בצק פריך עם שמן ללא ביצים – המתכון שיגרום לכם להתמכר!
מה אתם אומרים על בצק פריך, כזה שישדרג כל קינוח שלכם ויעניק לכם את התחושה המדהימה של הלאפות הביתיות של סבתא? אם אתם חושבים שאי אפשר להכין בצק פריך טעים ומעלף בלי ביצים, אתם תתפסו את עצמכם מהנהנים בהתלהבות כשאתם תטעמו את התוצאה. אז בואו נתחיל את המסע שלנו לבצק המושלם, זה שכולנו רצינו להצליח בו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן קירור: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 2 תבניות בגודל 24 ס"מ
הרכיבים הדרושים
כעת הגיע הזמן להכיר את השחקנים המרכזיים במתכון שלנו. כל רכיב כאן נבחר בקפידה כדי להעניק לבצק את הטעם המושלם, הנימוח והאוורירי.
- 300 גרם קמח חיטה
- 100 מ"ל שמן צמחי (כמו שמן זית או קנולה)
- 100 מ"ל מים קרים
- 70 גרם סוכר (אם אתם רוצים טעם מתוק יותר, אפשר להוסיף עוד קצת)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (בערך 10 גרם)
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה, אבל יעניק טעם אגדי)
אל תדאגו אם יש לכם רגשות אשם על כך שאין כאן ביצים. הבצק הזה מתפקד מצוין גם בלעדיהן, והוא טעים להפליא. בין אם אתם טבעוניים, הקפדתם על תזונה בריאה או פשוט רוצים לנסות משהו חדש, המתכון הזה הוא עבורכם!
שלבי ההכנה
מוכנים לגלות כיצד הכנת בצק פריך בריא יכולה להיות קלה ומהירה? בואו נתחיל!
- נכין קערה גדולה ונשפוך לתוכה את הקמח, הסוכר, סודה לשתייה והמלח. נערבב היטב כדי שכל החומרים יתערבבו.
- נוסיף את השמן ונערבב עם כף עץ עד שיתערבו היטב.
- בעזרת כף, נוסיף והמים ונשקד בלישת הבצק עד שיתקבל מרקם חלק ועשיר.
- אם אתם רוצים, עכשיו זו ההזדמנות להוסיף תמצית וניל שתעניק לבצק תוספת טעם נפלאה.
- נעצב את הבצק לכדור, נעטוף אותו בניילון נצמד ונשים במקרר למשך 30 דקות.
- כשהבצק מתקרר, נלחץ עליו מעט כדי להוציא את האוויר ונחלק אותו לשניים על מנת לעבוד עם חצי בכל פעם.
- נשמן תבנית אפייה ונפרוש את הבצק בעזרת מערוך לעובי של כ-0.5 ס"מ.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ונאפה במשך כ-15 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב נעים.
- נוציא מהתנור ונשאיר להתקרר – והנה לכם בצק פריך מושלם!
תהליך ההכנה של המנה הזה הוא משגע, ולא רק כי הוא קל. הבצק שנוצר הוא כוכב אמיתי, ועכשיו יש לכם את הכלים לשדרגו בתוספות שתבחרו. אפשר למלא אותו במרגרינה, ריבה, קרם שוקולד, או כל מה שאני מרגישים לטבול ואז לאכול!
תוספות ושדרוגים אפשריים
באותו רגע בו אתם מכינים את הבצק, פתוחים בפניכם כמעט אינסוף אפשרויות:
- מילוי בשוקולד מריר או חלב למי שאוהב מתוק.
- רוטב פירות יער להענקת טעם מרענן.
- אגוזים קצוצים פיזור מלמעלה להפיכת הבצק לאגדי.
- אם אתם מחפשים גרסה בריאה, ניתן להחליף את הקמח בקמח גרמני או קמח שקדים.
- להוסיף לתוך הבצק מעט קינמון כדי לתבל אותו.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
כמובן! ניתן להכין את הבצק מראש, לדאוג לעטוף אותו היטב ולאחסן במקרר עד שאתם מוכנים להשתמש בו.
אפשר להחליף את הקמח בקמח אחר?
כן! אנחנו ממליצים על קמח חומוס או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן.
האם הבצק מתאים גם לפשטידות?
בהחלט! הבצק הזה מצוין גם לפשטידות ואפילו כאמצעי לתפוס את מלית הגבינה שאתן אוהבות.
כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר?
הבצק יכול להחזיק מעמד במקרר כשבוע אם הוא עטוף היטב.
איך אדע שהבצק אפוי נכון?
למראה הזהוב הוא יכוון אתכם. אם הוא מתחיל להזהיב, אז הגיע הזמן להוציאו!
האם אני יכול להשתמש בשמנים אחרים?
בהחלט! שמן קוקוס או שמן אגוזי לוז מוסיפים טעמים שונים לבצק.
האם אפשר להקפיא את הבצק המוכן?
כן! עטפו אותו היטב בשקית קפיצה ותשמרו בהקפאה.
אני יכול להוסיף פירות לבצק?
אם מדובר בפירות יבשים, בהחלט! זה יוסיף לבצק טעמים חדשים ומפתיעים.
מהו השדרוג שאני הכי אוהב?
אני ממליץ על סוכר קינמון. קחו את הבצק, מפזרים עליו את התערובת והאדירה אותו תוספת מדהימה!
מה אפשר למלא בתוך הבצק?
כל דבר עולה על הדעת! קינוחי פירות, שוקולד, גבינה או אפילו תבלינים. זה הכל בידכם!
הבצק הפתיע את כל החושים שלכם. לאחר כל הטעמים והמרקמים, אני מציע לכם לשתף את המתכון עם החברים שלכם. זה הזמן להחיות את המתכון ולהפוך אותו לכוכב הבא של המסיבות. שתפו, תשתפו ותשתפו!