דג פוטית מתכון פשוט וטעים שישדרג את הארוחה שלך

"`html

דג פוטית מדהים בתוספת תיבול על גחלים

מי לא אוהב דגים עסיסיים על הגריל? ואילו דג פוטית נחשב למושלם לכל חובבי הים. הפוטית, הידועה בטעמיה העשירים, היא דג מאוד גמיש להכנה. האם דמיינתם כבר את הרגע בו אתם מוציאים את הדג הטרי מהגריל, מבנים נעים של עשן מתפשטים בכל עבר, וטעימות הראשונות תוקפות את החיך? המוחח לא יכול לדמיין את זה? אז תפסו את הסכין ואנחנו מתחילים!

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

פוטית היא פשוט דג אגדי! היא עשויה מתובלת בשום, לימון, וקצת שמן זית – דבר שמותיר תחושה של רגע חיים על השפתיים. גם אם אתם אינכם שפים מקצועיים, המתכון הזה מתאים לכם על הברווז!

הרכיבים הדרושים

  • 4 פילה דג פוטית טריים (כ-500 גרם כל פילה)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • לימון אחד סחוט
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופה לפי טעם
  • לתיבול נוסף: תיבול ים וסומק (לא חובה, אבל כדאי!)

יש לכם שאלה איזה פילה לבחור? אפשר לבחור בדג פוטית טרי או קפוא. חשוב לשים לב שהדג יהיה באיכות גבוהה. דג טרי נותן למנה טעמים נימוכים ומעלפים ששום דבר אחר לא יכול להציע!

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הפוטית בטופו או חציל על הגריל. זה יכול להציע טעמים שונים אך לא פחות משגעים! לכל חובבי מדע המזון, ניסוי תמיד טוב לארוחת ערב.

שלבי ההכנה

ביחד כאן, בכלל שלב הוא אתגר, והשלבים הם חלק מהכיף.

  1. חוצים את הפילים של הדג ומניחים בהם גולש מתנפנף של שמן זית.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שהשום שוחה בתוך השמן.
  3. סוחטים פנימה לימון אחד ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  4. תנו לתערובת להשרות את הדג לפחות ל-15 דקות – זה ייתן טעמים נימוחים.
  5. מחממים את הגריל לחום גבוה.
  6. עוברים לסטטוס של דגים על הגריל! לא לשכוח לא למרוח יותר מדי שמן, הדג מתאפק על הניקוי.
  7. אחרי כ-7 דקות, אם הדג נצפה והצבע שינה ל-עור שולט, הפכו אותו בזהירות.
  8. אחרי 7 דקות נוספות על הצד השני, הורידו אותו מהגריל והניחו לו לנוח 5 דקות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  לגלות את מתכון מרק עגבניות עם אורז שיעשה לכם חגיגה

בהצלחה! עכשיו, טבלו את הדג המפואר עם פטרוזיליה קצוצה סחוטה מלימון, ויהיה עליכם שמח.

תוספות או שדרוגים אפשריים

יש אינספור דרך לשדרג את המנה. תוספת כמו כוס מיץ סחוט משעועית מצמיחה את זה לרמה חדשה. אפשר גם להוסיף חתיכות חציל שנצלו באותו זמן – זה ללקק את האצבעות!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המתכון הזה בתנור?
כן, בהחלט! חום 200 מעלות צלזיוס יכול לעבוד מצוין.

מדוע כדאי להשתמש בפוטית במיוחד?
הדג טעים במיוחד עם בשר רך ומושלם להכנה בגריל.

מהם תוספות לאידיאל האישי שלי?
מלבד פטרוזיליה יש גם חסה פריכה, תפוחי אדמה בתנור או סלט ירוק מרענן.

איך יודעים אם הדג מוכן?
אם הוא נקרש לנחש בצורה חשובה, כשהוא כהה מבפנים – זה סימן מצוין.

האם יהיה אפשר להפתיע עם טעמים כמו זעתר?
בהחלט! זעתר ייתן לדג טוויסט מעניין ונעים של חוויה נמלית.

מה אם אין מנגל?
אין בעיה! ניתן להכין במחבת חמה עם טיפת שמן.

יכול להיות שהמנה תהיה חריפה מדי?
כדאי לשים לב לכמות השום והשמן ולהתאים לפי הטעם האישי.

האם יש צורך באחריות מיוחדת לדג טרי?
כן! דג באיכות גבוהה הוא הנדיבות של המנה, ותמיד לבדוק אם ניתן לקחת על הכוונה המתוקה.

מה דעתך על תיבול פרסי?
אני ממליץ לנסות! טעמים מזרחיים עם סומק מתאימים לדג כמו כפפה ליד.

איך להכער את המנה אם מישהו לא אוהב דג?
שמרו לו מנת סלט ירקות עם טחינה לארוחה משותפת.

כעת כשיש לכם את המתכון המדהים במיינדכם, אני מקווה שתכינו אותו לאירוח, משפחה או סתם יום חם ומיוחד. זכרו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות שלכם. באיזו שמחה באמת שאפם ייקחו את זה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה פירורים קרה ללא אפייה כשבא לך פינוק!

"`

Scroll to Top