הכינה בקלות סטייק פרגית בנינג'ה כמו שף מקצועי!

סטייק פרגית בנינג'ה – המתכון המושלם לערב משפחתי!

אין כמו ערב של בישול טוב, שכולל ריחות מדהימים שעוטפים את הבית, טעמים ממכרים ומסביב לשולחן את כל האנשים האהובים עלינו. אז אם אתם מחפשים את המתכון שיגרום לכולם להחמיא לכם עד השמיים וגם יגרום לאנשים ללקק את האצבעות, הגעתם למקום הנכון! סטייק פרגית בנינג'ה שלנו הוא לא רק מעלף – הוא גם קל הכנה, תהליך שמביאה להכי טעים שיש! דמיינו את המיצוי הנפלא של התבלינים, את הפריכות של החיצוניות לעומת העסיסיות הפנימית. אז קדימה, בואו נניח את השף והמטבח למבחן!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4 אנשים

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן הבישול: 15 דקות
  • רמה: קל, אידיאלי גם למתחילים.

הרכיבים הדרושים

כמו בכל מתכון מדהים, כך גם כאן, איכות הרכיבים משפיעה על התוצאה הסופית. מהנסיון שלי, כדאי להשקיע ברכיבים טובים שיביאו לסטייק האגדי שלכם את הטעמים המושלמים!

  • 4 פילה פרגית במשקל של כ-600 גרם
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון (לא חובה, למי שאוהב).

ולהשלמת התמונה, אפשר להוסיף ירקות כמו קישואים, בצל או גזר לצד הסטייק, שיתבשלו בתנור יחד עם הבשר ויהפכו את המנה לעוד יותר מרעננת ומלאה.

הכנה חלופית

למי שמחפש גרסה טבעונית של המנה או גרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את הפילה בעוף בסויה ולא להוסיף קמחים לסלטים. כמו כן, אם תחפשו דרך לשדרג את המנה – קומבינציית ירקות צלויים תוסיף המון טעמים ותשדרגו את המגש למעמד המלכה שלו!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קדירת פרגיות מושלמת שתפנק את כולם

שלבי ההכנה

בשום פנים ואופן אל תחששו! הבישול בנינג'ה הוא יותר קל ממה שאתם מדמיינים. עם ההנחיות הנכונות, אתם עומדים להיות הכוכבים של הערב.

  1. נקו היטב את פרגית והניחו בהגשה.
  2. במ Bowl, ערבבו את שמן הזית, שום קצוץ, מיץ לימון, פפריקה, מלח, פלפל וכמון.
  3. שפכו את התערובת על הפילה וודאו שהבשר מצופה היטב. ניתן להשרות שעה לפני הבישול עבור טעמים יותר עשירים.
  4. חממים את מתקן הטיגון של הנינג'ה על טמפרטורה גבוהה (שילוב טורבו אם קיים).
  5. שמים את הפילה בתוך מתקן הטיגון ומבשרים בעדינות.
  6. בשלו על טמפרטורה גבוהה כ-8-10 דקות מכל צד, עד שהסטייק מקבל צבע חום עז!
  7. בדקו שהסטייק מבושל בפנים ומעט רך – זה המושלם!.
  8. הוציאו הנחשוב את הסטייק מהנינג'ה והניחו למנוחה בזמן של כ-5 דקות.
  9. פורסים ומניחים על צלחת בעיצוב מרשים.

חכו רגע! זכרו שהשלב האחרון הוא לא פחות חשוב. इसकी 10-5 דקות מנוחה מאפשרות לסטייק להעביר את הטעמים בין השכבות השונות והופכות אותו לעסיסי יותר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הערב שלכם יכול להשתדרג במובנים אינסופיים. ניתן להוסיף לצד הסטייק צלחת סלט ירקות מרענן, לשדרג את הטעמים עם רטבים מיוחדים כמו טחינה או איולי שום, ואפילו להציע פירה בטטה או אורז עם ירקות בתור תוספות. ומה לגבי קינוח? קינוח קל כמו סלט פירות טריים ייתן לכם סיום מתוק, שלא תשכחו.

שאלות ותשובות

האם צריך לחמם את הנינג'ה לפני הבישול?
בוודאי! כדאי לחמם את הנינג'ה כדי שהסטייק יתחיל מתהליך הבישול עם חום גבוה.

אפשר להכין את המתכון בגרסה ללא גלוטן?
כן! השמן, התבלינים והעוף כולם ללא גלוטן, כך שאין בעיה.

מה אם אני לא אוהב פפריקה?
ניתן לשלב תבלינים אחרים כגון רוזמרין, טימין או תבלינים חריפים, הכל לפי הטעם שלכם!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת פאדג שוקולד רון יוחננוב שמשגעת את הרשת

כמה זמן צריכים להשרות את הפרגית לפני הבישול?
אפשר להשרות אותה לפחות 30 דקות, אבל שעה זה אידיאלי להעצמת הטעמים.

האם זה אפשרי לבשל את הסטייק גם בטוסטר אובן?
בהחלט! אפשר לבשל אותו בטוסטר אובן על טמפרטורה בינונית עד גבוהה על מנת להשיג תוצאה דומה.

האם ניתן להקפיא את הסטייק אחרי הבישול?
כן, תוכלו להקפיא את הסטייק – אם תוודאו שהוא סגור היטב בשקית אטומה, טעמים ימנעו בריחה.

מהם הירקות המומלצים בצד המנה?
אהבתי אישית להוסיף קישואים וגזר צלויים, הם גם משדרגים וגם מוסיפים צבע!

האם הסטייק יכול להיות מוצלח גם במחבת רגילה?
חד משמעית! מחבת ברזל יצוק תיתן תוצאות מצוינות – היא שומרת חום טוב והנתח יישאר עסיסי.

כמה זמן לוקח לבשל את הסטייק במחבת?
כ-5 דקות מכל צד על חום גבוה. יש לשים לב שהוא לא יתייבש!

אם נותר לי סטייק, איך ניתן לקלף אותו?
אתם יכולים לחתוך אותו ולהוסיף אותו לסלט, או לשתף אותו בסנדוויץ' עסיסי.

אני מקווה שנהנתם מהמתכון הזה! אם הצלחתם אותנו ועדיין לא שיתפתם, חסר לכם הסטייק המושלם שישנה את כל מה שאתם יודעים על בישול – אז קדימה, שתפו, הפיצו וחפשו עוד השראות מגניבות ברשתות החברתיות!

Scroll to Top