בצק פיצה ללא שמרים – המתכון המושלם להכנת פיצה ביתית

בצק פיצה ללא שמרים – הקסם שמתקיים במטבח שלכם

כיצד ניתן להפוך את ערב שישי לערב מושלם? התשובה הפשוטה היא פשוט להכין פיצה מדהימה. כאן, אנו מציעים לכם מתכון בצק פיצה ללא שמרים, שכל אחד יכול להכין בקלות ובמהירות. אין צורך לחכות שעות עד שהבצק יופרש וישויח – פשוט ערבבו את החומרים והכינו לכם פיצה שהכי טעים שיש! מה שהופך מתכון זה למיוחד הוא שמדובר בבצק שהוא התגלות מגוחכת – נימוח, אוורירי, ופשוט משגע! שימו לב, אחרי שתטעמו, תצטרכו לשחזר את המתכון שוב ושוב, כי הבצק הזה ממכר.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 פיצות אישיות

הרכיבים הדרושים

בכדי להכין את הבצק המושלם לפיצה, חסרי דאגות! אתם רק צריכים את המרכיבים הבאים:

  • 250 גרם קמח לבן (או קמח מלא לבחירתכם)
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 150 מ"ל מים חמימים
  • 3-4 כפות שמן זית (מדהים למי שרוצה טעם נוסף)
  • 2 כפות חומץ תפוחים (זה אידיאלי כדי לחדד את הטעמים! רק אל תגזימו, חברים)

עכשיו, כשיש לנו את רכיבי הבסיס, ניתן לדבר על מרכיבים חלופיים. אם תרצו להכין גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס או כל שמן אחר בתחליף. מי שרוצה לגרסה ללא גלוטן, יכול להשתמש בקמח תפו”ע או בקמחו של סורגום. הכל תלוי במקורות שלכם.

שלבי ההכנה

הגעתם לשלב המרתק, שבו הבצק הזה מתחיל להפוך מצטיין במרכיביו.

  1. נתחיל בהכנת הבצק – בקערה גדולה, נוסיף את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח ונערבב היטב.
  2. נוסיף את המים החמימים, שמן הזית וחומץ התפוחים לאותה קערה.
  3. נעבוד עם הידיים או עם כף מעץ, ונערבב את החומרים עד שהצבעים יתמזגו יחד.
  4. נשאיר את הבצק לנוח למשך 5 דקות (לא יותר, אתם לא רוצים לחכות שוב!) כך שהוא יתמזג באופן האידיאלי.
  5. לאחר מכן, נניח את הבצק על משטח מקומח, ונלוש אותו בעדינות במשך 3-4 דקות.
  6. נחלק את הבצק לחלקים קטנים, ונשפשף אותם לעגלות שטוחות בגובה 0.5 ס"מ (כדי שיהיה גבוה אך לא מדי!).
  7. עכשיו, כל אחד יכול למרוח רוטב עגבניות, להניח גבינה וירקות לפי בחירה (מומלץ מאוד פפרוני או פטריות!).
  8. נכסה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס מכוסה בנייר אפייה למשך 12-15 דקות.
  9. מאוד חשוב – נוודא שהפיצות קיבלו צבע זהוב ופריך.
  10. חכו שהפיצה תהיה מעט קרירה ואז חתכו את הפיצות ומגישים. ללקק את האצבעות!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף על האש שיגנוב את ההצגה בגריל

שדרוגים ותוספות

עם הבצק הנפלא הזה, אפשר להרגיש חופשי לשחק עם כל דבר. להוסיף תוספות משגעות! מהנסיון שלי, שהכנסתם לבצק פנימה אולי חצי כוס גבינת פרמזן או גבינת מוצרלה מעידה על היכולות שלכם. שוב, אם אתם רוצים לגרסה דלת פחמימות, הגזימו עם ירקות כמו זוקיני, ברוקולי ופלפלים.

כמו כן, אפשר לחשוב על שילובים עם בשר טחון או לחילופין – הרבה ירקות טריים. החשוב הוא לנצל את הדמיון!

שאלות ותשובות

האם הבצק יכול להחזיק מעמד במקרר?
בהחלט! ניתן לשמור את הבצק מכוסה בניילון נצמד במקרר עד ל-3 ימים. אבל אל תעשו את זה! הכי טעים כשזה טרי.

אפשר להכין את הבצק יום לפני?
כן, אבל אל תשימו את הבצק במקפיא. הוא עלול להפוך למוצק מדי ולא להצליח להתקבש כמו שצריך.

האם אפשר להשתמש בקמח אחר?
כמובן. קמח תפו”ע בהחלט עושה עבודה מצוינת. אתם יכולים גם לשלב קמחים שונים כדי לגוון את הטעמים.

אם אני רוצה תוספות נוספות, מה אפשר לשים?
שימו גבינת פטה, זיתים וסלמי, השמיים הם הגבול. כל מה שאתם אוהבים.

האם הבצק תופס גובה כמו בצק פיצה שמרים?
לא, הוא לא תופס גובה בדרך כלל כמו בצק שמרים, אבל זה מה שהופך אותו ליותר כיפי – על הטעמים!

האם אפשר לאפות אותו על גריל?
בהחלט! זה אפשרי וישר טעים. רק תוודאו שהגריל שלכם חם לפני שאתם מניחים את הפיצה.

כמה פיצות יוצאות מכמות המרכיבים שמצוין כאן?
כשהבצק שאתם מכינים הוא בגודל סטנדרטי, זה יוצא לכ-4 פיצות אישיות. אתם בהחלט יכולים להגדיל את הכמויות אם יש לכם הרבה אורחים.

האם ניתן להקפיא פיצה מוכנה?
כן, אפשר להקפיא פיצות מוכנות. האפלה יוצאת מעולה גם כשמחממים בעזרת טוסטר או טוסטר אובן!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מאכלים טורקיים מסורתיים שכל חובב אוכל חייב לנסות

מה עושים אם אין לי שמן זית?
אם אין שמן זית, תוכלו להשתמש בשמן קנולה או כל שמן אחר שיש לכם בבית. לא פתרון רע!

לא נותרה לי חומץ תפוחים, מה לעשות?
אם אין חומץ תפוחים, פשוט אפשר להשאיר את זה החוצה. זה לא קריטי – המנה תצא נהדרת גם בלי זה!

זהו! עכשיו, כבר יש לכם את המתכון המושלם לבצק פיצה ללא שמרים. שתפו את המתכון הזה עם חברים שלכם, עם משפחה שלכם, ותראו איך כולם מתלהבים מהכנת פיצה ביחד. האהבה של פיצה מדהימה – היא שמביאה אותנו יחד!

Scroll to Top