"`html
גבינה לבנה מלוחה – מתכון שאסור לפספס!
בואו נדבר על אחת מהמנות הכי אהובות עלינו – גבינה לבנה מלוחה! מדובר בזן דל הפחמימות ובעל הטעמים שיכולים להפוך כל סנדוויץ' או מנה קלה לאגדי ממש. כששמים לב על מה שמסביב, מגלים את הממכר, את הנימוח ואת התחכום שהגבינה הזו מביאה עם עצמה. תארו לעצמכם שכבת גבינה אבקה מעודנת על לחם טרי, עלי בזיליקום ורבעי עגבנייה, וכמובן עוד תוספות שתבחרו. הן לא סתם גבינה – הן גבינה לבנה של סבתא! בזמן ההכנה, תמצאו את עצמכם משתוקקים לעוד ועוד, עד שלא יישאר כלום!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו כל מתכון שיכול להיות מדהים, גם כאן אתם תצטרכו להיעזר במעט מרכיבים כדי לקבל את התוצאה המעלפת. הקפידו על איכות הרכיבים שיביאו לכך שהגבינה תצא מושלמת!
- 500 גרם גבינה לבנה (3% או 5% שומן, לפי העדפתכם)
- 2-3 כפות כמון טחון
- מלח – לפי הטעם
- פלפל שחור – לפי הטעם
- כוס נענע קצוצה דק (או עלי פטרוזיליה, אם אתם מעדיפים)
- שיני שום קצוצות (על פי הטעם, אבל ממליץ להוסיף לפחות שן אחת)
במידה ואתם רוצים גרסה דל פחמימות או טבעונית, ניתן להמיר את גבינת החלב בגבינת טופו שניתן לדלל אותה עם קצת מים. ההסבר ממש פשוט, בעזרת חתיכת טופו, קצת מלח ושום, אפשר לדעת שאני בריא ומאושר!
שלבי ההכנה
ועכשיו, לאחר שאספנו את כל החומרים – בואו נکن רגליים במטבח וניכנס לאווירה של הכנת גבינה שנחשבת למרעננת, שכל אחד יחשוב פעמיים אם לשים במסעדה.
- שמים את הגבינה בקערה ומועכים אותה היטב בעזרת מזלג או קערה.
- מוסיפים את הכמון, מלח, פלפל שחור ושום קצוץ ומערבבים עד שהתערובת חמה ואחידה.
- מוסיפים את הנענע הקצוצה ומערבבים שוב לעוד טעמים.
- מתבלים שוב אם צריך, לפי הטעם. לא תאמינו, זה משתנה מרגע לרגע!
- מעבירים לכלי אטום ומניחים במקרר (כי כולנו יודעים שגבינה מגניבה יותר כשמצליחה להתקרר בידרנפלא).
- מחכים כמה שעות (או אפילו יום שלם, מי יכול להמתין?) עד שהטעמים מתמזגים אחד עם השני בצורה מושלמת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהגבינה מתקררת, יש לכם כמה אפשרויות מדהימות לשדרגה! מהניסיון שלי, הפתעות בטעמים הן מה שיכול לערער את הערב הכי משעמם. לכו על:
- תוספת של פירות יבשים כמו תמרים או משמשים קצוצים לקצת מתיקות
- שקדים קלויים קצוצים לקבלת קראנצ' נוסף
- טיפות של שמן זית איכותי (אם אתם רוצים לקרוץ לעצמכם ולטפח את הנשמה)
- חמוצי ירקות כמו גזר או צנון להוספת טעמים אסייתיים ומוכרים.
שאלות ותשובות
האם גבינה לבנה מלוחה יכולה להיות בריאה?
גבינה לבנה יכולה להיות בריאה מאוד, במיוחד כשאתם שמים לב לאיכות החומרים. בוחרים בגבינה עם אחוז שומן נמוך, ומוסיפים הרבה ירקות כקישוט.
מה אם אני לא אוהב נענע?
אלו שמים נענע יכולים פשוט להחליף אותה עם תיבול שנראה להם מתאים. פטרוזיליה או אורוגולה יכולים להיות תוספות מצוינות.
איך שומרים על הגבינה לאורך זמן?
הגבינה הזאת לא מחזיקה מעמד הרבה זמן, אבל אם הכנתם הרבה, מומלץ לשמור אותה בכלי אטום במקרר לשימור הטעם.
מה ההבדל בין גבינת פריזאי ללבנה?
גבינת פריזאי יותר מסמיכה ורכה, גבינה לבנה קלילה יותר ולכן היא יותר מתאימה למנות קלות כמו סלטים, מזון מהיר ועוד.
האם אפשר לגוון את המרכיבים?
בוודאי ובוודאי! גבינה היא כמו קנבס. אתם יכולים להוסיף תיבול אחר, כמו בזיליקום או תימין, וזה ייתן תוצאה אחרת לגמרי!
איפה אפשר להשתמש בגבינה הזו?
כמותה משלבת את החוויה גם בשטרודל, על פיצה, בסלטים וכמובן עם לחם חם טרי.
האם אני יכול להקפיא את הגבינה לאחר ההכנה?
מומלץ לא להקפיא גבינה לבנה כי זה פוגע במרקם. היא הכי טובה טרי!
מתי ומה אפשר להגיש עם הגבינה הזו?
הגבינה יכולה ללוות ארוחות בקר, צהריים או ערב, מומלץ להגיש עם פירות, ירקות, או אפילו בממרחים.
איזה יום הכי טוב לאכול גבינה?
כל יום! אבל אם רוצים חלופת ארוחת ערב קלה ובריאה, זה בהחלט הזמן הנכון!
איך אני יכול לשדרג את הגבינה לאירועים?
שדרגו אותה עם טעימות של מיני לחמים ואפילו מגש גבינות יוקרתי. אל תחששו להתנסות בתוספות מרהיבות!
שיתוף המתכון הזה יכול להיות יותר מהכנה בבית. כל מי שאוהב אוכל קליל ובריא, יגלה מתכון זה שיכול להחיות כל שולחן וסועדים. אל תהססו להפיץ לחברים ולשתף את המתכון ברשתות חברתיות, כי מה שממש משגע זה גם לשתף!
"`
*אני ממליץ על המתכון המדובר שנעשה בצורה חדשנית ומתוקנת! תנסו את זה בבקשה! *