המתכון המושלם לבס בתנור שישגע אתכם

"`html

בס בתנור: מתכון מדהים שלא תצליחו להפסיק לאכול!

בתחום הקולינריה, לא כל יום אנחנו נתקלים במתכון שמשאיר אותנו המומים. השילוב של דג טרי, תיבול נכון ואפייה בתנור, יוצר מנה שהופכת כל ארוחה לחגיגה. כאשר אנו מכינים בס בתנור, אנחנו מגלים שכל פרוסת דג היא פשוט מעדן אגדי שממש נמס בפה.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 60 דקות
  • רמת קושי: קלה до בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

ההכנה מתחילה בבחירת דג הבס הכי טרי שיש. כשרואים אותו בחנות הדגים, אפשר לעמוד מולו בשקט ולהרגיש מרגש. הסכין שנכנסת אל תוך הבשר הזך שלו, והידיים שלנו, כשאנו מכינים אותו עם כל כך הרבה אהבה, מייצרות סיפור חדש. אז בואו נתחיל להכין את המנה המושלמת הזו.

הרכיבים הדרושים

  • 1 דג בס, במשקל של כ-1 ק"ג (אפשר גם דג אחר לפי ההעדפה)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 פרוסות לימון
  • 2 כוכבי אניס (לגוונים של טעם, אם רוצים)
  • רצועות תפו”א או ירקות (בתוספת למנה)

שדרוגים אפשריים למתכון הללו יכולים להיות החלפת השום בזנגביל, או הוספת תיבול מזרחי כמו כמון או פפריקה, שיביאו טעמים מפתיעים. כמו כן, אני ממליץ להשתמש בתה ירוק במקום מיץ הלימון, למי שמעוניין במשהו קצת שונה ובעל ניחוח מרענן.

שלבי ההכנה

וכך מתחילים את המסע שלנו לעבר המנה המושלמת.

  1. חוממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את דג הבס על תבנית אפיה, מקפלים את הקצוות של הדג כדי לשמור על עסיסיות.
  3. בקערה קטנה מערבבים שמן זית, שום, פטרוזיליה, מיץ לימון, מלח ופלפל.
  4. משרים את הדג בתערובת למשך 20 דקות.
  5. מתבלים את הדג במלח ופלפל נוסף לפי הטעם.
  6. מניחים את פרוסות הלימון והאניס על גבי הדג.
  7. מניחים בסביבת הדג את רצועות הירקות/תפו”א.
  8. אופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד שהדג מתקלף עם מזלג.
  9. מוציאים מהתנור ומתן לדג לנוח במשך 5-10 דקות לפני ההגשה.
  10. מניחים את הדג על צלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  דג לוקוס בתנור מתכון ב10 דקות ששיגע את הרשת

תוספות ושדרוגים

עכשיו כשיש לכם את הבס המדהים, אפשר לשדרגו עם כמה רעיונות מעניינים! רוצים לתת לדג טאצ’ מעניין? הוסיפו פירות יבשים כמו תאנים או צימוקים לתבשיל, הם יוסיפו מתיקות טבעית שלא תצליחו להפסיק לאכול. אפשר גם להוסיף קונפי שום, שמביא טעמים עשירים.

אם אתם רוצים להפוך את המנה לבריאותית יותר, שקלו להרתיח את הירקות לפני האפייה, כך שיקבלו את כל הטעמים המנצחים של הדג, ועדיין יישארו פריכים ומרעננים וגם בריאים.

שאלות ותשובות

איזה דגים נוספים אפשר להשתמש במקום הבס?
ישנם דגים רבים שהתוצאה איתם תהיה מצוינת, כמו דג סלמון, דג דניס או אפילו דגי לבן. כל אחד מביא עמו את הטעמים הייחודיים שלו.

האם ניתן לאפות את הדג עם תוספות אחרות?
מובן! אתם יכולים לשלב עם הדג גם תפוחי אדמה, קישואים או גזר. כאלה שאוהבים פסטה יכולים לרענן את המנה עם פסטה מקמח חיטה מלאה לצד הדג.

איך אני יודע אם הדג מוכן?
כאשר הבשר של הדג מתקלף בקלות עם מזלג, זה סימן שהוא מוכן. גם הריח נהיה משגע!

האם זה מתכון שאפשר להכין מראש?
כן! אפשר להכין את הדג עד לשלב האפייה ולשמור במקרר למשך כמה שעות. כשתגיעו הביתה פשוט זכרו להכניס לתנור.

האם צריך להשרות את הדג בתערובת?
זה בהחלט מוסיף טעמים. אם אין לכם זמן, אפשר לדלג על השלב, אך המנה תצא בסיסית יותר.

מה לעשות אם הילד לא אוהב דג?
קשה להאמין, אבל ישנם ילדים שפתאום יתאהבו בדג שבהכנה הזו כי הוא מתמזג עם טעמים כל כך טובים.

האם ניתן להקפיא את הדג לאחר הבישול?
בהחלט! הקפיאו אותו עד 3 חודשים. מומלץ לחמם את הדג בטמפרטורה נמוכה לתת לו להפשיר בצורה איטית.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  תפוחי אדמה קריספיים בתנור שיגנבו את ההצגה

האם אפשר להכין את המתכון על גריל?
בהחלט! הכנו על גריל עם גחלים, ותהיה לנו חוויה של טעמים פנטסטיים.

כיצד לאחסן דג נשאר אחרי ההכנה?
אחסנו במקרר בכלי סגור היטב וצריכים להשתמש אותו תוך יומיים. אם הוא הוקפא, אפשר לשמור אותו בקירור קדימה ולחמם בתנור.

וסוף דבר, אנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. זה הזמן להציג למי שאתם אוהבים את אהבתכם לבישול, ולהפיץ את הטעם המדהים הזה שמגיע הישר מהמטבח שלכם.
"`

Scroll to Top