בריסקט סו וויד: המנה שתשבור את כל הסטיגמות
כשהאף שלכם מתמלא בריחות ממכרים של בשר מבושל לאט, אי אפשר להישאר אדישים. התבשיל הזה, שהוא לא רק מתכון אלא חוויה קולינרית שלמה, יגרום לכל שולחן ארוחה להיראות כמו חגיגה. בריסקט סו וויד הוא לא סתם מנה; זהו קסם של טעמים שגורם לנו להרגיש שאנחנו שותפים למשהו גדול יותר. בואו נתחיל במסע אל מאחורי הקלעים של המנה המדהימה הזו!
זמן הכנת המתכון: 24 שעות. רמת קושי: בינונית. מנות: 6-8 אנשים.
- זמן הכנה: 30 דקות.
- זמן בישול: 24 שעות.
- רמת קושי: בינונית.
- מינימום אנשים: 6.
- מקסימום אנשים: 8.
המרכיבים הדרושים
כעת, כדי לייצר את פלאי הבישול המופלא הזה, אנחנו זקוקים למעט מרכיבים, אך כל אחד מהם חיוני ליצירת הטעמים המושלמים.
- 2 ק"ג בריסקט (בשר מחזה) – המנה стала מגניבה כבר מהבסיס.
- מלח ופלפל שחור – כדי לשדרגו את כל הטעמים.
- 6 שיני שום – כי מי לא אוהב שום?
- 3 כפות רוטב סויה – למעט מתיקות עם טעמים מעודנים.
- 1/4 כוס מים – לשמור על הלחות.
- 2-3 רוזמרין טרי – נותן לבשר את הארומה המושלמת.
- 1/4 כוס שמן זית – מטבל מושלם לכל המורכבויות.
- ירקות שורש (גזר, תפוח אדמה, בצל) – למראה ולתוספת טעמים.
המרכיבים חלופיים
אם אתם טבעונים, תוכלו להשתמש באתר מרכיבים כמו תבשיל סויה או טופו בתור תחליף לבשר. אם אתם נמנעים מגלוטן, בדקו את הרוטב סויה האטום ומקביל לגלוטן שיש בשוק. השקיעו בגידול שלכם, ותתחילו לחפש מה אפשר לשים בסו וויד שלכם.
שלבי ההכנה
וזה הזמן להתחיל את הקסם במטבח. צעדים פשוטים, אך התוצאה מעלפת!
- מניחים את הבשר על משטח עבודה, מתבלים במלח ופלפל ומורחים עליו את שמן הזית.
- מועכים את השום ומניחים אותו על הבשר עם רוטב הסויה.
- מניחים את זרעי הרוזמרין על הבשר, כדי שיתערבב בטעמים.
- עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות, אך עדיף ללילה שלם.
- הכנת הסו וויד: את הבשר الناמליצו על שיטה שולפת: סו וויד. ממלאים סיר במים ומניחים את טמפ' המים על 55 מעלות צלזיוס.
- שמים את הבשר בשקית של סו וויד ומכניסים למים למשך 24 שעות.
- לאחר 24 שעות, מסננים את הבשר ושומרים את הנוזלים.
- מחממים מחבת עם מעט שמן והאדם מבחינת הדרך – משחים את הבשר מכל הצדדים.
- העונה את הנוזלים המנוחים עם הירקות ועליהם.
- מניחים את הבשר על צלחת, חותכים לפרוסות דקות ומניחים בצד את הירקות.
תוספות ושדרוגים.
אף אחד לא אמר שאי אפשר להיות יצירתיים. מדוע לא להוסיף רטבים שונים על הפרוסות? יין אדום שמבושל יכול להיות תוספת נהדרת, או אולי ציר מרק? ואם אתם רוצים את זה מתוק יותר, אתם יכולים לנסות רוטב עגבניות עם טיפות של דבש. אפשר גם לשדרג את המנה עם ירקות קלויים דקיקים. אפשר להכין גם כריך טעים שממלא את כל הבית באוויר טעים.
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור את הבריסקט אחרי הבישול?
בשר מוכן יכול להחזיק במקרר במשך 3-4 ימים ולמעלה משישה חודשים ב-frozen storage.
האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
כן! ניתן להשתמש בשר עגל, פילה או אפילו בשר טופו בתור חלופה מצוינת!
מה עושים אם אין לי שקית סו וויד?
אתם יכולים להשתמש בסיר עם מכסה, אבל אתם לא תצליחו לשחזר את האפקט בצורה מושלמת.
כיצד ניתן להכין את המנה בזמן קצר יותר?
ניתן להשתמש במכונת בישול במהירות גבוהה. אבל חכו, זה לא יהיה אותו דבר.
מה הטעם של הבריסקט בסו וויד?
זה כמו ללקק את האצבעות, בשר רך, אדגי, עם גוון של עשבי תיבול.
האם מדובר במתכון בריא?
אם לא תגזימו בכמויות, אפשר לנשנש את הבשר במידה!
כיצד ניתן לשדרג את התבלינים?
אפשר לשלב כוסברה או פטרוזיליה טרייה אחרי הבישול.
האם ניתן להוסיף איולי על הבריסקט?
בהחלט! איולי הוא תוספת ייחודית שתשדרגו את המנה שלכם!
אילו סוגי ירקות הייתי מוסיף?
דלעת, קישואים, תפו”א, ובאופן כללי אני ממליץ ללכת על שורשים כדי להשוות את הרכות!
אם המתכון הזה משגע אתכם כמו שהוא השפיע עלי, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! בואו נלחם נגד הסטיגמות הקולינריות ונעשה מהמטבח שלנו מקום של חוויות מדהימות!