוצה או כמה כפות של טחינה.
שלבי ההכנה
עכשיו נעבור למלאכה עצמה. החלק החשוב הוא לשמור על זרימה ומהירות, כדי לשמור על הטעמים והצבעים הבהירים של הבמיה. נתחיל!
- בישלו מים בסיר, ומעט מלח, ואז הוסיפו את הבמיה במשך כ-5 דקות. זה ימשך את החמיצות שלה, ויעזור בהשגת המרקם המושלם.
- סננו את הבמיה ושימו אותה בצד.
- בסיר גדול, חממים שמן זית על חום בינוני, והוסיפו את הבצל הקצוץ.
טגנו עד לקבלת צבע שקוף. - בצעו את אותו דבר עם השום, עד שיהיה ריח מדהים שיעשה לכם חשק לבישול.
- הוסיפו את העגבניה הקצוצה וקצת מלח ותנו לה להתבשל עד שהעגבניה מתרככת.
- הוסיפו את הבמיה המבושלת לסיר והקפיצו למשך כ-2 דקות נוספות.
- הוסיפו כוס מים, כוס די חמה, כפית כמון, פלפל שחור והכל יחד, ותנו לזה להתבשל כ-10-15 דקות על חום נמוך.
- ברגע שהטעמים התמזגו, תטעמו ותתקנו את התיבול. אם יש צורך, הוסיפו עוד מלח או פלפל.
וזהו, המנה מוכנה! עכשיו תורידו מהכיריים ותנו למנה לרגע לנוח. היא תהיה מושלמת עם אורז, פיתה או גם ללא כלום – פשוט ללקק את האצבעות.
שאלות ותשובות
מה היתרונות הבריאותיים של הבמיה?
מומלץ לדעת שהבמיה מכילה סיבים תזונתיים מה שיכול לסייע בעיכול. בנוסף, היא דלת קלוריות ועשירה בוויטמינים.
אפשר להכין את המנה גם במיקרוגל?
בהחלט! אפשר לשים את כל המרכיבים בקערת מיקרוגל ולבשל במשך 8-10 דקות. זה יהיה פחות טעום, אבל אם זה חוסך זמן – שווה לנסות.
מה קורה אם אני רוצה לשמור על המנה יום נוסף?
אפשר לשמור את הבמיה במקרר עד 24 שעות. היא תישאר טעימה, אבל יתכן שהמרקם לא יהיה אותו הדבר.
האם אפשר להקפיא את הבמיה לאחר הבישול?
כן, ניתן להקפיא את הבמיה לאחר שה cool . Just make sure she needs to thaw before reheating.
מה כדאי להגיש עם המנה?
מומלץ להגיש עם אורז, פיתה או אפילו על מצע חסה. זה משתלב עם דגים גם!
האם זה מתכון מתאים לילדים?
בהחלט! הבמיה מתוקה, וגיוון הצבעים מושך מאוד עבור הילדים. תוסיפו תבלינים במתינות.
איך אני נותן למנה טוויסט אסייתי?
אתם יכולים להוסיף רוטב סויה ולפזר שומשום על המנה בהגשה. זה ישדרג אותה בצורה מדהימה!
האם אני יכול להזמין את המנה למסיבה?
כמובן! חתכו את הבמיה לחתיכות קטנות העבירו איזו רוטב אורז ותתפלאו כמה מהר היא תיעלם.
מה כדאי לעשות אם הבמיה קשה?
במקרה שהבמיה קשה, פשוט צריכים לבשל אותה עוד מעט זמן. הברור שלה הוא להיות רך אך לא מימי.
למה אני רואה שאת הבמיה לא מוסיפים הרבה תבלינים?
הבמיה עצמה די טעימה ופשוטה, ולכן לא צריך להגזים עם תיבול. התבלינים המינימליים מוסיפים לחווית הטעם.
לאחר שנעבור על כל זה, אני ממליץ לכם לנסות ולהכין את המתכון המדהים הזה בבית. אני מבטיח שתזכו לתגובה משגעת מכיוון האורחים שלכם. שתפו את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! זה מה שאנשים צריכים לדעת – בריא וטעים או שם נרדף החגיגה!