המתכון המושלם לחזה עוף 150 גרם בקלות!

חזה עוף צריך להיות במטבח שלכם!

נשמע מוכר? חזה עוף, החבר הנאמן בכל מטבח, מהווה את אחד המרכיבים הפופולריים והטעימים ביותר. אבל כמה זה בעצם 150 גרם חזה עוף? מי ידע שהשאלה הזו יכולה להציק להרבה מאיתנו? בואו נגלה כיצד המידע הזה רלוונטי עבורכם! האם אתם מתכננים לארוחת צהריים בריאה ומשגעת? אולי אתם מחפשים מתכון מדהים שניתן להכין בקלות ובמהירות? ואם זה נשמע כמו משהו שאתם רוצים לגלות, המשיכו לקרוא!

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות ניתן להכין

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

המרכיבים הדרושים

חזה העוף הוא מקור מצוין לחלבון רזה ובריא, שמתחבר בצורה נהדרת עם מגוון רחב של רכיבים. עכשיו, בואו נזהה את מה שצריך כדי להכין את המנה הכי טעים שיש!

  • 450 גרם חזה עוף (3 חזה עוף של 150 גרם כל אחד)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף סויה
  • 1 כפית דבש
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

מרכיבים חלופיים

אם אתם רגישים לגלוטן, אתם יכולים להשתמש בסויה ללא גלוטן. רוצים לשדרג את המנה? הוסיפו ירקות קלויים או תוספת של עגבניות שרי. לא אוהבים דבש? ניתן להחליף אותו בסירופ מייפל או להימנע לחלוטין מהמתיקות!

שלבי ההכנה

בואו נתחיל! השלבים הבאים ידריכו אתכם בקלות, כך שתוכלו להגיש מנה גבוהה, נימוחה ומדופקת!

  1. מסננים ומייבשים את חזה העוף.
  2. מטגנים במחבת כאשר השום הקצוץ מתחיל לשחרר את ריחו.
  3. מוסיפים את חזה העוף למחבת עם שמן זית.
  4. מטגנים במשך 5-7 דקות מכל צד עד שהעוף זהוב ומבושל טעים.
  5. מוסיפים סויה ודבש ומערבבים.
  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מסננים ושמים בצד לנוח.
  8. קוצצים פטרוזיליה ומניחים על מנת העוף.
  9. חותכים את העוף להגשה ומניחים בצלחת מוגשת יפה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  צלי כתף בתנור עם תפוחי אדמה כמו שאתם אוהבים

בעקבות הכנה פשוטה זו, התוצאה תהיה חזה עוף מדהים שילכאורה פשוט אולם טעם שלו יהיה אגדי! אתם יכולים ללקק את האצבעות אחרי כל ביס…

לשדרוגים אפשריים למתכון

עכשיו, נושא השדרוגים לא נגמר! מה דעתכם להוסיף מעט פפריקה למנה שלכם? טעמים נוספים כמו כמון או קימל יכולים להפתיע את החך שלכם. חזה העוף יכול להשתדך מצוין עם רוטב טחינה, רוטב יוגורט עם נענע או אפילו טחינה מתוקה – בהחלט דרך מושלמת להפוך את המנה לאגדה!

סטטיסטיקות מצחיקות על חזה עוף

אם הסטטיסטיקות אומרות לנו שחזה עוף הוא המזון האהוב ביותר על עונות שונות, אז כנראה שהחברה אוהבת לחיות בריא. ובמכונה ההיא, חזה עוף מושלם יכול לעשות הבדל גדול.

שאלות ותשובות

כמה זה 150 גרם חזה עוף?
כ-150 גרם חזה עוף הוא חלק מנותן חלבון מצוין. זה בדיוק מה שאתם צריכים לאורח חיים פעיל!

איך יודעים אם חזה העוף מבושל?
בישול חזה העוף אמור להימשך עד שהוא מזהיב כלפי חוץ. יש לבדוק עם תרמומטר בשר – 75 מעלות צלזיוס הן מה שצריך.

האם אתה ממליץ על מתכון זה?
ברור! מהנסיון שלי, המתכון הזה הוא אחד מהמדהימים ביותר, לא יכול לשאול יותר על שלמות!

מה ההבדל בין חזה עוף לרגל עוף?
חזה עוף הוא חזה בשר רזה, לעומת רגל עוף שהן יותר שומניות. תלוי בטעם ובמה שאתם מחפשים!

איך לאחסן חזה עוף לאחר הבישול?
מחזיקים בקירור בסוגי אריזות זופס או מכוסות. עליכם לאכול אותו עד 3-4 ימים.

האם חזה עוף יכול להיות בריא?
בהחלט! עם חלבון רזה ודל פחמימות, הוא בריא מאוד ויש לו יתרונות רבים לבריאות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  ראמן מתכון קל שתשדרגו את הארוחה שלכם

אולי אני יכול לנסות מתכוני עוף שונים?
כמובן! חזה העוף מתאים למגוון מתכונים, ממעושן מעשנן עם תוספות רבות, ועד לקציצות עוף.

איך להכין חזה עוף על טוסטר?
מאוד פשוט! חותכים את העוף, מתבלים ומניחים במשטח על הטוסטר ב-200 מעלות לכ-15-20 דקות.

האם אפשר להכין חזה עוף בלי לתבל אותו?
מהניסיון שלי, אפילו חזה עוף פשוט הוא מצוין, אך התיבול בהחלט מוסיף לו טעמים ללא תחרות.

מתי הכי טוב לאכול חזה עוף?
מומלץ לאכול חזה עוף בצהריים או בערב, ניתן לשלב בעשייה עם סלטים מרעננים vegetarian.

מה דעתכם? אם הכנתם את המנה הזה, אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות עם חברים ומשפחה – זה מתכון אגדי! שיהיה לכם בתיאבון!

Scroll to Top