בצק עוגיות לילדים – מתכון קל שכולם יאהבו

"`html

בצק עוגיות לילדים – מתכון מדהים וממכר!

אילו אפשרויות מתוקות עלינו לחכות כשיש לנו בצק עוגיות בבית? זהו בעצם עולם שלם של אפשרויות, ונראה כי כל ילד שמתנסה בכנת עוגיות יש לו את הטיפים והטריקים הייחודיים שלו. בבצק עוגיות אנחנו לא רק מכינים משהו טעים – אנחנו גם יוצרים חוויות בלתי נשכחות עם הילדים, וצורחים "תנור!" עם כל ריח מתוק המחלחל לבית. אז בואו נתחיל ולגלות את המתכון שיגרום לילדים שלכם לרצות להכין עוגיות שוב ושוב! זה מתכון שגם אני ממליץ עליו מהניסיון שלי, והוא תמיד מספק תוצאה מעלפת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ואנשים

  • זמן הכנה – 20 דקות
  • זמן אפייה – 12-15 דקות
  • רמת קושי – קל מאוד
  • מספיק ל – 24 עוגיות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבצק הזה שכולנו אוהבים, נעשה שימוש ברכיבים בסיסיים, אבל אפשר בהחלט לשדרגו! רובם מצויים אצל רוב הכבשים גם בבית.

  • שתי כוסות (240 גרם) קמח חיטה
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • חצי כוס (115 גרם) חמאה, רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה גדולה
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • רבע כפית מלח
  • שוקולד צ׳יפס / אגוזים (לפי העדפה)

כמובן, אתם יכולים להוסיף כל תוספת שתרצו – אגוזי לוז, פקאנים או אפילו פירות מסוכרים. הכל הולך כאן כשמדובר ביצירתיות בבצק עוגיות!

שלבי ההכנה

בשלב הזה אנחנו הולכים להכין את הבצק העוגיות המושלם. תכינו את הכלים והסבלנות – העוגיות יהיו מושלמות! אם הילדים בעניין, זה הזמן לתת להם להתנסות – אחרי הכל, זה התהליך שחשוב כאן.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מקציפים יחד את החמאה עם הסוכרים עד שהתערובת נוצרת חלקה וקלה.
  3. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומערבבים היטב.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  6. מסיימים עם הוספת השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.
  7. מעבירים כפות תערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים כ-12-15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף בסומק - המתכון שיביא טעמים מדהימים לשולחן

הילדים יכולים לעזור לכם בכל שלב, וזה בהחלט יכול להיות פרויקט כיף ומלמד!

תוספות או שדרוגים אפשריים

כמו שכבר בטח תפסנו, היתרון בבצק עוגיות הוא הגמישות! אתם יכולים לשדרגו בטעמים, צבעים ומרקמים:

  • הוספת קקאו לתערובת כדי ליצור עוגיות שוקולד.
  • שימוש בתמציות טעם שונות כמו תמצית שקדים.
  • הכנת עוגיות ללא גלוטן – פשוט חייבים החליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח אורז.
  • מעלים את כמות השוקולד צ'יפס או מוסיפים גבינת ריקוטה כדי לשדרג את הטעם.

שאלות ותשובות

מה אפשר להחליף אם אין לי חמאה?
אין בעיה, אפשר להשתמש בשמן קוקוס או במרגרינה. בכל מקרה, זה צריך להיות שמן שמספק מרקם חלק גם בבצק.

האם אפשר להכין את הבצק יום לפני?
בוודאי! פשוט שמים את הבצק במקרר ואז הוא יהיה הרבה יותר נוח לעבודה.

איך יודעים שהעוגיות מוכנות?
תשימו לב שהן לא צריכות להיות זהובות מאוד, הן תמשכנה להתקשח אחרי הוצא מהתנור.

אני רוצה להכין וריאציה טבעונית, איך לדעתך אני יכול לבצע את זה?
תוכלו להשתמש במרגרינה טבעונית במקום חמאה ולהחליף את הביצה בזרעי פשתן או תמצית טבעית.

מה לעשות אם הבצק יוצא לי יבש מדי?
תוסיפו מעט חלב או מים בהדרגה עד שהבצק עשוי להתאחד טוב יותר.

אפשר להוסיף קינמון לבצק?
כמובן! היום כל החוקים נשברים, חריף זה טעים בהחלט פה!

איזה סוג קקאו מומלץ לעבוד עם עוגיות?
העדיף קקאו ללא סוכר, פשוט ככה הוא הרבה יותר כנה עם העוגיות.

רציתי להכין עוגיות עם פירות יבשים, זה אפשרי?
למה לא? זה יכול להיות טעים ומרענן! פשוט קצצו את הפירות והוסיפו לשילוב.

איך לאחסן את העוגיות כדי שן ישארו טריות?
שמרו את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת יום הולדת גבוהה שתשדרג כל מסיבה!

אפשר לחמם את העוגיות לאחר האפייה?
בוודאי! פשוט חימום בחום נמוך בתנור לכמה דקות ויוצא לכם נעים ומושלם.

יש לכם מתכון שאתם צריכים לשתף, או הרגשה שאני אחת ממי שחולקת את השוקולד עם המשפחות שלכן? אל תהססי! מצפים לכך שתשני את המתכון ברשתות החברתיות שלכם ותפיצו לכל החברים!

"`

Scroll to Top