דג אמנון בנינג'ה גריל – קיץ במרחק תיבול!
אתם יודעים את התחושה הזו, כשמגיעה עונת הקיץ, והריח של דג קלוי מתפשט באוויר? נכון, זה עושה סלט עם הטעמים שכל כך אהובים ומופלאים. דג האמנון הוא הבחירה המושלמת לכך, ואנחנו כאן כדי להוכיח לכם שזה הכי טעים שיש, ובקלות! אנחנו מתכוונים לרגש את החיך שלכם – אז התכוננו לארוחה מדהימה שתקפיץ לכם את הערב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הדג המושלם הזה, אנחנו נצטרך כמה מרכיבים פשוטים, אבל כאלו שמשדרגים את המנה לממדי אגדי. חשבו על דג נימוח במרגרינה בבית, עם טעמים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות! אז הנה מה שצריך:
- 4 פילטים של דג אמנון (כמובן, אם אתם מעדיפים דג אחר, זה גם בסדר)
- 2 כפות של שמן זית איכותי
- 1 כפית תיבלון לימון
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה (כדי שיהיה מרענן)
- 1 כפית שטוחה של כמון (מדהים!)
אפשרויות לתחליפים
אם אתם טבעוניים או מעדיפים להימנע מדגים, אפשר בהחלט לנסות עם נתחי טופו בטעמים של דג. פשוט מתבלים ברוטב סויה ושום ונהנים מאותו סטייל מדהים של צלייה בנינג'ה גריל. דג האמנון המתוק הזה פשוט מתמוסס בפה, ואין תחליף לרגע הנפלא הזה, אך אנחנו בהחלט מבינים את החשיבות של גיוון בתפריט.
שלבי ההכנה
ההכנה היא די פשוטה – אנחנו רוצים להפוך את זה למעלף עבורכם, אז בואו נתחיל:
- ראשית, אנחנו נשטוף את פילטי הדג במים קרים, נייבש אותם בעזרת נייר סופג.
- שמים בקערה את שמן הזית, תיבלון הלימון, השום, מלח, פלפל, כמון ופטרוזיליה. נערבב היטב.
- מרקדים את הדג בתיבול – חשוב שיכוסו כולם היטב! תשקלו להפשיל שרוולים, זה לא מאוד מלוכלך.
- מחממים את שלב הנינג'ה גריל בטמפרטורה גבוהה.
- כשהגריל חם, הניחו את פילטי הדג על רשת הצלייה.
- אם רוצים, התיזו מים על הדג אם אתם אוהבים טעמים רטובים.
- צלוי במשך 8-10 דקות מצד אחד, ואז משנה צד וצולים עוד 5-7 דקות.
- כאשר הדג מוכן, הוא צריך להיות רך וזהוב.
- גישו עם סלט ירקות רענן או אורז לבן. זה משגע! האלוהים של הקולינריה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את המנה, אתם יכולים להוסיף רוטב טחינה קל או לסחוט מעל כמה טיפות מיץ לימון עם נענע קצוצה. זה נותן למנה טוויסט נוסף שמרענן את הטעמים!
מרגישים חוויית אכילה עוצמתית? תוסיפו צדפות צלויות או חזות ברוטב מיוחל (תחביב של רגעים חושניים), או שמזמינים חברים לערב כמוך עם מבחר דגים!
שאלות ותשובות
האם דג האמנון מתאים לדיאטה?
דג אמנון הוא בעל ערכים תזונתיים טובים, הוא דל פחמימות ועשיר בחלבונים, כך שמומלץ לשלב אותו בדיאטות בריאות.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! אתם יכולים להתכונן עם התיבול ולהניח במקרר, ואז להכין בגריל כאשר תרצו להגיש.
איזה תוספות מתאימות לדג האמנון?
בין אם מדובר בסלט ירקות קיץ פריך או פירה מפנק – האפשרויות בלתי מוגבלות; הכל מסתדר בצורה מושלמת בצלחת.
אם נשאר דג, איך שומרים אותו?
שמרו על הדג במקרר בתוך קופסה אטומה במשך יומיים, הוא עדיין ישמור על טעמיו.
האם אפשר להמיר את הדג למשהו אחר?
בהחלט! דגים כמו סלמון או דניס מתאימים מאוד למתכון הזה גם.
מהי השיטה הכי פשוטה לבשל דג?
צליה היא אחת השיטות הפשוטות ביותר – שימו אותו על הגריל או במחבת טפלון, ותראו איך זה נמס בפה!
האם יש טיפים להכנה?
שימו לב לא לייבש את הדג במהלך הצליה ואפשרו לו להשחים עד שיתפוס צבע זהב יפה!
האם יש אופציות טבעוניות למתכון?
פשייכן מאוד! טופו, פטריות או חצילים יכולים להיות תחליפים מצוינים שצריכים לספוג את הטעמים בזכות התיבול האדיר.
מה הקטע עם הדג הזה?
דג האמנון הוא דג בעל טעמים מעולים והוא מאוד פופולרי, במיוחד בקיץ.
האם אפשר להכין את המנה על מנגל?
בוודאי! זה יוסיף טעם נוסף לדג והנגיעות המעושנות יפגשו בטעמים המתוקים של הדג.
אז בבקשה, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם! תנו לחברים שלכם ליהנות ממנו בדיוק כמוכם, ומי יודע, אולי גם תזכו בזכות מיוחדתיהם של אנשי המתכונים! בנו עליכם – זה הזמן לשתף ולפנק את חבריכם עם האגדי הזה של דג אמנון בנינג'ה גריל!