בסבוסה מתכון מנצח
חווית האוכל הביתית היא תמיד משהו מיוחד. לא משנה כמה מסעדות מדהימות קיימות, תמיד נרגיש נוסטלgia למנות שהכינו לנו אמא או סבתא. והפעם אנחנו הולכים לדבר על אחד הקלאסיקות שבקלאסיקות – הבסבוסה! המנה הזו היא לא סתם עוד מתכון, היא מתכון שמכיל בתוכו אהבה, היסטוריה ותחושת חום שמחממת את הלב. הבסבוסה היא עוגת סולת משגעת, רכה, מתוקה ומעל הכל – ממכרת. זו המנה שתמיד תדרוש ממכם ללקק את האצבעות ולבקש עוד פרוסה. מתכון זה הוא האגדי! אנחנו כאן כדי לחשוף את הסודות שמאחורי הבסבוסה המושלמת.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12 מנות
מרכיבים דרושים
לפני שנקפוץ לתהליך ההכנה המופלא, אנחנו רוצים לוודא שיש לכם את כל מה שצריך. המתכון שלנו כאן משלב בין פשטות וייחודיות, והמרכיבים שלו הם לא סוד גדול. אבל הם בהחלט ישדרגו את החוויה:
- 300 גרם סולת (כוס וחצי)
- 250 מ"ל שמן (כוס)
- 200 גרם סוכר (כוס)
- 500 מ"ל יוגורט (2 כוסות)
- 1 כף אבקת אפייה
- 50 גרם שקדים (או אגוזים לשדרוג)
- 1/2 כוס קוקוס גרוס (אופציונלי)
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
- לסירופ: 300 גרם סוכר, 300 מ"ל מים, מיץ מלימון אחד
אחרי שווידאתם שיש לכם את כל המצרכים, שימו לב גם שאתם לא בודקים את הלו"ז מדי פעמים – עם הבסבוסה הזו, הזמן טס!
המרכיבים החלופיים
כמובן שאנחנו פה כדי לשרת את כולם! עבור גרסה טבעונית, ניתן להחליף את היוגורט באשל – אל תשכחו לוודא שהאשל הוא נטול לקטוז כדי להבטיח שנשארים בריאים. לכולנו יש קרובי משפחה רגישים לגלוטן, אז במקום סולת ניתן להשתמש בקמח טף או קמח שיבולת שועל. תנסו ותראו את ההבדל!
שלבי ההכנה
ועכשיו, לשלב המעניין – הכנת הבסבוסה! כל שלב הוא מסע בנפרד, אז בואו נתחיל:
- אוכלים את הסוכר עם השמן בקערה גדולה עד שהתערובת מתלכדת.
- מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב.
- מניחים את הסולת ואבקת האפייה, אם נבחרתם להוסיף קוקוס, זו ההזדמנות הנכונה.
- מערבבים הכל עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (או משומנת) – תבנית בגודל 20 ס"מ.
- חותכים ריבועים לפני האפייה ומניחים בכל ריבוע שקד אחד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים למשך 30-35 דקות עד שהבסבוסה זהובה ומעלפת.
- בזמן שהבסבוסה בתנור, נכין את הסירופ! מבשלים את כל חומרי הסירופ עד שהסוכר נמס – כ-10 דקות.
- כשהבסבוסה יוצאת מהתנור, pour את הסירופ החם על הבסבוסה הקרה.
- נותנים לבסבוסה לשהות לפחות 20 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
אחרי כל הכנת האוכל המושלם הזה, החוויה מגיעה לשיאה. זה הזמן להתרווח, לשתות תה וליהנות מהריח המשגע שממלא את הבית.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם תרצו לשדרג את המתכון, יש לכם שלל אפשרויות! תוכלו להוסיף אגוזי לוז קצוצים או שוקולד מריר קצוץ לתוך התערובת. השדרוגים אינם נגמרים כאן! סירופ דחוס של דבש יכול לתת טוויסט מדהים למתכון, ואפשר גם להוסיף פרוסת ליים או תפוז לסירופ להעניק ניחוח פירותי.
שאלות ותשובות
איך שומרים על הבסבוסה טרייה?
שומרים במקרר עד 5 ימים בכלי סגור.
האם ניתן להקפיא את הבסבוסה?
כן, זו אפשרות מצוינת. הקפיאו פרוסות עטופות היטב בשקית רדודה.
כיצד ניתן לדעת אם הבסבוסה מוכנה?
כשהשוליים זהובים והמרכז מתייצב, עם קיסם שתוקעים ולא יוצא רטוב.
מה חשוב לי לשים לב להכנת הבסבוסה?
שהיוגורט לא יהיה חמוץ מדי, וגם שלא תאפו יותר מדי כי זה יהפוך לסמרטוט.
האם צריך לשים סוכר בסירופ אם הבסבוסה מתוקה?
זה טוב לדעת שסוכר בסירופ מוסיף מתיקות, אבל אפשר להשאיר את הסירופ ללא סוכר לחלוטין.
האם ניתן להחליף את הסולת בקמח?
כן, אם אתם רוצים גרסה נטולת גלוטן, קמח קבנוס או קמח תפו”ח יכול להיות חלופה מצוינת.
האם הבסבוסה מומלצת לאורחים?
בהחלט! זו עוגה פופולרית במסיבות ומשענות.
האם ניתן להשתמש גם בסוכר חום?
כן, סוכר חום ייתן צבע כהה יותר וטעם קרמלי לחוויה.
כמה מנות יוצאות מהמתכון?
המכנה הזה מוציא 12 מנות – תלוי בכמה אתם נימוסים או רעבים!
אי פעם ניסיתם להכין בטעמים נוספים?
אנשים מוסיפים פירות יבשים, קוקוס או שוקולד לכל המתכון והחיים הרבה יותר מתוקים!
אז קיבלתם את המתכון המנצח לבסבוסה! השלב הבא שלכם הוא לנסות אותו ולשתף את המתכון עם חברים וכל מי שצריך קצת מתיקות בחיים! אל תשכחו ללקק את האצבעות ולפרגן לעצמכם ולאחרים.