לחם בנינג'ה גריל – מתכון מדהים, מושלם וממכר!
לאחר ימים ארוכים של עבודה, אינספור משימות שלא נגמרות ותחושת לחץ מצטברת, מה יותר טוב מלחם טרי, חם ופריך שמגיע ישר מהנינג'ה גריל? מדובר במתכון שנשמע בהתחלה מאתגר, אך בסופו של דבר תופתעו כמה שזה כל כך פשוט. והכי טוב? אתם לא צריכים להיות שפים מקצועיים כדי להצליח בו! כשאתם מכינים לחם כזה, הבית מתמלא בניחוחות מרגשים, וחובבי הלחם שבחבורה (ובינינו, מי לא אוהב לחם?) יתחילו לצוף על פני השטח! לילדים, למבוגרים ולכל מי שאוהב ביס מהולל של לחם איכותי – זה הזמן שלכם לנסות את המתכון הזה.
זמן הכנת המתכון ועובדות עיקריות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8 פרוסות לחם
הרכיבים הדרושים
הנחיות לבחירת רכיבים איכותיים הם מרכיב חשוב בהצלחה של כל מתכון. אנחנו משתמשים במרכיבים טריים על מנת לקבל תוצאה מדהימה. אז מה יש לנו כאן?
- 500 גרם קמח חיטה לבן (אפשר לשלב גם קמח מלא אם אתם מעדיפים)
- 10 גרם מלח
- 10 גרם סוכר
- 10 גרם שמרים יבשים
- 350 מ"ל מים פושרים
- 30 מ"ל שמן זית (ותוספת למריחה)
בנוסף, כדאי לדעת שניתן לשדרג את הלחם עם תוספות מצוינות כמו זיתים, אגוזים, או תבלינים. כל מה שיש לכם במטבח יכול להפוך את הלחם למשהו אגדי שלא תרצו להפסיק לאכול! לדוגמה, הוספת זיתים תיתן ללחם אפקט טעים ביותר שמשגע. דמיינו את הטעמים הים תיכוניים שמתמזגים בסוף במילה אחד – מושלם!
שלבי ההכנה
עכשיו כשהתכוננו עם כל הרכיבים הדרושים, הגיע הזמן להתחיל בגישת הכנה. שימו לב, מדובר בכמה צעדים פשוטים שיובילו אותנו לתוצאה מעלפת.
- בקערה גדולה, נערבב את הקמח עם המלח, הסוכר ושמרים כדי לוודא שהמרכיבים מתערבבים היטב.
- אחרי שמערבבים את החומרים היבשים, נוסיף את המים הפושרים בהדרגה ונערבב עד שהקמח סופג את הנוזלים.
- נוסיף את שמן הזית ונטחן היטב את הבצק בעזרת הידיים, עד שהוא הרגיש חלק ולא דביק.
- נכסוף את הבצק לכדורה ונניח אותו בקערה מכוסה בניילון נצמד, שיתפוס ינשוף של חום בסביבה שלו במשך שעה.
- אחרי הבצק שהכפיל את עצמו, נוציא אותו בעדינות על משטח עבודה ונעצב אותו בכיווים של לחם. הנה את הטופס שלכם, אתם יכולים לשמש אותו בכל צורה שתרצו!
- נניח את הלחם על רשת כדי שיתפוס עוד 20 דקות לפני שנכניס אותו לגריל שלכם.
- נחמם את הנינג'ה גריל על טמפ' של 200 מעלות ונניח את הלחם על המשטח הגריל. נעשה זאת כ-25 דקות או עד שהלחם ישחים.
- כאשר הלחם מוכן, ניתן לו להתקרר על רשת כדי לשמור על הפריכות שלו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
דמיינו לחם טרי, פריך ובתוספות של גבינת פטה, עובי זית שחור שמנוני, או רוטב עגבניות עשיר. האם חשבתם על המהדורה של לחם שאתם מכינים? שדרגו את מנה שלכם עם בין אם זה בצורת גבינת שמנת עם עשבי תיבול, או לחם צהוב עם קונפי שום. מהנסיון שלי, אפשר גם להכין לחם זיתים או אגוזים שמוסיפים טעמים משגעים. המפתח הוא להיות יצירתיים!
שאלות ותשובות
למה להשתמש בנינג'ה גריל ולא בתנור רגיל?
הנינג'ה גריל מחמם בצורה אחידה ובמהירות, מה שנותן ללחם את הנגיעה המושלמת של פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. כשאתם רוצים לחם במיטבו, זו הבחירה הנכונה.
האם ניתן לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית?
כמובן! כל מה שצריך זה להחליף את השמנת עם שמן קנולה, והשמרים אפשר גם להחליף בשמרים טבעיים.
מה אם אין לי קמח חיטה?
אם יש לכם קמח חלבון גבוה או קמח תפו”א, אתם בהחלט יכולים להשתמש בהם. רק תוודאו לצמצם את הנוזלים בהתאם.
כמה זמן אפשר לשמור לחם אחרי ההכנה?
הלחם הזה נשאר טעים במשך שלושה עד חמישה ימים בסביבה יבשה. ודאו לשמור אותו בשקית אטומה או בקופסה.
מדוע הלחם לא תפס צורה?
יכול להיות שהשמרים היו לא פעילים או שהבצק לא נשאר מספיק זמן לתפוס. התעקשו על טמפרטורת החדר דיה לתפיסת הבצק.
איך לבדוק אם הלחם מוכן?
אם הלחם שומע כאשריכים על תחתיתו, הוא מוכן. מתן לך הנפילה עם פטיש זו דרך טובה לדעת.
האם אני יכול להקפיא את הלחם?
בהחלט! מרפדים היטב, מכניסים לשקית או קופסה. יהיה לכם לחם טעים באורח יציב!
מה עוד ניתן להוסיף ללחם?
תוספות כמו עגבניות מיובשות, פיתה או תבלינים יכולים לשדרג את הטעם פי כמה!
האם אפשר להכין את הלחם ללא שמרים?
אפשר להשתמש בסודה לשתייה כחומר התפחה, אבל סוג הלחם יהיה שונה. יש לערבב את סודה עם החומץ או הלימון.
איך אפשר לוודא שהלחם יישאר אוורירי?
שימו לב ללישה טובה והשהיה ללא הפרעה. ככל שיותר חמצן ייכנס לבצק, כך הלחם יהיה גבוה יותר.
כך, חברים, אנחנו מתקרבים לסיום המדריך הזה על לחם בנינג'ה גריל. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה – זה הזמן להרשים ולגרום לכולם ללקק את האצבעות! בהצלחה ובתיאבון!