גלידה קוטג' מדהימה – המתכון שיביא את הקיץ אליכם הביתה!
בואו נדמיין רגע את הרגע שבו אתם לוקחים כף מהקופסה של הגלידה, מוציאים ממנה את השחף הקרמי, מחכים בלב רטט בעוד האפשרות נמסה לאט בפה, השוקולד זולג פנימה, והקוטג' הוא הברווז המוזר שמוסיף קרם נוסטלגי לכל ביס. אנחנו כאן כדי לשוב במאה שנה אחורה וליצור ביחד "גלידה קוטג'" מושלמת, כזו שלא הוצעה לכם מעולם! אם אתם מחפשים משהו משגע, אגדי, ומעלף, הגעתם למקום הנכון! אז בואו נצא לדרך!
זמן הכנה, רמת קושי וכמובן – למי זה מספיק?
- זמן הכנה: 20 דקות (אם נחשב גם את זמן ההקפאה, אז 6-8 שעות).
- רמת קושי: קל.
- מנות: 6-8 מנות.
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם כמה מרכיבים פשוטים שיעשו את העבודה. העניין הוא להרגיש כאילו הכל בידיים שלנו, ובמקביל לדעת שהרפיעו על זה האמהות שלנו, הסבתות שלנו, ואפילו השפים שראו על מה מדובר.
- 300 גרם קוטג'
- 300 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 200 גרם סוכר
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפיות תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (או כל תוספת אהובה)
- מכונת גלידה (לא חובה, ניתן להקפיא גם בקופסה).
בתור אפשרויות נוספות, אתם יכולים לשדרג את המתכון על ידי שימוש בקוטג' במשקל קל יותר או שמנת צמחית עבור גרסה טבעונית. רעיון מעניין נוסף הוא להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס כדי להוסיף טעם קרמלי!
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמרכיבים כבר מוכנים, נגיע לחלק המרגש – שלבי ההכנה המושלמים של הגלידה!
- מניחים את הקוטג' בקערה גדולה ומוספים אליו את הסוכר, מיץ הלימון ותמצית הווניל.
- מערבבים היטב עד שהתערובת נהפכת לאחידה.
- בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא מקבלת קצפת רכה.
- מאחדים את קצפת השמנת עם תערובת הקוטג' בתנועות קיפול עדינות – בנדיבות ובאהבה!
- אם אתם רוצים, מוסיפים את השוקולד הקצוץ בשלב הזה ומערבבים.
- מעבירים את התערובת למכונת הגלידה ומקפיאים לפי ההוראות של המכשיר, או מעבירים לקופסה לפתח שכבת קרם במשך 6-8 שעות במקפיא.
עכשיו מחכה לנו סבלנות קטנה, אבל לא לדאוג – את הטוב ביותר תפסו בהצלחה
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשתהיו מוכנים, אתם יכולים לשדרג את הגלידה שלכם בשפע של תוספות. אם אתם אוהבים פירות, שדרגו את הגלידה עם תוספת של פירות יער קפואים, חתיכות פרי טרי או אגסים מסוכרים. תוספת של אגוזי לוז או קשיו קלויים יכולה למצוא את דרכם למנה שלכם כקראנץ' נהדר. ואם בא לכם להוסיף עוד טעמים, נסו את תוספת הלימון או גרגרי פירות יער לקישוט.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הגלידה בלי מכונת גלידה?
כן, בהחלט! אפשר לשים את התערובת בקופסה ולהקפיא במשך 6-8 שעות. חשוב לערבב את התערובת כל חצי שעה במשך 3-4 שעות כדי למנוע גבישים קפואים.
מה אפשר לעשות עם שאריות הגלידה?
שאריות גלידה הן מצרך נדיר! אבל אם אתם פתאום מוצאים את עצמכם עם שאריות, אפשר להשתמש בהן לסנדוויצ'ים של גלידה או מתכון לפנקייקs קוטג'!
האם הגלידה מתאימה לאנשים רגישים לגלוטן?
בהחלט, המתכון הזה נטול גלוטן. אפשר לשנות את המרכיבים לפי הצורך, אך יש לוודא שכל הרכיבים המשמשים אינם מכילים גלוטן.
כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?
הגלידה יכולה להחזיק במקפיא עד חודש – אם תשמרו אותה בכלי סגור ואטום.
אפשר להכין גרסה טבעונית?
ודאי! פשוט השתמשו בקוטג' טבעוני, שמנת מתוקה צמחית וסוכר קוקוס.
האם ישנן אפשרויות נוספות לדלל את המתכון?
כמובן! אתם יכולים להפחית את הסוכר או להוסיף תחליפי סוכר בהתאם לטעמכם האישי.
אפשר להכין את המתכון עם טעמים שונים?
כמובן! כל מה שאתם צריכים זה לשדרג את המיוועלים עם אפשרויות כמו קקאו, קפה, או אפילו טעמים מיוחדים. תיהנו לנסות!
האם אפשר להפוך את הגלידה לשייק?
בהחלט! פשוט ערבבו כוס מהגלידה עם חלב קוקוס או חלב שקדים והפכו אותו לשייק מדהים.
האם המתכון קלאסי של סבתא?
לא בדיוק, אבל זהו מתכון חדשני ודינמי שנשען על המסורת! הסבתות שלנו לא חשבו על כך, והן בהחלט היו מתרגשות.
יש רעיונות למנות לשלב עם הגלידה?
לכבוד הגלידה תוכלו להוסיף פירות טריים, עוגיות או פנקייקס הורסים!
אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה! הרגעים הקטנים האלה הם אלו שיביאו את הקיץ לבתיכם, אז תנו לעולם לגלות את הגלידה המדהימה שלנו!