מתכון צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי
כאשר מדובר באוכל ארגנטינאי, אחד המרכיבים הכי חיוניים שמוזכרים כמעט בכל שולחן הוא הצ'ימיצ'ורי. מדובר ברוטב המדהים הזה, שמערכת הטעמים שלו היא מה שהופך כל מנת בשר למעלף. אני מדמיין את הרוטב הזה יוצא מהמקרר, עם השילוב של ירקות טריים, עשבי תיבול, שום ושמנים – וואו! זה פשוט משגע! בעיני, זהו הרוטב הכי טעים שיש, ובאלף דרכים אפשר לשדרגו ולהתאים אותו לכל מצב רוח ולכל מנה. אם גם אתם רוצים למלא את הבית בריחות המשגעים של מטבח ארגנטינאי אותנטי, הגיע הזמן להכין צ'ימיצ'ורי!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן להכנה: 20 דקות
- רמת קושי של המתכון: קל
- מנות שהמתכון מספיק: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הצ'ימיצ'ורי המדהים הזה, נצטרך מספר מרכיבים פשוטים, ששווים את זה בכל מובן. בואו נרגיש את הטעמים!
- 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק (פי כמה שזה יותר טרי, זה יותר טוב)
- 1/2 כוס אורגנו קצוץ (אם יש לכם את הטרי, זה מעולה)
- 4-5 שיני שום קצוצות (לכל אוהבי השום, פה זה לגמרי הזמן לשלוף אתכם)
- 1/4 כוס חומץ בן יין (או חומץ בלסמי למי שרוצה גוון יותר מתוק)
- 1/2 כוס שמן זית (הכי טוב שיש, כי איכות מייצרת טעם)
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- לימון סחוט (למגע מרענן)
אפשרויות חלופיות: אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר פשוט להחליף את השום בזה שנקרא "שום קלוי" כדי להוסיף מתיקות רבה יותר. אם אתם מעריצים של פיקנטיות, אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ.
שלבי ההכנה
עכשיו, נעבור להכנת הצ'ימיצ'ורי. זה כל כך קל, שתהיו מופתעים איך רוטב כל כך טעים יכול להתכונן במהירות כל כך רבה.
- כל מה שצריך לעשות זה לחתוך את כל הירקות והעשבים שציינו.
- בקערה גדולה, נכניס את הפטרוזיליה, האורגנו והשום הקצוצים.
- נוסיף את חומץ בן היין, השמן זית והמלח.
- מתבלים עם פלפל שחור וצריכים להרגיש את הטעמים.
- מוסיפים מיץ לימון מתובל ולערבב היטב.
- אפשר לטעום בצורת רוטב, ולתקן את הטעמים לפי הצורך.
- מניחים במקרר למשך לפחות שעה כדי שהתערובת תתמזג.
יש לי עצה עבורכם: ככל שתחכו יותר לפני שאתם מגישים את הצ'ימיצ'ורי, כך הטעמים יתערבבו וישתבחו. זה מה שאני מכנה "בייט אוף היג'ן".
שדרוגים ותוספות
עכשיו, כאשר הכנתם את הצ'ימיצ'ורי האגדי הזה, יש לכם כמה אפשרויות להרשים את האורחים ולהביא אותם לסחרור של טעמים!
- הוספת אגוזי פקאן קצוצים יכולה לשדרג את הטעם והמרקם.
- אם אתם בעניין של מתיקות, תנסו להוסיף מעט דבש או סירופ מייפل.
- תוספת של צ'ילי טרי או סויה יכולה להעניק לצ'ימיצ'ורי פיקנטיות מעודנת.
כשהאורחים שלכם מגיעים, אתם שואלים את עצמכם, "איך מכינים משהו כזה?" ועכשיו יש לכם תשובה. פשוט תנו להם לטעום, והם לא יפסיקו לשאול. זהו רוטב אשר יכבוש את הלבבות ויפיח חיים בכל מנה!
שאלות ותשובות
באיזה סוג של מנות את ממליצים להגיש את הצ'ימיצ'ורי?
הצ'ימיצ'ורי מצוין עם נתחי בשר, גודעים על גריל. במיוחד בשרים כמו אסאדו, סינטה וסטייקים עבים.
האם אפשר להשתמש בצ'ימיצ'ורי כרוטב לסלט?
בהחלט! צ'ימיצ'ורי יכול לשדרג באופן מדהים סלטים, במיוחד אם אתם אוהבים טעמים של כוסברה ופטרוזיליה.
אילו סוגי חומץ נוספים אפשר להשתמש?
תנסו חומץ תפוחים או חומץ בלסמי למי שאוהב טעמים מתוקים יותר.
איך אפשר לשמור על הצ'ימיצ'ורי טרי?
שמרו במיכל סגור במקרר. הטעמים כל הזמן מתמזגים, אז גם כשהוא מתיישב – זה רק מוסיף!
האם אפשר להקפיא את הצ'ימיצ'ורי?
כן! פשוט הכינו את הצ'ימיצ'ורי ושימו בשקית הקפאה. הספרי לא משנה אם הוספתם עליו תוספות.
מה אפשר להכין לצידו של הצ'ימיצ'ורי?
מומלץ להגיש ביחד עם לחם קלוי, ירקות חרוכים או תוספות של אורז עם ירקות.
מה סדר הגשה המומלץ?
הניחו את הצ'ימיצ'ורי בקערית ליד הצלחות, כך שכולם יוכלו לשדרגו את המנות האישיות שלהם.
למה לחכות שעה אחרי ההכנה?
כשהצ'ימיצ'ורי יושב במקרר, כל הטעמים מתקבצים יחד ונהיים הרבה יותר מרוכזים ומיוחדים.
האם יש אפשרות לגרסה חריפה?
כמובן! ניתן להוסיף פלפל חריף טרי אם אתם אוהבים חריף.
איך יודעים מתי התיבול מושלם?
הטעם צריך להיות מאוזן – חמיצות, מתיקות, חריפות ומליחות. תטעמו ותשחקו עם התיבול עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים
וזהו, אין עוד צורך לחכות! התחילו את הרפתקת הצ'ימיצ'ורי שלכם, שיהיה הפתעת הטעמים הכי מדהימה ולא תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם ברשתות חברתיות!