בצק שמרים עלים במילוי שוקולד שלא תפספסו!

בצק שמרים עלים במילוי שוקולד – המתכון המנצח

דמיינו את הרגע שבו אתם מתיישבים לשולחן ביום שישי בבוקר, ומניחים לפניכם קופסה מלאה במאפים חמים, ריחניים ואווריריים. בין המאפים נמצאים בבצק שמרים עלים משוגע, ממולאים בשוקולד נמס. כל ביס מלא בשוקולד מדהים, מקסים ומהמם, כך שמדובר בהחלט במתכון אגדי! במילים אחרות, אם אתם מחפשים את המתכון הכי טעים שיש להכנת בצק שמרים עלים במילוי שוקולד, הגעתם למקום הנכון! המתכון הזה יכניס אתכם למצב רוח חגיגי ויעשה לכם שמח בבטן.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 12-15 מאפים

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נסתכל על המרכיבים הדרושים כדי להכין את הבצק המדהים הזה. יש כאן כמה מרכיבים פשוטים, אבל הם עושים את כל ההבדל:

  • 500 גרם קמח לבן (לליטאוריות בריאותיות, ניתן להשתמש בקמח חצי חצי)
  • 200 מ"ל חלב (אפשר לשים חלב צמחי או מים אם מעדיפים)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 30 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים יבשים)
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (לגרסה מתוקה יותר, אפשר לשים שוקולד חלב)
  • 1 ביצה (לברק בצק)

המרכיבים החלופיים

כמו שציינו, המתכון הזה גמיש למדי. אם תרצו גרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בחלב צמחי ובממרח מטריף כמו ממרח אגוזים במקום חמאה. להרכבה דל פחמימות, אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח חומוס. תתנסו ותמצאו את השילובים המושלמים לכם!

שלבי ההכנה

לאחר שמנו את כל רכיבי הבצק למרכז השולחן, הגיע הזמן לעבור לשלב הכנת הבצק המיוחד הזה.

  1. למלא קערה עם חלב חמים ולערבב לתוכו את השמרים עד שהן מתמוססים לחלוטין.
  2. בכלי נפרד לשים קמח, סוכר ומלח יחד.
  3. להוסיף את החמאה הרכה ולהתחיל ללוש ביד או עם מערבל, עד שהחמאה נבלעת בקמח.
  4. להוסיף את תערובת השמרים לקמח וללוש עד שהבצק נעים וגמיש.
  5. להעביר את הבצק לקערה משומנת, לכסות במגבת ולהשאיר לתפיחה במשך כשעה, עד שיגדל בכמויותיו.
  6. לאחר התפיחה, לקפל את הבצק פעם נוספת ולחלק אותו לשניים.
  7. לרדד כל חלק לקמח דק, ולחתוך לשלושה רצועות ארוכות.
  8. למלא את כל רצועה בשוקולד קצוץ ולגלגל כל רצועה כך שהמילוי ייסגר.
  9. להניח את המאפים המגוללים על תבנית אפייה ולחכות לתפיחה נוספת של כחצי שעה.
  10. למרוח ביצה על פני המאפים לפני האפייה.
  11. לחמם את התנור ל-180 מעלות ואופים 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים היטב.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד עם שמנת מתוקה שכדאי לנסות עכשיו

עכשיו, עמדו ליד התנור ותחכו ברגע של האביט! הריח המטריף שיתפשט בבניין שלכם הוא לא נעים, אבל כשתאכלו אותם, תבינו שזה היה שווה את זה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים למקסם את כיף השוקולד, למה לא לנסות להוסיף אגוזים קצוצים, קוקוס או קמצוץ קינמון לתערובת השוקולד? התוספת של מרגרינה במקום חמאה בבצק עשויה להעניק לתוצאה טעם אגדי. והמנה המטריפה הזו תצא לכם בערך כבר לאחר האפייה. יש כאלו שמוסיפים גם קצפת עם מעט וניל על גבי המאפים המוגשים, והאמת? זה בהחלט מקסים!

שאלות ותשובות

מה אני יכול לעשות אם אין לי חמאה?
כמובן, אפשר לשים שמן קוקוס או מרגרינה איכותית. שימו לב שהמרקם ייתכן וישתנה מעט.

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הבצק ולהשאיר אותו במקרר במהלך הלילה. אל תשכחו לכסות אותו היטב!

למה שמרים לא תפחו כמו שצריך?
ייתכן שהחלב היה חם מדי או שהשמרים לא היו טריים. אפשר לבדוק את טריות השמרים על ידי ערבובם במים חמימים עם סוכר.

עד כמה ניתן להקפיא את המאפים?
מאפים מוכנים נותנים הרבה חודשים בהקפאה קפדנית, אבל הכי טוב לאפות אותם מחדש לפני ההגשה.

האם אני יכול לשים מילוי אחר במקומה של שוקולד?
בוודאי! גבינת מסקרפונה, ממרח אגוזים או אפילו ממרח בוטנים – כל מה שאתה אוהב.

איך אני יודע אם המאפים אפויים מספיק?
המאפים צריכים להיות שחומים וזהובים – פשוט תלכו לפי צבע הבצק.

כיצד אני שומר על טריות המאפים?
יש לשמור את המאפים הקטנים לחלוטין בקופסה אטומה בחדר הקרירה. אם רוצים לשמור במשך כמה ימים – חייבים את הקירור.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סביצ'ה ברמונדי טעים ובריא בדיוק כמו שאתם אוהבים!

אילו קמח אני יכול להשתמש בבצק הזה?
ישנם אלטרנטיבות רבות כמו קמח חצי חצי, קמח חומוס או קמח שקדים.

כמה קלוריות מכיל כל מאפה?
באופן כללי, כל מאפה כולל כ-130-150 קלוריות.

אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! ישנם קמחים ללא גלוטן בשוק, וכך אפשר להכין את המאפים המושלמים גם עבור מי שנמנע מגלוטן.

המתכון הזה לא רק ממכר, הוא הופך כל רגע למיוחד ומלא בחיבה. אנחנו מחכים לראות אתכם מכינים ומפיצים אותו! אם אהבתם, אל תשכחו לשתף ברשתות החברתיות – חברים לא יכולים לפספס את החוויה הזו!

Scroll to Top