הכירו את קציצות בשר ברוטב עגבניות ב-10 דקות!

"`html

קציצות בשר ברוטב עגבניות – מתכון מנצח

כאשר אתם חושבים על מנה שתשאיר את כולם עם פה פעור, קציצות בשר ברוטב עגבניות הם התשובה המושלמת. זהו מתכון מדהים שמחבר בין הטעמים של בשר עסיסי ורוטב עגבניות עשיר, ברוטב שהופך את הקציצות למעלפות וטעימות בטירוף. אני בטוח שכאשר תכינו את המתכון הזה, תצטרכו להכפיל כמויות כי כולם ירצו עוד! פתאום הסטנדרטים לחיים השתנו, ולא תוכלו לחזור לאחור. קציצות בשר ברוטב עגבניות הן לא סתם מנה, אלא זו עבודת אומנות של טעמים, מרקמים והנאה בלתי נגמרת.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקציצות המושלמות עם הרוטב, אנו נצרך לערוך את רשימת הקניות שלנו. זה מה שאנחנו צריכים:

  • 500 גרם בשר טחון (בקר או טלה)
  • 1 בצילה גדולה קצוצה דק
  • 2 קוביות שום קצוץ
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 ק"ג רוטב עגבניות (ניתן גם להכין בבית)
  • 2 כפות שמן זית

מרכיבים חלופיים

מעוניינים בגרסה טבעונית? אל דאגה, אפשר להחליף את הבשר בקציצות מבצק עשוי חומוס או עדשים. למי שרוצה גרסה דלת פחמימות, ניתן להמיר את פירורי הלחם בקמח שקדים.

שלבי ההכנה

בואו נצא לדרך עם הכנת הקציצות. ההכנה קלה ומהירה, ואפשר להרגיש את התהליך אפילו לפני שהמנה מוכנה!

  1. שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומוסיפים את הבצלה הקצוצה, השום, הביצה, פירורי הלחם והפטרוזיליה.
  2. מתבלים בכמון, מלח ופלפל ולוחצים היטב על התערובת – עד שהכל מתאחד.
  3. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות בגודל בינוני ומניחים בצד.
  4. מחממים שמן זית במחבת עמוקה על חום בינוני.
  5. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות (כ-5-7 דקות). בעיני זה הזמן האידיאלי להרגיש מופלא, והמראה שיהיה לכם יכול לגרום לכם ללקק את האצבעות!
  6. לאחר שהקציצות מוכנות, מוסיפים את רוטב העגבניות למחבת ומביאים לרתיחה.
  7. מבשלים עוד כ-10 דקות על חום נמוך, כדי שהטעמים יתאגדו.
  8. מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה מלמעלה והלבבות של כולם יתחילו לרוץ!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קיש עגבניות שרי וגבינת עיזים שכבש את הלבבות

תוספות או שדרוגים אפשריים

למה לא להפתיע ולהוסיף משהו נוסף? להלן כמה רעיונות למי שרוצה לשדרג את הקציצות:

  • אפשר להוסיף גבינת פטה לגרסה עונגית יותר.
  • קצת זיתים או קופסאות קטנות של קונפי שום יכולים להוסיף טוויסט מעניין.
  • שילוב של ירקות דקיקים שיתווספו לרוטב כמו קישוא או פלפל אדום, יכולים להפוך את המנה לעל מנה בריאה ומגוונת יותר.

שאלות ותשובות

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן קציצות שנשארו?
לאחר שהקציצות התקררו, כדאי לאחסן אותן בכלי אטום במקרר. הן יחזיקו מעמד 3-4 ימים. ניתן גם להקפיאן עד כחודש.

האם אפשר להכין קציצות מראש?
בהחלט! ניתן להכין את התערובת ולשמור אותה במקרר יום לפני ההכנה. זה גם יחסוך בזמן וגם יאפשר לטעמים להתמזג.

מה לעשות אם התערובת יוצאת רטובה מדי?
אם מרגישים שהתערובת רטובה מדי, אפשר להוסיף מעט פירורי לחם או אגוז קצוץ.

אילו מטבלים יימצאו מתאימים?
אוכלים יכולים לבחור בין טחינה, רוטב יוגורט עם סלט, או סחוג חריף עז. כל אחד יכול לבחור את המתובל המושלם לו!

האם יש טיפים להפיכת הקציצות לעסיסיות יותר?
ההמלצה שלי היא להוסיף מעט שומן – כמו בשר טחון שומן יותר ולהקפיד לא לבשל יתר על המידה.

אילו תוספות לירקות יהיו מצוינות?
אפשר להשרות את הקציצות בירקות קצוצים כמו גזר, קישואים או אפילו תפו”א חלה בצד – זה יוסיף הרבה טעמים!

איך אפשר לצמצם את הסוכר ברוטב העגבניות?
אפשר להכין רוטב עגבניות טרי, ולהשקיע במרכיבים כמו עשבי תיבול, פלפל חריף וקצת כמון, שיביאו טעמים עשירים בלי הוספת סוכר.

מה אני יכול לשים במקום פירורי לחם?
אופציות כמו קמח חומוס או אפילו קמח שיבולת שועל משמשים כתוספת מעולה לסוד שמירה על מרקם עשיר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  צלי כתף עם ירקות שורש בתנור - מתכון מנצח!

איך יודעים שהקציצות מוכנות?
קציצות מוכנות כאשר הן משחימות היטב בחוץ, אולם כשטועמים עם מזלג או חלבון, הן לא נראות נוזליות בפנים.

האם קציצות יכולות לשמש כמנה עיקרית?
בהחלט! הן יכולות לשמש כמנה עיקרית לצד פסטה, אורז או כל תוספת אחרת אהובה, ובמקרה זה להרים את כל המערכת למעלה.

אני מקווה שתהנו מהמנה המעלפת הזו. אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות ולאפשר למישהו אחר ליהנות מהקציצות המדהימות שלכם!

"`

Scroll to Top