גלה את סוד עוגת סולת קוקוס תפוזים ארומה המושלמת

עוגת סולת קוקוס תפוזים ארומה

מי לא אוהב את הרגע שבו הוא פותח את התנור, מרים את המכסה ורואה עוגה גבוהה, רכה ומדיפה ריח של תפוזים וקוקוס? אנחנו נלמד כאן להכין עוגת סולת קוקוס תפוזים מדהימה, ממכרת ומעלפת, שתהפוך כל ארוחה לאירוע מושלם. זה מדהים איך עוגה כל כך פשוטה מכילה כל כך הרבה טעמים והרבה אהבה. הריח הזה שמתפשט בכל הבית, השפתיים שמתמלאות בטעם של רכות ונפלאות… עוגה זו היא לא סתם עוגה – היא מסע של חושים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

בכדי שנוכל ליצור את עוגת הסולת המושלמת הזו, נצטרך כמה מרכיבים בסיסיים, אבל הקסם האמיתי טמון בדרכים שבהן אנחנו משלבים אותם:

  • 250 גרם סולת (הכי טעים שיש)
  • 200 גרם קוקוס טחון (במוצאי קוקוס אמיתי כמובן!)
  • 300 גרם סוכר (או לפי טעמכם)
  • 4 ביצים (מומלץ חופשיות)
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי (שיהיה פרי גבוה ועסיסי)
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה (100 גרם)
  • קליפת תפוז מגוררת (כדי להוסיף טעם נוסף ומושלם)
  • תמצית וניל (לארומה משגעת)
  • שמן קנולה או שמן זית (גולש ליצירת אווריריות)
  • מעט מלח (לכמויות גדולות – פחות מלח, טעמים גבוהים)

מרכיבים חלופיים

אז לאלה מכם שמתכננים גירסה טבעונית או ללא גלוטן – יש לנו חדשות טובות! אפשר להשתמש בתחליפי ביצים כגון רסק תפוחים או זרעי צ'יה. לסולת ניתן לשלב קמחים שונים כמו קמח שקדים או קמח תפו"ח. פשוט כדאי להתנסות – כמה שיותר שדרוגים, כך יותר טעמים!

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל בתהליך המהנה והקל של הכנת העוגה!

  1. חוברים את הסולת עם הקוקוס ומניחים בצד.
  2. במקביל, מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהן תפוחות ורכות.
  3. מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים וכל שאר הרכיבים: אבקת סודה לשתייה, קליפת תפוז, תמצית וניל, שמן ומלח.
  4. לאטוס לאיזון בין נוזלים ומוצקים, מוסיפים את הסולת והקוקוס לערבוב.
  5. מערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד ומקבלים תערובת אחידה ואוורירית.
  6. משמנים תבנית ואופים ב-180 מעלות כ-45 דקות.
  7. לכם מגיע לחכות, להריח את הניחוחות המדהימים שמתפשטים בבית!
  8. במשך זמן האפייה, שימו לב האם העוגה הורדת היטב והשתמשו בעזרת קיסם בצדדים.
  9. ברגע שהעוגה מתחילה להתנפח ולהשחים, אתם יודעים שזה הזמן להוציא אותה.
  10. להניח להתקרר לפני החיתוך – כמובן אם אתם יכולים לעמוד בכך!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  המדריך המושלם להכנת לברק שלם בטעמים ייחודיים

שדרוגים ותוספות

העוגה הזו היא לא רק תלויה בעצמה! אפשר להוסיף לה כוס פירות יבשים כמו צימוקים או משמשים, לפזר אגוזים קצוצים על גבי העוגה או להוסיף ציפוי שוקולד מעל. ובכן, כשהעוגה מתקררת, אתם מוזמנים גם להכין סירופ תפוזים שימלא את חתיכות העוגה ברכות מענגת – זה פשוט מושלם!

שאלות ותשובות

איך נשמרת העוגה לאחר האפייה?
העוגה נשמרת מצוין במקרר בקופסה סגורה לשבוע. אם אתם רוצים לשמור אותה לזמן ממושך, מומלץ להקפיא אותה.

אפשר להחליף את הסולת בקמח רגיל?
כן, אפשר, אבל זה ישנה את הטקסטורה. הסולת נותנת לעוגה אווריריות ונפח.

איזה תפוזים כדאי להשתמש בהם?
תחפשו תפוזים עסיסיים, מתוקים, ולא מרירים. הם יוסיפו הרבה ארומה וטעם.

האם ניתן להשתמש בקוקוס ישן?
לא מומלץ. קוקוס יבש מדי עלול להפוך את העוגה לשמרית מדי, לכן, עדיף להשתמש בקוקוס טרי או חדש.

מה כדאי להגיש עם העוגה?
מיכל של שמנת מתוקה או כדור גלידה עשויים בהחלט להוסיף חוויית טעם נוספת.

אפשר להכין את העוגה יום קודם?
בהחלט! העוגה משתבחת לאחר יום ודואגת לגלות כל כך הרבה טעמים.

איך יודעים שהעוגה מוכנה?
תדקרו בעזרת שיפוד את העוגה. אם השיפוד יוצא יבש, העוגה מוכנה!

מה כדאי לעשות אם העוגה נשרפת?
אם הצלחתם לגלות זאת בזמן, פשוט כבו את התנור ולכו לראות טלוויזיה. אם היא חומה מדי מבחוץ, מכסים בנייר אלומיניום במשך האפייה.

למה התפוזים חשובים במתכון?
הם מוסיפים טעם רענן ועשיר – זהו החיוניים במרקם ובטעם הסופי של העוגה!

האם אפשר לשדרג את המתכון למתכון ללא סוכר?
בהחלט, ניתן להשתמש בסוויטנרים טבעיים כמו סוכר קוקוס או סירופ מייפל, למי שלא רוצה סוכר כתום!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קוביות צלי כתף עם תפוחי אדמה שכולם מדברים עליהן

מקומכם כאן כדי להבטיח לכם מתכון אגדי ושובה לב! אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים ברשתות החברתיות. אז מה אתן מחכות? בחלון של המשתילה תלכו למטבח ותתחילו לאפות!

Scroll to Top