ספרינג רול עוף: החוויה המדהימה שנשארת במחשבה
רק דמיינו את זה: קיץ חם, משקה צונן ביד, ואתם טועמים את הספרינג רול המושלם שאך זה יצא מהמטבח שלכם. כל נגיסה חושפת את השילוב המשוגע והכמובן הכי טעים שיש של עוף רך, ירקות טריים ורוטב איכותי – וזה פשוט יוצר קסם! ספרינג רול עוף הוא לא רק מנה, אלא חוויה שמעוררת תחושות של געגועים לבילויים עם חברים ולרגעים קסומים סביב שולחן האוכל. אז כדי לרומם את מצב הרוח שלכם וכדי להעשיר את הידע culinary שלכם, הכנתי לכם מתכון שהצליח לשגע עשרות אנשים והתפשט ברשת כמותור אחד המדהימים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הספרינג רול המושלם, נצטרך את הרכיבים הבאים. מדובר ברכיבים טריים שקל למצוא במרכולים והם גם מאוד משביעים!
- 250 גרם של חזה עוף קצוץ דק
- 1 גזר בינוני, קלוף ומגורר
- 1 קישוא בינוני, קלוף ומגורר
- 1/2 כוס כרוב קצוץ דק
- 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים
- 1/4 כוס עלי נענע קצוצים
- 1/2 כוס נודלס אורז (מוכנים לפי הוראות היצרן)
- 8 דפי אורז
- סויה או רוטב חרדל דחוס להגשה
- שום קצוץ, מלח ופלפל לפי הטעם
עכשיו, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית של המתכון, תוכלו להחליף את העוף בטופו מוחמץ או בפטריות מוקפצות, וכל השאר יישאר בדיוק אותו דבר – טעים ונפלא!
שלבי ההכנה
בואו ונראה מה דרוש כדי להכין את הספרינג רול המושלם! שימו לב שמדובר בשיטות פשוטות שיתאימו גם למי שאין לו הרבה ניסיון במטבח.
- משרים את נודלס האורז בכוס מים חמים למשך חמש דקות עד שהם מתרככים.
- במחבת מחממים מעט שמן ומוסיפים את עוף הקצוץ. מטגנים עד שהוא מבושל לחלוטין.
- מוסיפים למחבת את הגזר, הקישוא והכרוב, ומערבבים בעוד כף שמן. מטגנים עד שהירקות מתרככים קלות.
- מתבלים את התערובת בשום קצוץ, מלח, פלפל ואפשר גם להוסיף רוטב סויה אם תרצו.
- ברגע שהתערובת מוכנה, מוסיפים את נודלס האורז, הכוסברה והנענע, ומערבבים עד שכל הטעמים מתמזגים.
- מניחים דף אורז רך בשפתיים מים חמים לשתי דקות. זה הזמן להפוך אותו לגמיש!
- מניחים כמצטבר של התערובת שבישלנו בדף האורז, מקפלים את הצדדים של דף האורז וסוגרים אותו כמו מעטפה.
- ממשיכים עד שעשינו את כל כמות התערובת שתקבלה.
- מחממים שמן במחבת ולטגנים את הספרינג רולים עד שהם זהובים וקריספיים.
- מניחים על מגבת סופגת ושיהיה לכם בתיאבון!
הרגישו חופשיים לגוון! לא חייבים! למשל, אפשר לשדרג את הרולים עם אבוקדו, או לשים רסק צ'ילי ברוטב, כדי לתת להם פיקנטיות נוספת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
האם חשבתם על השדרוגים למנה הזו? תוכלו לשדרג אותה עם כמה תוספות מעניינות:
- ⦁ לחתוך פלפלים מתוקים ולצרפם לתערובת לטוויסט צבעוני ומרענן.
- ⦁ להוסיף מעט ג'ינג'ר קצוץ לתערובת העוף לטעימה עצמית מרוממת.
- ⦁ למלא גם באגסים או בתפוחים קצוצים והקפיצים שירגישו מול פי הים!
- ⦁ לנסות למלא במילוי של פירות אקזוטיים כמו מנגו או אננס – זה פשוט משגע!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין ספרינג רול עוף מראש?
אתם יכולים להכין את הספינג רולים מראש. פשוט הכינו אותם עד השלב שבו אתם מטגנים. הכניסו אותם למקרר עד לרגע ההגשה, ואז פשוט טגנו אותם לפני שמגישים.
כמה זמן נשמרים הספרינג רולים במקרר?
ספרינג רולים מוכנים יכולים להחזיק מעמד במקרר עד יומיים, אבל הכי טוב לאכול אותם יום לאחר ההכנה.
אפשר לאפות את הספרינג רולים במקום לטגן?
בהחלט. ניתן להניח את הרולים בתבנית אפייה עם מעט שמן ולבצע אפייה בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהם זהובים.
מדוע דפי האורז מתייבשים?
דפי האורז עלולים להתייבש אם לא שומרים עליהם מכוסים או אם הם נשארים באוויר פרוץ. כדאי להניח טלית לחה מעליהם בזמן המילוי.
האם יש אפשרות גרסה ללא גלוטן?
כמובן, כל דף אורז הוא ללא גלוטן, ואתם יכולים להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן או רוטב כרוב סויה!
איזה רוטב הכי טוב ללוות את הספרינג רולים?
רוטב סויה קלאסי מושלם, אבל אתם גם יכולים להוסיף רוטב חמאת בוטנים לסגנון אסיאתי משגע.
אשמח לשדרג את המתכון, איך אפשר?
נסה לשלב תבלינים, עשבים כמו בזיליקום או איך לא להביא טיפטופי סויה לשדרוג טעים בלתי נגמר.
האם אפשר לגרום לזה להיות בריא יותר?
כמובן! תוכלו להחליף את העוף בחלבון צמחי כמו טופו ולהשתמש בירקות בהרבה יותר גביניים להנמיך את ה-cal.
האם הספרינג רולים קשים להכנה למתחילים?
לא עבורם. זה קל, פשוט וזמן הכנה מהיר – האוכל הכי טעים שיש בלי להתאמץ יותר מדי!
האם יש מסיבה בסגנון של ספרינג רולים?
התשובה היא בהחלט! ספרינג רולים הם מנה קלילה, מעולה כמתאבן הצלחה בכל מסיבה או אירוע.
אז מה אתם מחכים? קדימה, תתחילו לבשל, לתת טעמים ושתפו עם החבר'ה, פייסבוק או אינסטגרם. גם הם מתים לטעום את הספרינג רול עוף המענג שלכם!