בצק פילו ממולא בשר ברוטב פטריות – המתכון המושלם!

בצק פילו ממולא בשר וברוטב פטריות

ישנם מתכונים שמזמנים אותנו לעולם קסום של טעמים, ריחות וזיכרונות ילדות – כזה הוא המתכון שלנו היום: בצק פילו ממולא בשר משגע, ברוטב פטריות אגדי. הדימוי של כל טעם ייחודי משיחבק אתכם ויגרום לכם לרצות להעמיד את עצמכם על הכיריים עוד באותו רגע. כשאתם פותחים את דלת התנור, ומריחים את התשוקה מתרקמת, לא תוכלו לשוב לאחור. אתם פשוט תקלפו שכבת אחרי שכבת שומן, ותמצאו את עצמכם קורעים את הבצק המנחם. זה פשוט מדהים! הכנת מנות שמתמלאות באבעבועות של טוב לב, בפיסות בשר נימוח וברוטב פטריות עשיר, הם הדרך שלנו לשוב לאמא, לסבתא, ואפילו למבות של תמיד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

הרכיבים הדרושים

בואו נראה מה אנחנו צריכים כדי להכין את המנה המהממת הזאת ששמורה בסוד בין קירות המטבח שלנו. הבצק פילו הוא בדרך כלל בסיס כמעט משתנה, והפעם נמצא את עצמנו בתפקיד הממלאים, עם בשר משובח, פטריות טריות ורוטב תוסס. כל המרכיבים הללו יתחברו יחד ויתנו לנו מנה שאין לה תחליף.

  • 10 דפי בצק פילו (תמיד כדאי לבדוק תאריך תפוגה!)
  • 500 גרם בשר טחון (בקר, עוף או תערובת של שניהם)
  • 200 גרם פטריות טריות, קצוצות (שימשון או פורצ'יני? כל אחד על פי טעמו)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 ביצה (לשדרוג הנימוחות)
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מתבל פפריקה מתוקה או חריפה (למי שאוהב טיפה חריף)
  • רוטב פטריות (אפשר לקנות מוכן או להכין לבד עם פטריות, שמנת, ומעט תיבול)
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה אפויה עם ציפוי שמנת חמוצה שלא תפסיקו לאכול

כמובן שניתן לבחון אפשרויות נוספות: אם תרצו לרצות את הטבעוניים שבינינו – אפשר להחליף את הבשר בטופו או חומוס מעורב. למי שאוהב לנסות אפשרויות טובות ובריאות, נשמח להמליץ על פטריות מאכל כמו שימג'י – טעמים מגוונים ומרקמים מרהיבים.

שלבי ההכנה

הכנה של המנה המדהימה הזו מצריכה כמה שלבים, אבל ברגע שתתחילו, תראו כמה היא קלה ומספקת. אצטט את אמא שלי: "שגם אם מדובר במנה לא קלאסית, צריך להרגיש את המגע ידיים!".

  1. מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית ובצל הקצוץ ומעט מפרסמים עד שהבצל מתרכך.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ, ומערבבים יחד עד שהשום מתחיל לבעבע, ומבשם את המטבח.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומשחימים אותו על החום העור.
  4. שמים את הפטריות הקצוצות, ותיבול עם מלח, פלפל ופפריקה. מבשלים עד שהפטריות מתרככות.
  5. מניחים לתערובת להתקרר מעט, ואז מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
  6. פותחים את דפי הבצק פילו ומברישים כל דף בשכבת שמן זית.
  7. פורסים כ 6 דפי פילו יחד ונשמים בצורה מלבנית עם תערובת הבשר במרכז.
  8. מקפלים את הבצק על התערובת, כמו שיש לנו משלוח פיצה חלומי.
  9. מחממים ת התנור על 180 מעלות ומניחים את הבצק בתבנית מרופדת. מברידים עם מעט שמן זית על פני הבצק.
  10. אופים במשך כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
  11. מוציאים מהתנור, מכסים במגבת ומניחים ל להתקרר מעט.
  12. מניחים רוטב פטריות ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

אפשרויות שדרוג ותוספות

כמו בכל שולחן חגיגי, תמיד יש מקום לשדרוגים. אפשר לשדרג את המנחה עם גבינת מוצרלה מגורדת לפני האפייה או לערבב בראש טעמים נוספים כמו קינמון או אגוז מוסקט לתיבול הבשר. אפשר לשדרג בעצמכם את הרוטב בקטנוע ולטחון פטריות עם שמן זית ומלח – המנת האורחת שלכם תקבל ערכים מוספים, והיא בהחלט תהיה שמחה להצהיר על כך!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  הכנו פיצה אמריקאית מושלמת בקלות בבית

שאלות ותשובות

מה כדאי לשים ברוטב הפטריות כדי שיצא טעים?
נכון שלקנות רוטב מוכן זה קל, אבל ההמלצה שלי היא לערבב פטריות טריות עם שמן זית, מעט מלח, יכול לשדרגו את התוצאה בצורה מחשבתית.

אפשר להמיר את הבצק פילו בבצק אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש בבצק עלים או אפילו בבצק שמרים – כל טעם יוכל להתבטא!

מה אם יש לי אורחים והמנה לא מספיקה?
נסו להכין כמות כפולה ולהקפיא – אח"כ להוציא את המנה ולטפח, אין דבר טוב יותר!

האם אפשר להכין את המילוי מראש ולשמור אותו במקרר?
בוודאי! אפשר להכין את המילוי יום מראש, וזה אפילו יכול להיעשות עם בשר קפוא – משהו שמגן עליכם ממקרים של אורחים לא צפויים.

מה העדפות שמנחיחות בבצק פילו?
על דפי הינשופים להיות חשופים לאוויר – הוציאו אותם דקה לפני השימוש, זה יכול לחשוף את מרקם והפריכות שלכם.

האם יש המלצות לעטוף את הפילו בצורה יצירתית?
בהחלט! אתם יכולים ליצור כיסי בצק קלועים – זה יחמיא גם לטעימות משגעות!

מה הדרך הנכונה לאפות את הבצק כדי שיהיה פריך?
מומלץ לברש את הבצק עם שמן זית ולטפח באפייה של דקות 10-15 עד להזהבה.

מה המינון הנכון לתיבול הבשר?
אפשר לשים מלח ופלפל לפי טעמכם אישי, אך בשביל טעם מדהים אני ממליץ לשלב תיבול של בסביבות 3 גרם פפריקה לשידור מיוחד.

באיזה טמפרטורה לאפות את המנה?
מומלץ לאפות בטמפרטורה של 180 מעלות כדי שהמנה תגיע למרקם נימוח ומעט זהוב.

אפשר לשלב בתוך הבצק פילו ירקות?
בהחלט! גזר או קישוא קצוצים יכולים לשדרג את הבריאות עם צבעוניות יוצאת דופן.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה את המתכון המושלם לפנקייק קינואה בקלות!

לסיכום, בצק פילו ממולא בשר וברוטב פטריות הוא מתכון מנצח שמתאים לכל אירוע – מסיבת חורף או ארוחת שבת קיסרית. אל תשכחו לשתף עם כולם את המתכון הייחודי הזה, כי טוב לב ושיתוף הם המרכיבים הכי חשובים במטבח!

Scroll to Top