גולש בשר מספר 8: המתכון המושלם שכל אחד חייב לנסות

גולש בשר מספר 8 – המתכון המושלם!

אף פעם לא הייתי בטוח מי הממציא של מתכון הגולש, אך אין ספק שזו מנה מדהימה ואגדה של ממש בכף המזון. כשהריח של בשר מבושל ברוטב עשיר מגיע מהמטבח, אפשר לחוש את האווירה הממכרת שנמצאת באוויר. זהו אחד מאלה שאם תתחילו לשיר "ממכר כמו גולש בשר", תגלו שכל החברים שלכם יתחילו להצטרף למקהלה! ובכן, בואו ניקח אתכם למסע לבישול הגולש הכי טעים שיש, עם כל הטיפים, הרכיבים והדרכים להוציא את הטעמים המושלמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6 מנות נדיבות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הגולש המושלם, אתם תצטרכו לשלב כמה רכיבים מדהימים שיביאו את הטעמים למקסימום. הנה רשימה של מה שצריך:

  • 1 ק"ג בשר בקר (צלעות או נתח של בשר גולש)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצל בינוניים, קצוצים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות Paprika (פפריקה מתוקה)
  • 2 ממדי מנה של גזר, קצוץ
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וקצוצים
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף שטוחה של כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

עכשיו חשבתם על הכל? מהנסיון שלי, אפשר לשדרג את הגולש הזה בקלות. לדוגמה, אם אתם רוצים גרסה צמחונית או טבעונית, פשוט החליפו את הבשר בלופו, פטריות או טופו והשתמשו בקליפת חומוס כדי לקבל את המרקם החם הזה. רכיבים פשוטים יכולים להשתנות וליצור מתכון די דל פחמימיות!

שלבי ההכנה

בואו נצלול למים… אין כמו לבשל את המנה הזו! קראו בעיון ובצעו אחר ההוראות המהממות הללו:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב על חום גבוה.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף ומעט שחום.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה.
  4. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו מכל הצדדים.
  5. לאחר מכן, מוסיפים את הפפריקה והכמון ומערבבים בבחינת "חגיגה של צבעים!"
  6. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והמים ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 1 שעה על חום נמוך.
  8. בסוף, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
  9. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט צנוניות יפני בטעם מפתיע שתרצה לנסות

שימו לב, בחלק הזה של המתכון, אפשר לשפוך יותר טעמים בעזרת תיבול מירקות מבושלים נוספים כמו קישואים או דלעת. המנה הזו היא כל כך אוורירית וממכרת, אתם בהחלט תפסיקו ללקק את האצבעות רק כשהצלחת תתרוקן!

שדרוגים ותוספות

אם אתם רוצים להיות יצירתיים עוד יותר, נסו לשדרג את הגולש שלכם!

  • תוספות של חלב קוקוס ביצעו רוטב קרמי ומרענן.
  • חובה לשדרג עם פרוסות של לחם טרי כדי שתוכלו לדחוף כל רוטב שהשארתם בארוחה.
  • לגירסה חריפה, הוספת כמה פלפלונים חריפים תתן לגולש טאץ' במשגע!
  • אפשר להכין תוספות של אורז עם עשבי תיבול בשביל מנות שונות לגמרי!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הגולש עד למועד ההגשה?
בכוונה מפתיעה, הגולש הזה יכול להתיישן ולהשתבח עם הזמן, לא פחות. ממש ניתן לשמירתו במקרר למשך 2-3 ימים. זה כאילו נחנך מחדש!

האם אפשר להקפיא את הגולש?
בהחלט! תכינו מנה כפולה, כשהיא קופאת בסירים אטומים, לאחר טיבול הנוזלים כדי למנוע יצירת קרח.

מה כדאי לשים בצד להגשה?
לחם טרי, פירה או אפילו סלט ירוק מרענן ינעימו את הטעמים המדהימים של הגולש.

אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
כן! העטופים של הגולש עשויים להיות בבחירתכם, רק לוודא לבחור בגרסה של פפריקה ללא גלוטן ותיבולים.

האם ניתן להוסיף ירקות אחרים?
ממש כן! גזר, זוקיני, קישואים ודלעת יכולים להוסיף טוויסט משוגע למנה שלכם.

מה המרקם הסופי של הגולש?
כל השילוב גורם למרקם ממכר, נימוח בפה, מלא בנוזלים טעמים, בדיוק כמו שצריך להיות!

איך אני יודע אם הבשר היה מוכן?
מעבר למראה החום הזהוב של הבשר, היכולת שלו להתפרק בקלות עם מזלג היא סימן מבטיח!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מה אסור לאכול כשיש אשלגן גבוה - גלו את הסודות!

אפשר לשדרג את המנה עם רטבים שונים?
אוי, בהחלט! מוסיפים חמאת בוטנים, רוטב סויה או אפילו צ'ילי לפי הטעם ויש לכם מתכון לחלוטין אחר!

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם את הגולש אם הוא נשאר?
יש לחמם על חום נמוך עד שהטעמים יחזרו חיים לעצמם, ורק תוודאו לא לייבש את הבשר.

האם ניתן להכין את הגולש בגירסה לטבעונים?
לגמרי! החליפו את הבשר בפטריות או טופו, ולכלול יותר ירקות בכדי להפוך את הגולש לאגדי!

אז מה אתם מחכים? קחו את המתכון הזה לפעולה, שתפו את המנה המושלמת הזו ברשתות החברתיות שלכם, ואולי גם תזמינו את החברים לבוא ולחגוג את הטעמים המושלמים של הגולש המדהים שלנו!

Scroll to Top