דנבר קאט מתכון בתנור שיעשה לכם חשק לאכול

דנבר קאט בתנור – מה שצריך לדעת לפני שמתחילים

כאשר אנחנו מדברים על דנבר קאט, אנחנו מתכוונים לעוד מנת בשר מנה ה-מדהימה שאי אפשר להפסיק לחשוב עליה! מה-זה לקוח מהשף של מתכון בארוחת ערב, זה מתכון שנעשה ותמיד מצליח להפתיע את הטועמים בו בעושר ובטעמים שהוא מביא. לא משנה אם זה לארוחת חג או לארוחה משפחתית סתם ביום רביעי, אנחנו תמיד מצליחים להוציא ממנו את המיטב!

אתם תפסו את הכיוון, נכון? מדובר בבשר juicy, עטוי בתבלינים, עם קרום טעים שמוליך את הנשמה למקומות שמלאים בניחוחות משגעים. דנבר קאט מכינה באופן שמחזיר את הפוקנר למשך יומיים! ומי לא אוהב שהנה כל הבית מתמלא בניחוחות בישול?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כשתגיעו לקנות את החומרים כדי להכין את המנה הזו, תזכרו שאיכות הבשר היא דבר קרדינלי! אז בואו נראה מה אנחנו צריכים:

  • 1 ק"ג דנבר קאט (בשר כתף לא מיותר לפספס)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
  • 1 כף שטוחה כמון טחון
  • 1 כף שטוחה מלח גס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כוס ציר בקר (למי שחש בתעוזה להוסיף)
  • 1/4 כוס מים
  • תוספות אפשריות: ירקות כמו גזר, בצל או תפו”א, שיכולים לשדרג את המנה עוד יותר!

ולמקרה שתרצו לגוון במתכון – אפשר להשתמש בבשר עגל או עוף רזה כאלטרנטיבה בריאה יותר!

שלבי ההכנה

ובכן, הגיע הזמן להגיע לשיא ההכנה! הכנה של מנה חוויתית לא חייבת להיות דבר מסובך. רובנו יודעים לבשל, וההנאה להרגיש שאנחנו בשלנים במטבח – זה מה שחשוב. אז קדימה!

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מניחים את הדנבר קאט בעיריית תבנית עם ניגוד קבוע.
  3. קערה גדולה, מערבבים את השום, הפפריקה, הכמון, המלח ושמן הזית لتערובת אחידה.
  4. מורחים את התערובת על הבשר מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את ציר הבקר והמיים לתבנית.
  6. מכסים את התבנית בנייר כסף, ושמים בתנור.
  7. אחרי 1.5 שעות, מסירים את נייר הכסף ומבשלים לעוד 30 דקות נוספות עד שקבלת קרום יפה.
  8. מוציאים מהתנור, נותנים לבשר לנוח כ-10 דקות, ואז חותכים ומקשטים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  צלעות טלה בתנור עם תפוחי אדמה בנגיעת טעמים מיוחדת

חשוב לזכור: בשר אחד מהסוג הזה אוהב לנוח, אז תנו לו את הזמן! ולא לשכוח ללקק את האצבעות בסוף, זה ממש חובה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

שדרוגי המנה טומנים בחובם עולם שלם! אפשר להוסיף תפוחי אדמה או ירקות שורש לתבנית – עם סיום אפייה נפלא. ערכים תזונתיים יגיעו בשבריר מתוק של גלויים. אם תרצו להרגיש בריאים יותר, אפשר להגיש עם סלט ירוק טרי בצד. הסלט יאזן את השומניות של המנה ויפרוץ טעמים שונים שאין להם תחליף!

עוד אפשרות – למרוח על הבשר מחית חרדל או רוטב BBQ לחות נוספת שתקפיץ את הטעמים למעלה. לסיום, חומרי בסיס כמו שמן זית ותיבול תמצאו במקרר בהרבה בתים, לא מפתיע אם גם אצלכם!

שאלות ותשובות

מהו דנבר קאט?
הדנבר קאט הוא בשר שמתפרק משורש הכתף ומפורסם בעשייה הביתית, בשר עם חיפוי רך בטעם מיוחד, שתמיד מצליח לרגש אותנו.

למה צריך לחכות 10 דקות אחרי הבישול?
זהו השלב הקרדינלי, מכיוון שהוא מאפשר לסיבים בבשר להירגע, וכך הנראות וביס של המנה הרבה יותר מהמם!

איך אפשר לדעת אם הבשר מוכן?
בצעו חיתוך קטן ובדקו אם המיצים יוצאים בדרך רכה, אם כן – זה הזמן להוציא אותו, אחרת – תנו לו עוד קצת אהבה.

האם ניתן להשתמש באלטרנטיבות בשר שונות?
כמובן! אני ממליץ על עוף רזה כאלטרנטיבה, או אפילו טופו בשביל טעמים מסוגים שונים לגמרי – ממש אגדי!

באילו תוספות כדאי להשתמש?
תוספות כמו תפו"א וירקות שורש עם בישול ארוך, יעשו את העבודה.

איך שומרים על הבשר לאחר הבישול?
בשר שאינו אכלס בשתיים-שלוש מנות ניתן לשמור במקרר עד יומיים, אך מומלץ לא לחכות ליותר מזה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  דג נסיכת הנילוס מתכון שיעשה לכם חשק לבשל

מהו ציר בקר ואיפה להשיג אותו?
ציר בקר הוא נוזל מבושל מבשר ובושל עם ירקות,המגע העליון הזה הוא מה שהופך את הבשר להיי-פייאק מדהים. תמצאו אותו בחנויות מזון או לתוך קופסה במפעלים רבים!

האם המתכון מתאימה לנטורליזם תזונתי?
כמובן! ניתן לשנות את המרכיבים ולהמיר מנות תמלוליות בריאות אחרות, כמו חומוס או קימצ'י.

האם אפשר למרוח רוטב BBQ על הבשר תוך כדי בישול?
אכן, אמנם מעדיף להתחיל את הבישול ואז להוסיף את הרוטב לקראת הסוף, כדי לקבל את העושר המושלם!

באילו סלטים ניתן לשלב עם המנה?
סלט כרוב, סלט ירקות סלט פירות מוסיפים מינון נוסף של טעמים.

אז חברים, השמועה עשתה כבר סיבוב! הישנם אחרים שעליכם להסביר להם על דנבר קאט המהמם הזה? אם נהניתם מהמתכון המשגע, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולגרום לאחרים להיכנסות לעולם ה-מירקל של הבישול הזה!

Scroll to Top