המדריך המושלם להכנת סלט עלי תרד טעים

סלט עלי תרד במרינדה מפתיעה עם אגוזים קלויים וגבינת פטה

מי יכול לעמוד בפני סלט עלי תרד מרענן, שהופך את כל הארוחה לחוויה מדהימה? מדובר בסלט שלא רק משגע את החיך, אלא גם משדר אור וטריות על השולחן. הוא עלם לעיתים קרובות כמנה צדדית, אבל הוא כל כך טעים, שאפשר לרצות אותו גם כמנה עיקרית. סלט זה עמיד בפני שינויים – אתם יכולים להחליף רכיבים, להוסיף טעמים ואפילו לשדרגו, וכל זאת מבלי לאבד את החמימות והאהבה של אוכל ביתי.

אז בואו להיכנס לעולם המרתק של הסלטים. סלט עלי תרד הוא פריט חובה בכל מסיבה, ארוחה משפחתית או סתם כשאתם רוצים לנשנש את הדבר הכי טעים שיש. עם כל הביס אתם תרגישו שצנחו לכם מהשמיים עלי תרד מלאים במרינדה אגדי, אגוזים קלויים שיתפרצו בטעמים ונגיעות גבינת פטה אשר יפנקו כל חיך. אם אתם אוהבים גוון אישי ושחקן משנה מהסוג הזה – אתם במקום הנכון.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות המתכון מספיק

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך הצעדים המופלאים של ההכנה, כדאי שנכיר את המרכיבים שנדרשים כדי להוציא את הטעמים הללו למסלול.

  • 200 גרם עלי תרד טריים (בהחלט חייבים להיות טריים!)
  • 100 גרם גבינת פטה (עדיף מפוררת, יותר טעים ונעים)
  • 50 גרם אגוזים קלויים (בהחלט אפשר ללבבות אגוזי מלך, כמו גם פקאנים)
  • 2 כפות שמן זית איכותי (הכי טוב שיש)
  • 1 כף חומ balsamiko
  • 1 כ teaspoon דבש (לא מתהדרים במלח כאן)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

כמובן שאפשר לשדרג את הסלט הזה לפי ההעדפות האישיות. אם אתם רוצים ולפעמים מתחשק לכם משהו אחר, ניתן להוסיף גם קסטרו, רצועות פלפל קלוי או גרגרי רימונים! עכשיו כשהרכיבים פשוט טריים, בואו נתחיל להכין!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף בסיר בישול איטי - המתכון שישנה את הארוחות שלך

שלבי ההכנה

בכל פעם שאני מכין את הסלט הזה, אני מגלה כמה הוא מהיר ופשוט. בואו נצא לדרך.

  1. שולים את עלי התרד תחת מים קרים לסילוק כל לכלוך.
  2. מעבירים את עלי התרד לקערה גדולה.
  3. קולים את האגוזים במחבת עם טיפה שמן על חום בינוני עד שהם משחימים ומפיצים ריח מהמם.
  4. מניחים את האגוזים הקלויים על תרד.
  5. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, חומ balsamiko, דבש, מלח ופלפל.
  6. יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים בעדינות כדי לא להקריס את עלי התרד.
  7. מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת ומערבבים שוב בעדינות.
  8. גם אם אפשר ללקק את האצבעות – טוב לשרת הכל מיד!

אפשרויות נוספות ותוספות

כמו הרבה מתכונים, גם את הסלט הזה אפשר לשדרג עם טעמים נוספים. ניתן להוסיף פיסת עוף בגריל, טונה או אפילו קטניות מבושלות בשביל למלא ולהפוך אותו למוקד הארוחה. אם רוצים לעודד בריאות, אפשר לשקול להחליף את הגבינה ביוגורט טבעי או גבינת מסקרפונה חלופית ומפתיעה.

וכמובן, אוהבי החריפים יכולים לשפוך פנימה גם פפריקה מתוקה או חריפה. זה עוקף לא רק את תודעת הטעם, אלא גם מעלה את כל החוויה למדרגה עליונה, כמעט משגעת.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום גבינת פטה?

אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה או גבינת חלומי. גם טבעונים מוזמנים לשים טופו מרוסק או אפילו גבינת קשיו!

האם אפשר להכין סלט זה מראש?

בהחלט! אומנם מומלץ שלא להוסיף את הרוטב והגבינה עד לסמוך למועד ההגשה, אבל אפשר לחתוך את עלי התרד ולהכין את הרוטב ולשמור במקרר.

מה עושים אם אין עלי תרד?

אל תדאגו! עלי חסה רעננים יכולים להוות תחליף מצוין. גם עלי רוקט יוסיפו לסלט טעם ומרקם טעים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת מייפל בחושה עם שמנת חמוצה שתשגע אתכם

האם הסלט מתאים לגידול ילדים?

בהחלט! יש בו רכיבים בריאים והמנחם הוא בצורה נהדרת – אפילו הם לא ירגישו שהם אוכלים מוצר בריא.

מה עושים עם אגוזים לא קלויים?

אפשר לקלות אותם במחבת חמה עם קצת שמן במשך כמה דקות עד שמקבלים צבע זהוב.

האם יש שיטה לקליית אגוזים ייחודית?

שיטה מפתיעה היא להשתמש במיקרוגל – שמים בכוס סיבית ואופים למשך מספר שניות, מתהדרים כל דקות.

מה חשוב לדעת על תיבול הסלט?

אף פעם אל תהססו לתבל כמה שיותר! אם אתם רוצים לטפול אותו, הוסיפו יותר דבש או מלח.

האם לסלט הזה יש תועלות תזונתיות?

לגמרי! תרד עשיר בויטמינים ומינרלים כמו ברזל, ויש בו ערך קלורי נמוך, כך שהוא מתאים מאוד לדיאטות!

מהי ההמלצה שלכם משלי על העונה המומלצת להכנת סלט?

מומלץ להכין אותו בעונות המעבר, כשישידור עלי תרד טריים בשווקים, אבל אפשר להכין אותו בכל זמן.

למה מלחים כל כך חשובים?

מלח מוסיף לעיתים tonus. אפשר אפילו לגרוס קצת אגם ים!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה בעצבאי your friends, הם פשוט לא יכולים להפסיד את דבר כזה מדהים!

Scroll to Top