האם 100 גרם בשר טחון קלוריות מפחידות? גלו עכשיו!

100 גרם בשר טחון קלוריות: מתכון לברביקיו בשרי מדהים

שום דבר לא משתווה לקול של בשר הנצלה על האש. זהו ריח משגע, הטעמים המעלפים והחום של הקיץ, שמביאים את החושים שלנו לפעולה. וברקע, כולם מתאגדים סביב המנגל, מחכים לטעום מהמנה הכי טעימה שיש. אם אתם רוצים להיות הכוכבים של האירוע, המתכון הזה עבורכם: קציצות בשר טחון על המנגל, שיביאו את כולכם לשיאים חדשים של טעם ומשוב ברשתות. יאללה, צאו לדרך עם מתכון מנצח!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול/צלייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

אחרי שהריח המדהים כבר מחלחל לתוככם, הגיע הזמן להחזיק ביד את כל הדרוש עבור קציצות הבשר. להלן המרכיבים שיכולים לעשות את ההבדל:

  • 500 גרם בשר טחון (חצי כבש, חצי בקר)
  • בצל קצוץ דק (ערך בינוני)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ביצה
  • פרורי לחם (כחצי כוס)
  • שמן זית לצלייה

אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, אפשר לשקול להחליף את הבשר לשיפוט של טופו או עוף – התוצאה עדיין תהיה אגדי!

שלבי ההכנה

ועכשיו, לתהליך הכנת הכדורים המשגעים האלה:

  1. מניחים את כל החומרים בקערה גדולה.
  2. לוחצים היטב עם ידיים על מנת להמיס את הרכיבים, מוודאים שלא נשארים גושים.
  3. מכסים את הקערה ונותנים לתערובת לנוח במקרר במשך 30 דקות.
  4. מקנים עיצובים לכדורים בעזרת הידיים, כמו קציצות בגודל אחיד.
  5. מחממים שמן זית על גריל או מחבת מקומצית.
  6. שמים את הקציצות על הגריל וצולים מכל צד עד שהן משחים.
  7. מגישים עם טחינה, סלט ירקות רענן, ולחמנייה חמה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  הכינו פנקייק ללא חלב בקלות ובמהירות!

הכנתם את הכל? עכשיו הגיע הזמן להרגיש את הפרPresentation exceptionally, ולהפתיע את כל החברים!

שדרוגים ותוספות

הקציצות האלה יכולות לגדול ולצמוח ככל שתרצו! על מנת לשדרג את המנה, אתם יכולים:

  • להוסיף גבינת פטה קצוצה לתוך התערובת.
  • לגרר לתוך הקציצות ירקות מגורדים כמו גזר או קישוא – רענן ואפשרי.
  • להכין רוטב טחינה עם שום סחוט ודחוס – ישים את המנה לשיאים חדשים.
  • ללכת על פירות מתוקים כמו אננס קלוי – חגיגה בטעמים!

שאלות ותשובות

בכמה קלוריות יש ב-100 גרם בשר טחון?
בשר טחון מכיל בין 250 ל-300 קלוריות ל-100 גרם, בהתאם לסוג הבשר ונעשה לאור עיבודו.

איך אני יודע אם הקציצות מוכנות?
אם הקציצות ישחימו מכל הצדדים והן מגיעות לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס, הגיע הזמן להגיש!

האם אני יכול להשתמש בבשר רזה יותר?
בהחלט, הבחירה בבשר רזה יכולה להוריד את הקלוריות בשיעור משמעותי ועדיין להשאיר את המנה מאוד טעימה.

אפשרי להכין פתרון טבעוני?
כן! במקום בשר טחון, תוכלו להשתמש בשעועית שחורה מבושלת או טופו טחון.

מה ניתן להגיש לצד הקציצות?
סלט ירקות, ציזיקי או חלה הם חברים טובים לקציצות הללו!

האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בוודאי! תכינו את הקציצות כמה שעות לפני ותחזיקו במקרר עד הזמן לצלייה.

האם ניתן להקפיא קציצות?
בהחלט! הקפיאו בקופסאות אטומות והשאירו לשמר את הטעם למשך חודשיים.

איך שומרים על הקציצות רכות?
הוספת ביצה ופרורי לחם עוזרת לשמור עלמרקם רך ועסיסי.

מה איתך כמנה עיקרית בזמן אירוח?
קציצות הבחירה שלך הן אידיאליות לאירוח, מגישותסביצרה של אוכל קליל עם סלטים ומשקאות קיציים.

מה מאפשר לגוון את הטעמים בקציצות?
לא להתבייש לנסות עשבי תיבול שונים ומסמכים, דוגמת טימין, אורגנו או אפילו רוטב סויה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עונג של טעמים: מתכון לצלי בשר בתנור שמהמם

בסופו של דבר, מדובר במתכון פשוט, מהיר, וממכר עד מאד שכולם ירצו לקחת מהשולחן. אתם תרגישו את הקסם שמתרחש במטבח שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים, וגם להפיץ אותו ברשתות החברתיות. שיהיה לכם בתיאבון!

Scroll to Top