בריין לבשר: הסוד למנה רכה וטעימה!

מתכון מדהים לברים לבשר: טעימות ממכרת שכולם יחברו אליהן!

אין ספק שהגעתם למקום הנכון, אם אתם מחפשים מתכון אגדי שיביא לכם את הטעמים הכי משגעים שיש. ברים לבשר הם אחד המאכלים המושלמים ביותר לשולחן ערוך – בין אם מדובר בארוחה משפחתית, מפגש חברים או סתם יום שבו רוצים לפנק את עצמכם במשהו מדהים. הכינו את עצמכם, כי המתכון הזה לא רק יעשה לכם טוב בבטן, אלא גם יגרום לכם ללקק את האצבעות עד הרגע האחרון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר סועדים

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הברים לבשר הכי טעימים שיש, יהיה עלינו לאסוף את המצרכים הבאים. ההמלצה שלי – לבחור את הבשר האיכותי ביותר שיכול להבטיח לכם תוצאה מעלפת!

  • 800 גרם בשר בקר שטוח (כגון דקת בשר או נתחי צלע)
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שטוחות תיבול (פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל)
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה, תלוי בהעדפה שלכם)
  • 1 ביצה
  • כף קמח (לגרסה ללא גלוטן השתמשו בקמח תפו”א)
  • ¼ כוס שמן זית לצלייה
  • רוטב ברביקיו (לא חובה, אבל מוסיף טעמים משגעים)

כמובן שאפשר גמישות ברכיבים. למשל, ניתן גם להשתמש בבשר טחון מחליף כמו טחון עוף או טחון צמחי, ואם אתם חובבי החריף תוסיפו גם את מיני הפפריקה החריפה!

שלבי ההכנה

עכשיו, הכינו את עצמכם לעבור דרך השיטה הפשוטה והטעימה להכנת הברים. המטרה היא ליצור קציצות רכות ואווריריות שיתאימו לכולם ויהפכו את הארוחה שלכם לחוויה בלתי נשכחת!

  1. נחמם את השמן זית במחבת על חום בינוני.
  2. בינתיים, נקצוץ את הבצל והשום ונשים אותם במחבת. נבשל עד שהבצל רך ושקוף.
  3. נוסיף את הבשר למחבת עם התיבול, נבשל עד שהבשר משנה צבעו ונכנס לתוך התיבול.
  4. נסיר מהכיריים ונניח לתערובת להתקרר מעט.
  5. בקערה נניח את הבשר המבושל, גבינת המוצרלה, הפטרוזיליה, הביצה והקמח, ונערבב עד שהתערובת אחידה.
  6. נחלק את התערובת לכדורים ונשקול כל כדור בין 100 ל-125 גרם (לפי העדפתכם).
  7. נחמם מחדש את שמן הזית במחבת, ונניח כל כדור והן על הצד הראשון עד להזהבה. לאחר מכן נפיל אותם צד שני ל-3 דקות נוספות.
  8. נניח את הברים על נייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
  9. אם רוצים, נזלף רוטב ברביקיו מלמעלה ונגיש!

כמה תוספות אפשריות? אתם יכולים להוסיף סלט קצוץ צבעוני לצידו, פרוסות אבוקדו או יוגורט בצד – כל תוסף יוסיף לעושר של המנה!

מה לעשות אם רוצים שדרוג?\

יש גם אפשרות להוסיף כל מיני טעמים. לדוגמה, תוכלו לשים טחינה בתוך הקציצה עצמה או להוסיף תבלינים מיוחדים כמו קינמון להרגיש את הניחוח המיוחד שהולך הטעמים. לא קשה לדעת שאני פשוט משתגע על שדרוגים!

שאלות ותשובות

מה עושים במידה ואין גבינת מוצרלה?
גבינת מוצרלה היא כמובן הטעימה ביותר, אבל גם גבינת פטה או פרובולונה יכולות לעשות את העבודה.

האם אפשר להכין את הברים מראש?
בהחלט! לאחר שהכנתם את התערובת, אפשר לשמור במקרר או במקפיא, ורק לאחר מכן לטגן כשיש לכם צורך.

כמה זמן ניתן לשמור את הברים במקרר?
הברים יכולים להחזיק עד 3 ימים במקרר, אך ככל שזמן העמידה גדל, הם עלולים לאבד טעמים ורכות.

האם אפשר לטגן את הברים בשמן עמוק?
זו בהחלט אפשרות! הם יצאו פריכים יותר. רק שימו לב להעמיס את השמן ולא לשרוף את הבצק.

האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
כמובן! פשוט השתמשו בטחון צמחי, גבינת קוקוס וביצה צמחית. הכל אפשרי!

מה הטיפ שלכם להצלחה במתכון?
אל תמהרו בתהליך. תנו לארומה לחדור לבשר, וכך תשיגו טעמים שאין להם תחליף!

באיזה תוספות אתם ממליצים?
סלט ירקות קיץ עם פטרוזיליה, טחינה זורמת או אפונה קלויה. כל מה שתומך בנתח הטעים שלכם – קחו!

מה הסוד של קציצה רכה?
הקפיצות והשיכונים של הבשר חשובים לשמור על רכות – אל תערבבו יותר מדי, התערובת דקה מספיק!

מה היכולת של להקפיא את הברים?
בהחלט! הם בטוחים להקפאה, והטעם נשאר מדהים כשאתם מחממים.

האם אפשר להכין את הברים על גריל?
בהחלט! עלגריל יביא את הטעמים לבאות. הרגש יועציימו מואר לאור!

עד כאן המידע על מתכון הברים לבשר המדהים. אני מקווה שסיפקתי לכם השראה ועוד כלים לרגעים של הנאה אמיתית במטבח. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם חברים ומשפחה, שתפו את הטעמים המהפנטים ביניכם!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי מתכון שלא תוכל לפספס!
Scroll to Top