ג'חנון מוכן בתנור במתכון שעושה את ההבדל

ג'חנון מוכן בתנור – החוויה המושלמת של טעמים ומסורת

פעם ב… טבלתי ג'חנון בעיראק, והתאהבתי! אין כמו הריח המוקסם שעולה כשג'חנון מתבשל שעות רבות בתנור, ומשפחתכם מתקרבת בחשאי למטבח, מחכה לטעום את זה. היום, אנו הולכים להכין ג'חנון מוכן בתנור באופן מדהים, מושלם, שנמס בפה. זהו מתכון ממכר שנשאר בזיכרון זמן רב. זכרו, ג'חנון הוא לא רק מאכל, אלא מסורת שעוברת מדור לדור!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 10 שעות (הבצק עצמו תופס 8 שעות, בישול 2 שעות)
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 10

הרכיבים הדרושים

כדי להכין ג'חנון מושלם, יש צורך בכמה מרכיבים בסיסיים. אל חשש, זה פשוט יותר ממה שאתם חושבים!

  • ק"ג אחד של קמח חיטה
  • 3 כוסות מים חממים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2/2 שקית שמרים יבשים

שלבי ההכנה

עכשיו לשלב הכנת הג'חנון. כאן מתחילים כל הכיף והטעמים!

  1. נוסיף את הקמח, השמרים והמלח לקערה גדולה.
  2. נמזוג פנימה את המים החממים ונתחיל לערבב עם כף עץ עד שהקמח לא ייראה כמו חוויה כושלת.
  3. נוסיף את השמן והסוכר ונמשיך לערבב עד שהבצק מתאחד.
  4. נעביר את הבצק למשטח עבודה ונלוש אותו כעשר דקות עד שהבצק יהיה גמיש ונעים.
  5. נכסה במגבת ונניח לבצק לתפוס כ-8 שעות (כמובן שמומלץ להניח את הבצק במקום חמים).
  6. אחרי התפיחה, נחלק את הבצק ל-10 חלקים שווים.
  7. נרדד כל חתיכת בצק לפיסת עלה דקה על משטח מקומח.
  8. נשמן כל פיסת בצק בשמן זית.
  9. נחבב את הבצק עם טיפת סוכר בתוכו ונגלגל לצורת רולדה (שימו לב שהרולדה תהיה צמודה יפה).
  10. נניח את הג'חנון בתבנית משומנת לשעה, כדי שיתפוס את צורתו.
  11. נחמם תנור ל-170 מעלות ונכניס את הג'חנון לתנור לשעתיים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות מרוקאיות עם קוקוס שובה לב ופשוטות להכנה

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את השמן זית בשמן קוקוס ולשלול את הסוכר. עבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א.

נוסף לכך, סטודנטים בתהליכים של דיאטה דלת פחמימות יכולים להוסיף קמח שקדים במקום קמח חיטה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

קיים מגוון שדרוגים שעשויים להפוך את הג'חנון שלכם לאגדי. למשל, ניתן להוסיף קמצוץ מקל קינמון לבצק. זה ייתן טוויסט מדהים.

כמו כן, ניתן להגיש את הג'חנון עם גבינת לאבנה, רסק עגבניות או סלט ירוק מרהיב שמחכים לכם לשלב את כל הטעמים הנפלאים בצלחת!

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף למלית של הג'חנון? יש המון אפשרויות! אפשר לשים גבינה צהובה, תרד, או פטריות. כל מה שנראה לכם טעים.

האם ניתן להכין ג'חנון ללא שמרים? בהחלט! עבור גרסה כזו, הבצק יהיה מעט פחות אוורירי, אך עדיין ייצא טוב.

מה ההבדל בין ג'חנון ביתי למסעדה? הג'חנון הביתי לרוב עשיר בטעמים, והסוד הוא זמן ההכנה. מסעדות בדרך כלל משתמשות בתהליכים מהירים.

מה לעשות אם הבצק נדבק? ניתן להוסיף מעט קמח כשלשים את הבצק או להניח אותו לכמה דקות במקרר.

כמה זמן כדאי להתקין את הג'חנון בתנור? מפאפי בתנור 2 שעות בטמפרטורה של 170 מעלות. אל תמעיטו בזמן, זו מתודה מסורתית.

אילו תוספות מומלצות מלוות את הג'חנון? אוכל להמליץ על ביצה רכה, סלט ירקות טריים או זיתים, פשוט מדהים!

האם יש פיקוח על הג'חנון? אנחנו ממליצים לאכול אותו חם, שנמס בפה, תמיד הכי טעים שיש!

איך מאחסנים ג'חנון נוסף? עטפו את הג'חנון הנותר בניילון נצמד ושמרו במקרר.

האם ניתן להקפיא ג'חנון? בהחלט! אפשר להקפיא גם אחרי הבישול. שימו אותו בשקית הקפאה מתאימה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכונים של אוכל שיגרמו לכם להתאהב בבישול

כמה תבלינים אפשר להוסיף לג'חנון? אפשר להוסיף כמון, קימל או אפילו קמצוץ פפריקה כדי לתת טעם משגע.

אז מה אתם מחכים? הכינו את הג'חנון המדהים הזה וחלקו אותו עם המשפחה והחברים ברשתות החברתיות. הגיע הזמן שהעולם ידע על הג'חנון הזה!

Scroll to Top