בשר ראש משגע לראש השנה – מתכון שלא תרצו לפספס!
בחגי תשרי, כשאוויר רענן ממלא את הרחובות והמשפחות מתגדרות יחד סביב שולחן החג, קיימת מסורת שהולמת את ההזדמנות בצורה מושלמת – בשר ראש. המתכון המדהים הזה, שיש בו את כל מה שעושה חג חגיגי, יגרום לכל אחד להרגיש כמו סועד במסעדה יוקרתית, רק שבסופו של דבר, מדובר באוכל ביתי, מהטובים שיש. הריח המיוחד של התבלינים, הבישול האיטי וההמתנה הארוכה שווה כל דקה, כי בסוף תתקבל מנה שכאילו נוצרה בחיק המשפחה, בכל רמ"ח אבריה.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 4 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
בהכנה של בשר ראש, השכילו לא להחמיץ שום מרכיב, כי כל אחד מהם מוסיף לארומה ולטעם של המנה. אוספים את הרכיבים הבאים:
- בשר ראש במשקל 2 ק"ג – אתם לא רוצים את זה בלי בשר מספיק!
- 2 בצל גדול, קצוץ גס – הם מוסיפים מתיקות
- 4 שיני שום – כי שום ושמנים הם חברים טובים
- 2 גזר בינוני, קלוף וקצוץ – למעט מתיקות וההגשה!
- 2 כפות רסק עגבניות – לא נוותר על עניין החמיצות
- 2 כפות שמן זית – מותג איכותי, כאן זה חשוב
- 1 כוס ציר בשר או מים – כדי לשמור על רכות הבשר
- תבלינים: מלח שקד, קימל, כורכום ופפריקה מתוקה – כל אחד יכול, ומומלץ לשים הרבה!
- לתוספות: תפוחי אדמה חתוכים לקוביות – כן, אתם מספיק אמיצים!
- ושום חשוב שמוסיף גם צבע וגם טעם, כמו דקיקות של פפריקה חריפה.
ברשותכם, לפני שנמשיך להכנה, אני רוצה לעודד אתכם להתנסות – אם אתם טבעוניים, אפשר להחליף את הבשר בתחליף בשר כמו טופו או סויה, וזה עדיין ייצא אגדי.
שלבי ההכנה
עכשיו, לאחר שהקפידו על האיסוף של כל המרכיבים, זה הזמן של המתחילים להבריק. אלו הם שלבי ההכנה:
- מחממים את השמן זית בסיר כבד על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומקפיצים עד שהוא מתייבש ומעט משחים – זה הזמן לריחות!
- מוסיפים את השום, ומקפיצים עוד דקה כדי שהשום לא יישרף.
- הוסיפו את הגזר והמשך לבשל כ-5 דקות נוספות.
- עכשיו, מכניסים את הבשר לסיר, מכל הצדדים, להשגת תהליכי טעם עמוקים.
- מאחדים עם רסק העגבניות, תבלינים וציר בשר.
- אם אתם אוהבים את זה עם תפוחי אדמה, זה הזמן להוסיף אותם – כמה שיותר טוב!
- מבשלים את הכל על חום נמוך למשך 3 שעות, עד שהבשר רך ונשאף לתוך כינוי "ללקק את האצבעות".
- לאחר מכן, מסיימים עם טעים כמו דבלינה של כורכום – לא עוזבים את זה, טוב?
- אחרון חביב, טועמים, מתקנים במלח אם צריך – הכינו את הספלים.
ועכשיו, הבן אקח אתכם לדברים שיעשו את המנה מזוגגת ומרהיבה יותר. תוספות אפשריות כוללות פטרוזיליה קצוצה, צנוברים קלויים, ואף שוקולד מריר קצוץ – רק תמהרו לפני שאתם נעלמים משם!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את הבשר למחר?
כמובן! אפשר לשמור במקרר עטוף היטב, וגם אפשר להקפיא. זה עדיין יישאר על טעם ה"מושלם"!
האם אפשר להוסיף עוד תבלינים?
בהחלט! אתם יכולים לשלב גם קינמון או אפילו ציפורן – הכל תלוי בכם!
איך כדאי להגיש את המנה?
מומלץ להגיש עם יין אדום לצד ועם סלט ירוק מרענן שנשקף לתוך הצלחת!
האם המתכון קשה להכנה?
כשהמטרה היא לייצר בשר ראש שתודו עליו אחרי הארוחה, יש רק אקט מבצע אחד במוקד – לבשל באהבה!
כמה זמן ניתן לשמור את המנות?
אפשר עד שלושה ימים במקפיא, ואולי יותר – הכל תלוי אם לא נשאר לכם מהשאריות.
האם זה מתכון שקט?
בהחלט! הוא בריא, דל פחמימות וכולל את כל התבלינים הטובים שיהפכו אותו למנה אגדי!
אפשר לשנות את הבשר?
כן! אפשר לנסות בשר בקר רך או אפילו כתף – כל עגלות יביאו את הטעם המושלם!
מה לדעתך יגרום למנה להצליח?
אופי של תהליך הבישול! זמן סבלנות והנאה, בהם ניתן ממש להרגיש את כל הטעמים נכנסים לסיר.
למה כדאי לשים תוספות?
הן ממש הופכות את המנה לארוחה שלמה ומושכת ≤ סוגרים כל פינה!
האם ניתן לשדרג את הבשר?
מضمون! תוספות כמו קרם שמנת או גבינה למעלה – וזה יוצא גבוה ונימוח!
אני מקווה שנהנתם והתרשמתם מהמתכון הבשרי, ואם אתם רוצים לנסות, תזכרו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהזמין חברים להצטרף לחוויה המדהימה הזאת!