גיוזה צמחונית – ההפתעה המושלמת בכל ביס!
תארו לכם את הרגע הזה שבו אתם פותחים קופסה קטנה ומשם מגיעים אליו כל מיני טעמים שילחצו לכם על כל כפתורי השמחה בחיך. זה מה שגיוזה צמחונית עושה! מדובר במאכל שמגיע הישר מהמטבח הפולשני של המזרח, ומי יכול לסרב למנה כל כך מדהימה? הזריזות שבכנת הגיוזות היא אחד מהיתרונות שלה, והעובדה שהיא משגעת, אגדה במנה אחת, נותנת לכל טועם את התחושה שהוא מרגש עם כל ביס.
גיוזה, כידוע, היא כיסונית ממולאת, אשר ממולאת בטעמים מדהימים. אבל הפעם, אנו משתמשים במגוון ירקות צבעוניים ואפויים שאינם משאירים לכם טעם של עוד. מהכנת הבצק עצמו ועד הטיגון, נדאג לכך שכל שלב יהיה חגיגה מכל הבחינות. אתם תופתעו לגלות כמה פשוט וכמה טעים זה יכול להיות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר אנשים
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כמובן שאנחנו לא רוצים שהגיוזה שלנו תהיה סתמית. הפעם, נשתמש במגוון של טעמים ובריאות. אתם יודעים, לפחות כך זה יהיה כשסבתא רואה אתכם מכינים במטבח!
- 250 גרם קמח שמיועד לאפייה (אפשר גם קמח חצי חצי ללא גלוטן)
- 150 מ"ל מים פושרים
- 1/2 כפית מלח
- 1 קישוא בינוני, קצוץ דק
- 1 גזר בינוני, מגורר או קצוץ דק
- 100 גרם פטריות שיִתי, קצוצות דק
- 1 בצל ירוק, קצוץ דק
- כף ג'ינג'ר קצוץ דק
- שן שום, קצוצה דק
- 2 כפות רוטב סויה
- שמן שומשום לטיגון
- 2 כפות מים (לטיגון הקיטור בזמן בישול)
אפשרויות חלופיות
גיוזה לא חייבת להיות עם רכיבי הירקות האלה בלבד. אם אתם אוהבים תוספות אחרות או צריכים גרסה בריאה יותר, ניתן להשתמש בירקות שונים.
- תתנסו עם פפריקה קלויה, קולורבי או טופו אם תרצו לשדרג את המילוי!
- לגרסה טבעונית הימנעו מהשום היבש ושימו מגוון תבלינים משגעים כמו כמון או חרדל.
- ללא גלוטן? במקום קמח חיטה השתמשו בקמח תפו”א או קמח שקדים – יכול להיות גם שדרוג מדהים!
שלבי ההכנה
ונעבור לשלב הקסום שבו הגיוזות מתחילות לצוף. כל אחד יכול להכין גיוזות, והשלבים פשוטים מאוד!
- קודם כל, נטפח את הבצק. נשים בקערה קמח ומלח, נוסיף לאט את המים, ולבצע לישה עד שהבצק נעים ואוורירי.
- נניח לבצק לנוח על השולחן בזמן שמכינים את המילוי.
- בקופסה נפרדת, נחמם מעט שמן ונוסיף את הירקות (קישוא, גזר, פטריות, בצל, ג'ינג'ר ושום). נתבל ברוטב סויה ונבשל עד שהירקות רכים.
- נחלק את הבצק לשני חלקים ונקציף כל חלק ל-10 כדורים קטנים.
- לכל כדור נFlatten קצת בעזרת הידיים עד שנקבל עיגול דק ומושלם.
- נניח כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ונקפל אותו לחצי, נלחץ את הקצוות זה על זה היטב.
- נחמם במחבת מעט שמן ונוסיפו את הגיוזות, נבשל עד שהן מקבלות צבע זהוב.
- נוסיף מעט מים למחבת (ומכסים), נמקם כרבע שעה או עד שהגיוזות מתבשלות פנימה ונתפשטות.
בשלב זה תתחילו להריח את הריחות המדהימים! הסבלנות משתלמת – הגיוזות מוכנות, וכשהן בריאות וגם טעימות, יהיה קשה לבחור אם ללקק את האצבעות או לא.
שדרוגים ותוספות
אם רוצים לשדרג את הגיוזות עוד יותר, אתם יכולים לשקול להוסיף מרכיבים נוספים למילוי. לדוגמה, ממרח טחינה שייתן טעם ואחידות טעמים. אפשר גם להשאיר את הגיוזות אוריינטליות ולהציע לצידן רוטב סויה עם ג'ינג'ר טרי שידגיש את הטעמים.
יש לכם רעיונות מקוריים נוספים? תוכלו להכין אותן עם גבינת פטה שתרכך את כל המנה.
שאלות ותשובות
מה צריך לעשות אם הבצק יבש слишком?
ניתן להוסיף טיפה מים וללוש שוב. חשוב שהוא יהיה גמיש אך לא דביק.
האם אפשר להקפיא גיוזות אחרי ההכנה?
בהחלט! השקיעו כמה דקות נוספות להקפיא ולאחר מכן תוציאו ותחממו במחבת!
מה אם אני לא אוהב ירקות?
שנו את המילוי לקטניות או אפילו בשר טחון אם תרצו לכלול בשר במנה שלכם.
כמה זמן אפשר לאחסן את הגיוזות במקרר?
גיוזות נשמרות במקרר כ-2 ימים, אבל אני ממליץ לאכול בהקדם האפשרי!
האם אפשר לטגן את הגיוזות במקום לבשל.
כן! טיגון נותן גוון יותר פריך וספורטיבי, אבל תצטרכו להיות זהירים שלא לשרוף אותן.
איך להגיש את הגיוזות?
וגזרים ברוטב ושותפים עם שמן שומשום התאמה סינית זה מושלם!
אפשר להכין את הגיוזות עם תבלינים שונים?
בדיוק! תיבול נוסף כמו כמון או פפריקה יכולים לשדרג את כל התהליך.
אילו רטבים אפשר להוסיף?
אפשר שילוב של רוטב סויה עם שומשום או רוטב חוויאג’ – ייתן טוויסט מעניין!
אם אני רוצה להפוך את הגיוזות למתוקות?
לא ממולא ירקות רפואיים, נסו אגסים קצוצים עם דבש ואגוזי פקאן.
איך ניתן להפוך את הגיוזות לבריאות יותר?
פשוט הימנעו מטיגון ואפו אותן או מבשלים על אידוי.
אני ממליץ בחום לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם, כי אין כמו להכין גיוזות יחד! אל תשכחו לכלול משפחה או חברים, והפכו את זה למסיבת גיוזות!